Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

ΕΠΣ Πέλλας - Α1 Ερασιτεχνική | ΠΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας - ΝΠΣ Σκύδρας (0 - 1)0 - 4

Κι ενώ οι προδιαγραφές, το ξεκίνημα αλλά και η εξέλιξη του αγώνα παρά τα όποια μεγάλα ή μικρά διαιτητικά λάθη στο πρώτο ημίχρονο, προμήνυαν κάτι εξαιρετικά αμφίρροπο και ενδιαφέρον
ανάμεσα σε δύο αξιόμαχες και ανταγωνιστικές αντίπαλες ομάδες, με το ποδόσφαιρο πρωταγωνιστή, ο ρέφερι χάνοντας κάθε επαφή με την πραγματικότητα του γηπέδου στο δεύτερο, με απίστευτες υποδείξεις και αποφάσεις που ήρθαν να προστεθούν σε κείνες τις πιο σημαντικές του πρώτου, το κατάντησε κανονικό φιάσκο!
Δεν θα αναλωθώ σήμερα στο να αναλύσω το αγωνιστικό κομμάτι με τις στιγμές και των δύο ομάδων που ήταν αρκετές για ένα τέτοιο παιχνίδι και θα τις παρακολουθήσετε σε βίντεο αργότερα, αφού θα είναι μάταιος χαμένος κόπος και ίσως αδικήσει με «υποκειμενικότητα» κάθε ίδια, παρόμοια ή διαφορετική αγωνιστική ποδοσφαιρική προσέγγιση της αναμέτρησης. Πάντως το τελικό 0 - 4 δεν αντικατοπτρίζει σε καμιά περίπτωση ρεαλιστικά την συνολική αγωνιστική παρουσία των δύο ομάδων και ακόμη πιο σίγουρα, με την σωρεία τραγικών διαιτητικών λαθών και παραλείψεων στις πιο κρίσιμες φάσεις, δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα! Άλλωστε τα δύο τέρματα μπήκαν στα τελευταία λεπτά και ο αγώνας μέχρι το 72ο λεπτό ήταν στο ρευστό σκορ 0 - 1, με την μία ομάδα απόλυτα ήρεμη και την άλλη με τα νεύρα «σμπαράλια» σε όλο το δεύτερο ημίχρονο μέχρι το τελικό σφύριγμα! Αν ο ρέφερι τύχαινε και βρισκόταν κάποια στιγμή στο... γήπεδο, μπορεί νικήτρια να ήταν και πάλι η ομάδα της Σκύδρας με την ποιότητα και την δυναμική που διαθέτει αναμφισβήτητα, αλλά σίγουρα το παιχνίδι θα είχε άλλη εξέλιξη και εντελώς διαφορετικό τελικό αποτέλεσμα, ανάλογα με την πειστική προσπάθεια των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο, που μπόρεσαν να ελέγξουν πέραν όλων των άλλων αγωνιστικών και περισσότερο τον εκνευρισμό τους!
Τα τέρματα των νικητών πέτυχαν Πρέτσι (2'), Σιδώρης (73', 87') και Μουρατίδης (90' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι). Αποβλήθηκαν για τους γηπεδούχους οι Γερμανούδης (86'), Ηλιάδης (93') και για τους φιλοξενούμενους ο Γάτσος (93').
Σε ότι αφορά την διαιτησία, ελπίζω να ήταν μόνο μια κακή παρένθεση και μην ξαναδούμε το ανθρωπίνως δυνατό, παρόμοιες αψυχολόγητες και καταδικαστικές αποφάσεις σε κανένα γήπεδο...
Την επόμενη αγωνιστική η Πέλλα φιλοξενείται στο Λυκόστομο, ενώ η Σκύδρα υποδέχεται τον Πανεδεσσαϊκό. 
«Ἀγαπῶ τούς ἡττημένους. Γιατί οἱ ἡττημένοι εἶναι οἱ ἀληθινοί νικητές. Κι ὄχι, τοῦτο δέν εἶναι ἀντίφαση. Γιατί μόνο οἱ ἡττημένοι, μονάχα ἐκεῖνοι, γνωρίζουν καλά πώς ἡ οὐσία ὅλη βρίσκεται στόν ἀγώνα κι ὄχι στό ἀποτέλεσμα. Γιατί ὁ ἄνθρωπος πού ἀγωνίζεται –ἀκόμη κι ἄν χάσει– εἶναι ἤδη νικητής.».
 




Οι συνθέσεις
ΠΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας (Αμπιντίν): Παναγιωτόπουλος, Πιτσάρης Ν. (Παναγιωτέλης 46'), Καρούτας, Γουργούνης, Πρίντζιος (Γερμανούδης 75'), Petriti (Νινιατσούδης 71'), Φυτανίδης, Γιαλατζής Π., Μπουράκης, Καρασμάνης (Γιαλατζής Α. 81'), Εμμανουηλίδης (Ηλιάδης 71').
ΝΠΣ Σκύδρας (Χαρπίδης): Καμπαλής, Γάτσος, Κούμπους, Σιδέρης Α., Παπαδόπουλος (Ιωαννίδης 81'), Elezi, Kala (Θεοδώρου 61'), Χατζηδημητριάδης (Μουρατίδης 32'), Preci, Τσιλογλανίδης (Τουρλόμης 81''), Σιδέρης Ε..

Δεν υπάρχουν σχόλια: