Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Β' Ερασιτεχνική - ΕΠΣ Πέλλας. Γράφει ο Σάκης Καραμπάσης

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης η κλήρωση του πρωταθλήματος της μικρής κατηγορίας.
Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους ( γεωγραφικά) των έξι ομάδων.
Μετά το πέρας των 10 αγωνιστικών ανά όμιλο, οι 4 πρώτοι της βαθμολογίας ( θα συνεχίσουν με τους βαθμούς που κατέκτησαν) θα παίξουν πλευ οφ, 6 αγωνιστικές ( τρία εντός και τρία εκτός).
Οι δύο πρώτοι των ομιλων έπειτα από 16 αγωνιστικες, ανέρχονται στην Α' Ερασιτεχνικη και οι δύο δεύτεροι θα παίξουν παιχνίδι μπαράζ, όπου ο νικητής σε περίπτωση που ο πρωταθλητής της Α1 ανέλθει στην Γ Εθνική, παράλληλα ανέρχεται στην Α Ερασιτεχνική.
Το site a-pella και ο γράφων, σας παρουσιάζουν το παλμαρέ των ομάδων στους δύο ομίλους.

1ος όμιλος:
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΩΡΟΘΕΑΣ: Η ομάδα της Δωροθέας, ένα χωριό των 453 κατοίκων με συνεχή παρουσία πολλών χρόνων στα δρώμενα του ποδοσφαίρου της Ένωσης μας, χωρίς καμμία απούσα χρονιά ( όπως και ο Μ. Άλεξ. Άρνισσας), έχει προπονητή τον Σωτήρη Κογιο.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ: Το συγκρότημα της πόλης της Αριδαιας επανέρχεται με όνειρα, καθώς θέλει να αξιοποιήσει τις Ακαδημίες του. Προπονητής ο Θωμάς Νατσκος.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΑΡΕΦΙΟΥ: Το Γαρεφι των 625 κατοίκων, επανέρχεται έπειτα από αρκετά χρόνια με προπονητή τον Εύθυμη Τσορμπα
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ- ΖΕΡΒΗΣ: Με την συνένωση των δύο χωριών (583+ 273= 856 κατ.), για άλλη μια σεζόν δίνει το παρών. Προπονητής ο Παντελής Κουτσιουκης.
Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΡΝΙΣΣΑΣ: Το μεγαλοχωρι της Βεγορίτιδας (1242 κάτοικοι), για 50η συνεχόμενη χρονιά συνεχίζει και έχει προπονητή τον Γιάννη Μυλοπουλο.
ΦΕΣ ΔΟΞΑ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ: ΟΙ παράγοντες του Μαυροβουνίου (827 κατ.), φιλοδοξούν για κάτι καλό με προπονητή τον Ανέστη Ξυλουργιδη.

2ος όμιλος:
ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ: Ίσως και να κατέχει το ρεκόρ της μακραβιοτερης ομάδας της κατηγορίας ο Αγ. Λουκάς (723 κατ.). Προπονητής ο Τόλης Κουτσός.
Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΣΩΒΑΛΤΩΝ: Η ιστορική ομάδα των Εσωβαλτων (726 κατ.), φέτος έχει φιλοδοξίες και προπονητής ο Φώτης Μαντζουκης.
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΡ. ΒΡΥΣΗΣ: Θέλοντας να αξιοποιήσει τα νεαρά ταλέντα του ο Απόλλων, κατεβάζει για πρώτη φορά και δεύτερη ομάδα. Προπονητής ο Στέλιος Καλαϊτζής.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΡΑΧΩΝΑΣ: Πάντα στις επάλξεις η Ραχώνα (461 κατ.), μια ομάδα που έχει παρουσία. Προπονητής, ποιος άλλος; Ο Σάκης Μαβιδης.
Μ. ΑΕΤΟΙ ΠΑΡΑΛΙΜΝΗΣ: Πέρασαν αρκετά χρόνια που ήταν απούσα η Παραλίμνη (712κατ.). Η ομάδα που έχει συμμετοχή και στην Δ' Εθνική, επανέρχεται δριμύτερη και έχει στόχους.
Προπονητής ο Κώστας Χαρμανας.
Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ν. ΠΕΛΛΑΣ: Η ομάδα της Ν. Πέλλας (1275 κατ.) ύστερα από τον υποβιβασμό από την Α, θέλει να πρωταγωνιστήσει. Προπονητής ο Νίκος Μαβιδης.

****** Να σημειώσω ότι ο αριθμός των μόνιμων κατοίκων ανά χωριό είναι από τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ, της απογραφής του 2021.

Δεν υπάρχουν σχόλια: