Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Στα πρόθυρα της διάλυσης ο Ορφέας Ξάνθης! Έφυγαν παίκτες και προπονητές, αποσύρεται από το πρωτάθλημα

Η δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Ξάνθης που δικαίωσε τον ΑΟΞ στην κόντρα του με τον Ορφέα Ξάνθης για το ιδιοκτησιακό του γηπέδου του ΑΟΞ φαίνεται ότι ήταν απλά η κορυφή του παγόβουνου των προβλημάτων που έχει να αντιμετωπίσει αυτήν την περίοδο ο Μπάμπης Χατζημεστής αναφορικά με το μέλλον του ιστορικού συλλόγου.
Όλα δείχνουν ότι ο ιστορικός Ορφέας Ξάνθης οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην διάλυση. Ήδη οι περισσότεροι παίκτες της ανδρικής ομάδας έχουν φύγει από τον σύλλογο και σιγά – σιγά παίρνουν τα δελτία τους και ανακοινώνονται από άλλες ομάδες της ΕΠΣ Ξάνθης (και όχι μόνο), ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αποχωρήσεις έχουν επεκταθεί και στις φημισμένες ακαδημίες. Από τον σύλλογο φέρονται να αποχωρούν και προπονητές, ορισμένοι μάλιστα εμβληματικοί και ταυτισμένοι με το ξανθιώτικο σωματείο.
Όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Ορφέας Ξάνθης, που είναι αλήθεια ότι είχε αποδειχθεί επτάψυχος στο παρελθόν σε δύσκολες καταστάσεις, βρίσκεται στην πιο δύσκολη στιγμή της υπεραιωνόβιας ιστορίας του. Το γεγονός ότι δεν κατέβηκε στον αγώνα με την ΑΠΟΞ την τελευταία αγωνιστική χάνοντας με 3-0 στα χαρτιά για την 4η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣ Ξάνθης, απλά αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα των εξελίξεων που δρομολογούνταν τον τελευταίο ένα μήνα και πλέον έχουν πάρει μη αναστρέψιμη μορφή.
Είχε προηγηθεί η φήμη που διαδόθηκε ταχύτατα μάλιστα σε όλη την πόλη της Ξάνθης και προκάλεσε και δημοσιεύματα σε τοπικά μπλογκ, ότι η αστυνομία αναζητούσε τον Μπάμπη Χατζημεστή στο πλαίσιο του αυτοφώρου (για μη αθλητικό λόγο). Αρχηγού απόντος ωστόσο, είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να υπάρξει ομάδα ενώ όλα δείχνουν ότι εγκαταλείπουν τον καπετάνιο και στενότατοι μέχρι πρότινος συνεργάτες του.
Η ανδρική ομάδα του Ορφέα σύντομα θα αποβληθεί και τυπικά από το πρωτάθλημα (στον τρίτο μηδενισμό αν δεν φτάσει πιο πριν επίσημο έγγραφο απόσυρσης από τον σύλλογο, άρα όλες οι ομάδες εφεξής θα κερδίζουν τα ματς με τον Ορφέα στα χαρτιά με 3-0) ενώ δύσκολα θα διατηρηθούν πλέον και οι ακαδημίες της ομάδας, για τους παίκτες της οποίας ερίζουν ήδη παλιές και νεότερες ακαδημίες της πόλης.

Χαρίλαος Πηγαδιώτης
Πηγή: thrakisports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: