Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024

Αντωνίου: “Δεν πρέπει κάποιος να κρίνεται απ’ την ηλικία του, αλλά απ’ τα προσόντα του να υπηρετεί θεσμικά τα αθλήματα”

Για τη διαιτησία, την Εθνική ομάδα και την υπόθεση Φιλιππούση μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ ο ταμίας εκτελεστικής επιτροπής της Ε.Π.Ο, Αστ. Αντωνίου:
Για την υπόθεση Φιλιππούση είπε: Έστειλε εξώδικο που ζητάει κάποια χρήματα… Θα μπορούσε να τα είχε πάρει όταν ήταν εκτελεστικός διευθυντής… Επανέρχεται μετά από τρία τέσσερα χρόνια… Είχε αποφασιστεί από το λογιστήριο ότι το ποσό δεν είναι αυτό που ζητάει… Είναι εσωτερικό θέμα της ομοσπονδίας.
Για τον αγώνα της Εθνικής με την Αγγλία είπε: «Είναι τέτοια η διάθεση, τόσο ελπιδοφόρα τα μηνύματά του κόσμου, που και 100.000 να χωρούσε το ΟΑΚΑ ,νομίζω πως θα το γεμίζαμε το βράδυ της 14ης Νοεμβρίου. Υπάρχει ένα κλίμα, μια ενότητα, μια προσμονή που μας γεμίζει αισιοδοξία. Η Εθνική ομάδα είναι ξανά στο προσκήνιο και αυτό είναι θετικό για όλους. Μακάρι αυτή η ενότητα που παρατηρείται στην Εθνική να εκφράσει συνολικά το ποδόσφαιρο μας ,ώστε να κάνουμε βήματα προόδου».
Για τα βήματα προόδου της Εθνικής επισήμανε: «Στα επτά χρόνια που υπηρετώ το ελληνικό ποδόσφαιρο στα όργανα της ΕΠΟ ,θεωρώ πως η Εθνική προοδεύει αργά αλλά σταθερά. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, όλοι βάζουν ένα πετραδάκι. Απ’ τον Φαν Σχιπ, στον Πογιετ και τώρα στον Γιοβανοβιτς, βελτίωσαν την ομάδα. Η επιλογή του Γιοβάνοβιτς από τον πρόεδρο δεν ήταν ρίσκο, καθώς υπήρξε μια προεργασία με δεδομένο πως ο κόουτς είχε μια έντονη παρουσία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πιστεύω πως είμαστε κοντά σε μια επιτυχία στο Nations League την οποία έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο».
Για τη διαιτησία και τον Λανουά: “Θέλουμε να πετύχει ο Λανουά για να ηρεμήσουμε και να μην υπάρχει τοξικότητα. Είναι νωρίς για να τον κρίνουμε. Ο πρόεδρος δεν θέλει να έχει σχέση η ΕΠΟ με τη διαιτησία κι αυτό σε συνδυασμό με το ότι τα μέλη της ΚΕΔ επελέγησαν από την UEFA έχει φέρει ηρεμία. Έχουν περιοριστεί οι αντιδράσεις. Τα λάθη να μειώνονται και να μην είναι λάθη σκοπιμότητας.”
Για το “νόμο Αυγενάκη” που απαγόρευε τη συμμετοχή των άνω των 70 ετών στις εκλογές αθλητικών ομοσπονδιών: “Λέγαμε ότι ο νόμος Αυγενάκη είναι αντισυνταγματικός. Δεν πρέπει κάποιος να κρίνεται απ’ την ηλικία του ,αλλά απ’ τα προσόντα του να υπηρετεί θεσμικά τα αθλήματα”.

Πηγή: soccerplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: