Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024

Τρίτος μηδενισμός και αποβολή του Ορφέα Ξάνθης από το πρωτάθλημα

Δεν ορίστηκαν καν διαιτητές στο ματς με ΑΟΞ
Είναι επίσημη η αποβολή του Ορφέα Ξάνθης από το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης, αφού όπως προ δεκαημερου αποκάλυψε το ThrakiSportS, δεν υπάρχει πλέον ρόστερ στον σύλλογο.
Η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Ξάνθης δεν όρισε ποτέ διαιτητές στην αναμέτρηση με τον ΑΟΞ για την 6η αγωνιστική, πράγμα που προρφανώς σημαινει ότι έχει υπάρξει και επισήμως έγγραφο απόσυρσης του Ορφέα από το πρωτάθλημα.
Ακόμα και να μην υπήρχε βέβαια, ήταν δεδομένο ότι σε αυτό το ματς θα επέρχονταν ο τρίτος μηδενισμός μετά τις αναμετρήσεις με Κοτύλη το περασμένο Σάββατο και ΑΠΟΞ πριν δύο εβδομάδες, που δεν επίσης διεξήχθησαν.
Η μοίρα τα φέρνει έτσι ώστε η δεύτερη διάλυση του Ορφέα να έρχεται πάλι σε σχέση με τον ΑΟΞ, αφού στην αναμέτρηση με τον πρωτοπόρο της Α’ ΕΠΣ Ξάνθης επέρχεται αυτός ο επώδυνος ο τρίτος μηδενισμός.
Η πρώτη διάλυση του Ορφέα Ξάνθης, ενός σωματείου με ιστορία από το 1903, είχε επέλθει επί Χούντας το 1967 προκειμένου να δημιουργηθεί ο ΑΟΞ μέσα από την συγχώνευση με την Ασπίδα Ξάνθης.
Οταν πριν δυο χρόνια οδηγήθηκε στην διάλυση η ΠΑΕ Ξάνθη, που αποτέλεσε συνέχεια του ΑΟΞ, ο Ορφέας είχε επιχειρήσει να δώσει του ΑΦΜ του για να συνεχιστεί η ομάδα ως ΓΣ Ξάνθη και να μην πεσει τοπικο.
Τελικά ο ΑΟΞ επαναδημιουργήθηκε μέσω του ανενεργού ως τότε Ερασιτέχνη ΑΟΞ και ακολούθησε μακροχρόνια δικαστική κόντρα ΑΟΞ με Ορφέα, κυρίως με αντικείμενο το ιδιοκτησιακο καθεστώς του γηπέδου.
Η προ δύο εβδομάδων απόφαση δικαίωσε τον ΑΟΞ, αλλά στο μεταξύ είχαν δρομολογηθεί οι εξελίξεις διάλυσης του Ορφέα Ξάνθης, που στο μεσοδιάστημα είχε επίσης υποβιβαστει από την Γ’ Εθνικη ενώ πριν τέσσερα χρόνια αναδεικνυόταν πρωταθλητής σε αυτό και αποκτούσε δικαίωμα ανόδου στις επαγγελματικές κατηγορίες.
Κακό τέλος για έναν ιστορικό σύλλογο που ιδρύθηκε πριν από την απελευθέρωση της Θράκης και την ενστωμάτωση στο εθνικό κορμό της Ελλάδας. Μένει να φανεί αν θα μπορέσει να αναγεννηθεί από τις στάχτες τα επόμενα χρόνια.
Πάντως, οφείλει να διευκρινιστεί ότι ο μηδενισμός, η αποβολή και η εν τέλει διάλυση του Ορφέα Ξανθης δεν έχει σχέση με τις διενέξεις που υπήρχαν με τη νέα διοίκηση του ΑΟΞ, ο οποίος πάντως βγαίνει κερδισμένος, αν και όχι αλώβητος, από όλη αυτήν την ιστορία που πλήγωσε πολύ τα τελευταία χρόνια τον φίλαθλο κόσμο της Ξάνθης.

Χαρίλαος Πηγαδιώτης
Πηγή: ThrakiSportS.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: