Η αξία της κατανάλωση φρούτων και λαχανικών για την προαγωγή της
υγείας είναι γνωστή. Ωστόσο, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα, τα πολλά
φρούτα μειώνουν τον κίνδυνο για έμφραγμα, εγκεφαλικό και πρόωρο θάνατο.
Όπως έδειξαν οι ερευνητές του Τμήματος Υγείας του Πληθυσμού του
Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της Κινεζικής Ακαδημίας Ιατρικών
Επιστημών, με επικεφαλής τον καθηγητή Ζενκμίνγκ Τσεν, οι άνθρωποι που
τρώνε φρέσκα φρούτα καθημερινά ή έστω τις περισσότερες μέρες της
εβδομάδας, αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο να πάθουν έμφραγμα ή
εγκεφαλικό και να πεθάνουν πρόωρα.