Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Kάποτε υπήρχε μια ομάδα που την έλεγαν «Πανηλειακός»

Ο Πανηλειακός όπως τον μάθαμε, δεν θα υπάρχει πια. Ύστερα από 60 χρόνια παρουσίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο ιστορικός σύλλογος δεν δήλωσε συμμετοχή ούτε καν στην τρίτη κατηγορία της ΕΠΣ Ηλείας, μένει ανενεργός και στο τέλος της σεζόν θα πάψει να υφίσταται ως αθλητικό ποδοσφαιρικό σωματείο!
Ετσι, ο Πανηλειακός θα γίνει ΠΑΣ Πύργος 2023 και σκοπός της νέας προσπάθειας θα είναι να... ανάψει και πάλι η φλόγα γύρω από την ομάδα. Μια φλόγα που κράτησε αναμμένη όσο κανείς ο ιστορικός πρόεδρος του συλλόγου, Σάκης Σταυρόπουλος ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Γενάρη του 2024.
Έτσι, η ομάδα που «έλαμψε» στα μέσα της δεκαετίας του 1990 με το πρωτοποριακό για περιφερειακή ομάδα στιλ παιχνιδιού με το 4-3-3 του Αντώνη Γεωργιάδη, η ομάδα που ανέδειξε σπουδαίους παίκτες όπως ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, ο Βασίλης Λάκης, ο Μίλτος Σαπάνης, κ.ά., η ομάδα τη φανέλα της οποίας φόρεσαν ποδοσφαιριστές όπως ο Ζόραν Σλίσκοβιτς, ο Βλάνταν Λούκιτς, ο Πρέντραγκ Μπάρνιακ, ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ο Σωτήρης Μαυρομάτης, ο Γιάννης Θωμαΐδης, κ.ά., ομάδα που είχε προπονητές όπως ο Γιάννης Κυράστας, ο Βασίλης Δανιήλ, ο Άρι Χάαν, ο Χουάν Ρότσα και ο Κώστας Νεστορίδης, πλέον δεν υφίσταται αγωνιστικά.
Πλέον μένουν οι ένδοξες στιγμές του παρελθόντος, οι μεγάλες νίκες επί των «γειτόνων» Παναχαϊκής και Καλαμάτας, το «διπλό» επί της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, το ιστορικό γκολ του Τόγια με τον Ολυμπιακό στον Πύργο, η γκολάρα του Σπύρου Νούσια με τον Παναθηναϊκό, οι δύο άνοδοι σε ισάριθμα χρόνια (από τη Γ’ στην Α’ τη διετία 1993-95) και οι φιέστες στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου, η ανέλπιστη άνοδος το 2003 στην Α’ Εθνική, οι εκδρομές των φιλάθλων σε Καλαμάτα, Πάτρα, Κρήτη και σε όλες τις γειτονιές στην Αθήνα…
Το σωματείο μέσω του οποίου «ταξίδεψε» η Ηλεία σε όλη την Ελλάδα και μπήκε στον ποδοσφαιρικό χάρτη, αφήνει μόνο αναμνήσεις και ένα ανάμικτο συναίσθημα νοσταλγίας, πίκρας αλλά και ελπίδας για μελλοντική αναγέννηση, αφού διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος.

Με πληροφορίες από gazzetta.gr και fimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: