Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

Η αγωνιστική κίνηση της ΕΠΣ Πέλλας. Σχολιάζει ο Σάκης Καραμπάσης

Με αρκετά έντονο ενδιαφέρον συνεχίστηκαν τα παιχνίδια της ΕΠΣ, τόσο της Α1 αλλά και της Α Ερασιτεχνικής.
Στο πλούσιο ΣΚ, νομίζω ότι το αξιοσημείωτο γεγονός το οποίο συζητείται σε όλα τα στέκια, ήταν το λάθος στην αλλαγή που έκανε ο Πανεδεσσαικος ( εκτός μικρός, εντός μεγάλος και..... παράβαση).
Έτσι λοιπόν όπως εξελίσσεται η κατάσταση, η ομάδα του Λυκοστομου έκανε ένσταση, παίρνει το τρίποντο και ο κανονισμός λέει ότι οι Εδεσσαιοι θα έχουν και -3 βαθμούς.
Θα έλεγα ότι μεγάλη γκάφα των Εδεσσαιων αλλά και από την άλλη νέο ενδιαφέρον στον βαθμολογικό πίνακα.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια, ο Εθνικός πέτυχε δύσκολη νίκη επί του Άλμωπου και είναι ψηλά, ενώ οι Αριδαιωτες βρίσκονται σε δυσμενή θέση και θα πρέπει να βελτιώσουν την εικόνα τους για να μην βρεθούν προ εκπλήξεων.
Η Σκύδρα απ' ότι δείχνουν τα αποτελέσματα της, διαθέτει ένα δυνατό συγκρότημα και αισιοδοξει. Από την πλευρά του το Δυτικό είχε ακόμη ένα αρνητικό αποτέλεσμα και θα τόνιζα ότι λίγο πολύ απογοητεύει.
Στο μίνι ντέρμπι της αγωνιστικής, η Σωσανδρα επικράτησε της Καλής και βελτίωσε την θέση της. Η ομάδα της Αλμωπίας η οποία διαθέτει ένα καλό σύνολο βρίσκει τα πατήματα της ενώ η Καλή που έχει θέσει από την αρχή πρωταγωνιστικές βλέψεις, προς στιγμή προβληματίζει.
Μελίσσι και Αξός κόλλησαν στο μηδέν ( κέρδος ο βαθμός για Μελίσσι), κάτι το οποίο θέλει και από τους δύο περισσότερη προσπάθεια για την αποφυγή των δύσκολων θέσεων.
Στο ντέρμπι των επικίνδυνων θέσεων, σπουδαίο διπλό για την Πέλλα στον Πρ. Ηλία. Για να λέμε όμως τα πράματα με το όνομα τους, θεωρώ ότι οι 4 β. για τους Πελλιωτες είναι ικανοποιητική συγκομιδή γιατί ως σήμερα είχαν πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Ο Πρ. Ηλίας είναι όντως σε πολύ δύσκολη θέση κάτι το οποίο, αν και είναι πολύ νωρίς, η θέση τους είναι αρνητική.
Στην Α κατηγορία και στην κορυφή βρίσκονται με 10 β. η Άψαλος και η Λεπτοκαρια.
Η Άψαλος πέτυχε μια απρόσμενη νίκη καθώς έπαιζε με 10, έχανε 1-2 ως το 90' και όχι μόνο ισοφάρισε αλλά πήρε και την νίκη επί του Παλαιφυτου.
Ο εταιρος της κορυφής Λεπτοκαρια, έμεινε στην ισοπαλία εντός με τους δυνατούς Προμάχους.
Ανεβαίνει το Δαμιανό που πέτυχε σπουδαίο διπλό στο γειτονικό ντέρμπι με το Μεσσιανο.
Τρίποντο για τις Αμπελειες κατά των Γαλατάδων. Οι Αμπελειες είναι στους 6, ενώ προβληματική η βαθμολογική θέση των Γαλατάδων.
Σταθερά και αθόρυβα η Ορμα βελτίωσε την θέση της κερδίζοντας τον γειτονικό Μεγαπλάτανου, ο οποίος φέτος παρουσιάζεται αδύνατος.
Εδεσσαϊκός και Π. Μυλότοπος μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις. Οι φιλοξενούμενοι πήραν τον πρώτο τους βαθμό στο πρωταθλημα, ενώ ο πάλαι ποτέ μεγάλος Εδεσσαϊκός είναι ακόμη στο -2 και θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα.
Και μια αναφορά στους σκόρερς, στην Α1 προηγείται με 5 τέρματα ο Σιδωρης της Σκύδρας και ακολουθούν με 3 ο Γκότσης της Καλής και Γκεσιος- Π. Κιορτσης του Πανεδεσσαικου.
Στην Α, 9 τέρματα ο Μουρουζιδης της Αψαλου και ακολουθεί με 6 ο Γεωργιάδης του Παλαιφυτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: