Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Τα 270 λεπτά της Α' Ερασιτεχνικής | Σχολιάζει ο Σάκης Καραμπάσης

Έχουμε διανύσει τρεις αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της δεύτερης στην τάξη κατηγορία και θα 'λεγα ότι οι πρώτες εντυπώσεις έχουν φανεί στους αγωνιστικούς χώρους.
Προσωπικά θα τόνιζα ιδιαίτερα, ότι είναι η μόνη χρονιά που δεν υπάρχει-υπάρχουν τα απόλυτα φαβορί (να προσθέσω ότι ο 1ος και ο 2ος της τελικής βαθμολογίας ανέρχονται στην Α1, όπως επίσης αν ο πρωταθλητής της Α1 πετύχει μέσω μπαράζ την άνοδο του στην Γ Εθνική, τότε αυτόματα ανέρχεται στην Α1 και ο 3ος).
Και αυτό γιατί πιστεύω, ότι όλες οι ομάδες επιδιώκουν να αγωνίζονται σε αυτή την κατηγορία, για τον λόγο ότι με τα τόσα θέματα που υπάρχουν στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και αυτός ο στόχος είναι υπέρ αρκετός.
Έπειτα λοιπόν από 270 αγωνιστικά λεπτά, η βαθμολογική εικόνα- ακτινογραφία έχει ως εξής.
Στην πρώτη θέση και με το απόλυτο (3 νίκες), η Λεπτοκαρυά. Σύνολο με έμπειρους ποδοσφαιριστές και φυσικά ενισχύθηκε μεταγραφικά.
Στην 2η θέση είναι η νεοφώτιστη Άψαλος με 7 β. και παράλληλα διαθέτει την καλύτερη επίθεση. Στα πολύ θετικά της, η χρησιμοποίηση 7-8 ποδοσφαιριστών στην βασική 11αδα από το χωριό.
Στους 5 πόντους Δαμιανό και Πρόμαχοι, δύο ομάδες έμπειρες και πολύ δυνατές στο ποδοσφαιρικό στερέωμα της ΕΠΣ. Θεωρώ ότι και οι δύο είναι ικανές να πρωταγωνιστήσουν.
Η Ορμα με 4 β. είναι πάντα μια σοβαρή ομάδα και προσπαθεί να είναι στις θετικές παρουσίες της κατηγορίας.
Το Παλαιφυτο και αυτό με 4 β. βασίζεται στους γηγενείς κυρίως ποδοσφαιριστές και στόχος είναι πρώτα η εδραίωση.
Η Πετριά με 4 β. και γενικά σε τρία δύσκολα ματς (τα δύο πρώτα εκτός), θα προσπαθήσει για την παραμονή της, κάτι που είναι ο μεγάλος της στόχος.
Στους 4 β. και το Μεσσιανο, όπου πέρσι στην Α1 απεκόμισε πολλές εμπειρίες και έχει στόχο την διάκριση καθώς παρέμεινε το ίδιο υλικό.
Οι Αμπελειες με 3 πόντους ( σε δύο ματς), έχει κυρίως παιδιά από το χωριό και μέλημα τους είναι να φτιάξουν ομάδα για το μέλλον.
Οι Γαλατάδες με μια ισοπαλία, αλλά έχουν κάνει το ρεπω, θα επιδιώξουν με νεαρούς ποδοσφαιριστες να πετύχουν την παραμονή τους.
Πολύ κακό ξεκίνημα για τον Π. Μυλότοπο (3 ήττες), μια ομάδα που στοχεύει στην παραμονή.
Χωρίς πόντο και ο Μεγαπλατανος, όπου πέρσι ήταν μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις. Φετινός στόχος αν και ιδιαίτερα δύσκολος, η παραμονή.
Τέλος, στην τελευταία θέση (ξεκίνησε με -6) η βαριά φανέλα του Νομού μας, ο Εδεσσαϊκός. Κρίμα για την ιστορική ομάδα η συμμετοχή της στην Α, αλλά στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και οι δύσκολες συνθήκες.
Αυτά λοιπόν αγαπητοί φίλοι του site a-pella, ευχές για ότι το καλύτερο για όλες τις ομάδες και εμείς θα είμαστε εδώ για την παρουσίαση των πεπραγμένων της κατηγορίας.
*** Να σημειώσω ότι βάση της προκήρυξης, υποβιβάζονται 4 ομάδες και αν υποβιβαστεί η Κ. Βρύση από την Γ Εθνική, τότε υποβιβάζονται 5.

Δεν υπάρχουν σχόλια: