Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024

Με μεγαλοπρέπεια και επισημότητα γιορτάστηκε η 112η επέτειος απελευθέρωσης των Γιαννιτσών

Με κάθε επισημότητα και με μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε σήμερα Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024, από τον Δήμο Πέλλας, η 112η Επέτειος Απελευθέρωσης των Γιαννιτσών από τον τουρκικό ζυγό.
Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων άρχισε από την Παρασκευή με καταθέσεις στεφάνων από μαθητές σχολείων σε μνημεία της πόλης.
Σήμερα το πρωί τελέστηκε ιερή δοξολογία στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητρόπολη), στην οποία χοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αλμωπίας κ. Στέφανος Δέβρελης. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός Ζωή Αμπράζη.
Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Γιαννιτσών (Μαύρο Άγαλμα).
Με το πέρας της Δοξολογίας, επίσημοι, εκπρόσωποι αρχών - φορέων και πολίτες μετέβησαν στον πεζόδρομο, όπου πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πολιτών η καθιερωμένη παρέλαση με την συμμετοχή σχολείων από όλες τις Κοινότητες του Δήμου Πέλλας, τμημάτων πολιτιστικών συλλόγων και τμήματος του στρατού. Καθοριστική η παρουσία της Φιλαρμονικής Γιαννιτσών που έδωσε ξεχωριστό τόνο στην παρέλαση.
Την παρέλαση παρακολούθησαν από την εξέδρα των επισήμων, ο Βοηθός του Μητροπολίτη, Επίσκοπος κ. Στέφανος Δέβρελης, ο Δήμαρχος Πέλλας Στάθης Φουντουκίδης, ο Υφ.Α.Α.Τ. Διονύσης Σταμενίτης, οι Βουλευτές Πέλλας Λάκης Βασιλειάδης, Γιώργος Καρασμάνης και Θεοδώρα Τζάκρη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γιαννιτσών, εκπρόσωποι στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών.












Δεν υπάρχουν σχόλια: