Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Ο απόηχος των αγώνων της ΕΠΣ Πέλλας | Σχολιάζει ο Σάκης Καραμπάσης

Με αρκετές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις συνεχίστηκαν τα πρωταθλήματα της Α1 και Α κατηγορίας, με τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής ( για κάποιες ομάδες ήταν πρεμιέρα καθώς την 1η αγωνιστική δεν έπαιξαν λόγω της αδειοδότησης των γηπέδων).
Στην Α1, δύο είναι οι ομάδες προς στιγμή που έχουν το απόλυτο, η Σκύδρα και το Δυτικό.
Το συγκρότημα της Σκύδρας πέτυχε νίκη με ευρύ σκορ στην Πέλλα, αλλά θα τόνιζα ότι βεβαίως και ήταν δίκαια η νίκη της, όμως το βαρύ σκορ αδικεί την Πέλλα, η οποία έχει πολλά παράπονα από τον ρεφερυ.
Στο Δυτικό η φιλόδοξη τοπική ομάδα, πέτυχε στην τελευταία φάση του αγώνα (95') το νικητήριο τέρμα επί της μαχητικής Σωσανδρας, η οποία θα μπορούσε αν είχε ευστοχία να πάρει το διπλό.
Αθόρυβα και αποτελεσματικά το Μελίσσι πέτυχε σημαντική νίκη στον Π. Ηλία, κάτι που φέρει απογοήτευση στους γηπεδούχους και φυσικά το Μελίσσι με 4β. αισιοδοξει για την συνέχεια.
Στο ντέρμπι των φιλόδοξων που έγινε στο γήπεδο του Άγρα, ο γηπεδούχος Πανεδεσσαικος πήρε σπουδαίο τρίποντο επί της Καλής.
Ο νεανικός Αλμωπος ύστερα από ένα μέτριο Α' μέρος, πήρε το ματς στην Αξο.
Στο Λυκόστομο όλα έδειχναν το μηδέν και ενώ οι γηπεδούχοι έχασαν πέναλτυ στο πρώτο μισό, το φιλοξενούμενο Ριζάρι στο 4' των καθυστερήσεων πέτυχε το νικητήριο τέρμα.
Στην Α Ερασιτεχνική όπου η κατάσταση είναι πολύ ρευστή ( δεν υπάρχουν τα απόλυτα φαβορί), κάνει το φετινό πρωτάθλημα ενδιαφέρον ειδικά στην βάση , καθώς θα υποβιβαστούν 4 η 5 ομάδες.
Στην κορυφή βρίσκεται η Πετριά (4β.) καθώς απέσπασε ισοπαλία στην δύσκολη έδρα του Δαμιανού.
Εκρηκτικό ξεκίνημα για τις Αμπελειες που πέτυχαν την νίκη της ημέρας (5-1) επί του Μεγαπλάτανου.
Νίκη της Αψαλου επί των Γαλατάδων με το ευρύ 4-1, αν και σημειώνω ότι για το σκορ ναι μεν δίκαιη η νίκη των γηπεδούχων, αλλά βαρύ αποτέλεσμα για τους φιλοξενούμενους.
Πολύ μεγάλο διπλό πέτυχε η Λεπτοκαρια στο γήπεδο του Ριζαρείου με γηπεδούχο τον Εδεσσαϊκό.
Θεωρώ ότι λίγο πολύ δίκαιο το 0-0 στην αναμέτρηση Μεσσιανο- Πρόμαχοι.
Τέλος δύσκολη νίκη πέτυχε το Παλαιφυτο στην έδρα του κατά του Π. Μυλότοπου. Οι φιλοξενούμενοι τα έχουν με την τύχη τους καθώς τα δοκάρια τους στέρησαν ένα θετικό αποτέλεσμα.
Την Τετάρτη (9/10) στις 16.30 έχουμε τα ματς που αναβλήθηκαν στην πρεμιέρα.
Α1: Σωσανδρα- Πανεδεσσαικος
Α: Μεγαπλατανος- Εδεσσαϊκός, Λεπτοκαρια- Μεσσιανο, Ορμα- Άψαλος και Προμαχοι- Παλαιφυτο.

*** Ο σχολιασμός είναι καθαρά προσωπικός και με την δική μου μάτια. Σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκω να θίξω την οποιαδήποτε ομάδα, όπως επίσης ποτέ δεν θα προβάλλω κανένα σωματειο. Βεβαίως και υπάρχουν και τα ανθρώπινα λάθη που σίγουρα όταν υπάρξουν θα τα παραδέχομαι.
Ευχαριστώ ιδιαίτερα το site a-pella για το βήμα που μου παρέχει.
Σάκης Καραμπάσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: