Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

Η Θεσσαλονίκη Φιλοξενεί Ευρωπαϊκή Εκδήλωση Ορόσημο για την Καινοτομία στη Βιώσιμη Κινητικότητα

Στις 6 Νοεμβρίου 2024, η Θεσσαλονίκη θα γίνει το επίκεντρο της καινοτομίας στον τομέα της βιώσιμης κινητικότητας καθώς φιλοξενεί την εκδήλωση «REVOLUTIONIZING MOBILITY: UNLOCKING INNOVATION POTENTIAL», στο OK!Thess (Κομοτηνής 2, ΤΚ 54655). Η διοργάνωση πραγματοποιείται στα πλαίσια του έργου INNO-MOB που σκοπό έχει την ενίσχυση της καινοτομίας και της δικτύωσης για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των μεταφορών. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Horizon Europe.
Η εκδήλωση αναμένεται να συγκεντρώσει κορυφαίους οργανισμούς και καινοτόμες εταιρίες από όλη την Ευρώπη, που θα παρουσιάσουν μερικές από τις πιο προηγμένες λύσεις στον τομέα των μεταφορών, όπως το αεροδρόμιο ιπτάμενων αυτοκινήτων στο Κόβεντρι του Ηνωμένου Βασιλείου, ένα από τα πιο εμβληματικά έργα στον χώρο της καινοτομίας των αστικών μεταφορών.
Κεντρικά Σημεία της Εκδήλωσης:
Παρουσιάσεις Εταιριών: Καινοτόμες επιχειρήσεις και start-ups θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους μπροστά σε επενδυτές και σημαντικούς φορείς του τομέα της βιώσιμης κινητικότητας, ανοίγοντας το δρόμο για μελλοντικές συνεργασίες και επενδύσεις.
Δικτύωση και Matchmaking: Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε στοχευμένες συναντήσεις με πιθανούς συνεργάτες. Ανταλλαγή Γνώσης: Η εκδήλωση θα προσφέρει έναν μοναδικό χώρο ανταλλαγής γνώσεων, με ειδικούς του κλάδου να μοιράζονται στρατηγικές για την επιτυχία στον χώρο της βιώσιμης κινητικότητας.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η βιώσιμη κινητικότητα αποτελεί τον πυρήνα της καινοτομίας στον τομέα των μεταφορών. Μέσα από τη συγκεκριμένη εκδήλωση, επιδιώκεται η δημιουργία κατάλληλων προϋποθέσεων ώστε οι καινοτόμες επιχειρήσεις και οι startups να μπορούν να έρθουν σε επαφή με επενδυτές και ηγέτες της αγοράς, προωθώντας λύσεις που θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο μετακινούμαστε.
Συμμετοχή: Η συμμετοχή είναι δωρεάν και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν μέσω του συνδέσμου https://inno-mob.eu/
Διοργανωτές:
Αντώνης Ηλίας, OK!Thess
Δρ. Ελένη Ανωυρκάτη, Πανεπιστήμιο του Κόβεντρι

Δεν υπάρχουν σχόλια: