Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

ΕΠΣ Πέλλας - Α1 Ερασιτεχνική | Άρης Προφήτη Ηλία - ΠΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας (0 - 0)1 - 3

Σε παιχνίδι ιδιαίτερης βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασίας εξελίχθηκε το χθεσινό στο γήπεδο του Προφήτη Ηλία, μετά τα άτυχα αποτελέσματα των δύο ομάδων στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Α1 Ερασιτεχνικής, που έφεραν την μεν γηπεδούχο στην τελευταία και την φιλοξενούμενη στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Πιο ψυχωμένος και αποφασισμένος, αλλά και πολύ καλύτερος σε απόδοση από τον αντίπαλό του σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα, ο φιλοξενούμενος Μέγας Αλέξανδρος που είχε να διαχειριστεί και αρκετές σημαντικές απουσίες, έφτασε σε μια δίκαιη νίκη, που θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη σε έκταση, αν λάβει κανείς υπόψιν, τις πολλές χαμένες ευκαιρίες από άριστες θέσεις των ποδοσφαιριστών της Πέλλας... Οι γηπεδούχοι το καλύτερο τους διάστημα το είχαν στο δεύτερο ημίχρονο, κι ενώ το σκορ είχε ήδη διαμορφωθεί σε 0 - 2 εις βάρος τους, λίγο πριν και λίγο μετά την επίτευξη του τέρματος που πέτυχαν και μείωσαν προσωρινά σε 1 - 2, όταν παρουσιάστηκαν πιο απαιτητικοί στο γήπεδο.
Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε αναγνωριστικά κι επιφυλακτικά, με κύριο μέλημα των δύο ομάδων να είναι περισσότερο να μη βρεθούν νωρίς πίσω στο σκορ, διαβάζοντας παράλληλα τις αδυναμίες του αντιπάλου για να τις εκμεταλλευτούν στην διάρκεια. Μοιραία στο πρώτο 15λεπτο δεν δημιουργήθηκαν σοβαρές φάσεις μπροστά στα δύο τέρματα. Από κείνο το σημείο και μετά και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πήραν τα ηνία, πίεσαν, δημιούργησαν κι έχασαν 5 - 6 πολύ καλές ευκαιρίες με τους Εμμανουηλίδη, Γιαλατζή Α., Νινιατσούδη, Αμανατίδη, Πρίντζιο, Μπουράκη και Καρασμάνη, με τον τελευταίο μάλιστα να σημαδεύει με πλασέ και το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του κορυφαίου σήμερα τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Βόλτση. Μοναδική επικίνδυνη τελική από την πλευρά των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο, η κεφαλιά του Αλμαλή μέσα από την περιοχή, πάνω από τα δοκάρια του Παναγιωτόπουλου.
Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν και στο δεύτερο ημίχρονο, όπως τελείωσαν το πρώτο, αλλά αυτή την φορά εμφανίστηκαν πιο αποτελεσματικοί, εξαργυρώνοντας και τις ευκαιρίες του πρώτου με δύο γρήγορα και ωραία σε δημιουργία και εκτέλεση τέρματα των Αμανατίδη (50') και Καρασμάνη (55'), παίρνοντας σαφές προβάδισμα στο σκορ και ξεκάθαρη «παράσταση νίκης» λόγω αγωνιστικής εικόνας, στην αναμέτρηση... Φυσιολογικό «μούδιασμα» έφερε αυτή η εξέλιξη στην νεανική ομάδα του Άρη Προφήτη Ηλία, που έδειχνε να μη μπορεί να βγάλει αντίδραση στα επόμενα λεπτά, αφυπνίστηκε μετά το 65ο λεπτό, κι ότι δεν δημιούργησε σε ολόκληρο το παιχνίδι, το δημιούργησε με 3 - 4 καλές προσπάθειες κι ευκαιρίες κάποιες απ' αυτές, σ' ένα δεκάλεπτο, στο μέσο του οποίου ευτύχησε να μειώσει και το σκορ με τον Ντάγια (70') που είχε περάσει ως αλλαγή στο δεύτερο μέρος και να ξαναμπεί σ' ένα παιχνίδι που έδειχνε χαμένο. Και οι φιλοξενούμενοι στο ίδιο διάστημα, σε επικίνδυνες επιθέσεις, είχαν δύο κλασικές ευκαιρίες με τον Εμμανουηλίδη να διευρύνουν το υπέρ τους σκορ, κάτι που όμως δεν κατάφεραν, κι ένα παιχνίδι που φαινόταν δρομολογημένο, να κρέμεται ουσιαστικά από μια ίσως τυχαία φάση η εξέλιξή του. Οι φιλοξενούμενοι που έδειχναν όμως πιο ψύχραιμοι ξαναπαίρνοντας τον έλεγχο, με τους γηπεδούχους να ρισκάρουν αλλά να μην μπορούν πλέον να δημιουργήσουν και να απειλήσουν για να φτάσουν στην ισοφάριση υπό την πίεση του χρόνου και του αποτελέσματος, όχι μόνο ήταν αυτοί που πέτυχαν και τρίτο τέρμα με τον Μπιτσιάκη (88') που έκλεψε την μπάλα από τον τερματοφύλακα Βόλτση, αλλά κι αυτοί που έχασαν στο τελευταίο χρονικό διάστημα 2 - 3 ακόμη κλασικές ευκαιρίες με τους Βογιατζή και Γιαλατζή Α., να διευρύνουν κι άλλο την έκταση της διαφαινόμενης νίκης τους. Αμέσως μετά την επίτευξη του τρίτου γκολ της Πέλλας, αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο νεαρός Σαπουντζής (89') των γηπεδούχων, γιατί χτύπησε αντίπαλο εκτός φάσης. 
Δύο από τους σκόρερς της Πέλλας ήταν ο 16χρονος Νίκος Αμανατίδης και ο 17χρονος Ευρυπίδης Μπιτσιάκης, που πέτυχαν τα πρώτα επίσημα γκολ σε ανδρικά πρωταθλήματα!
Αναμφισβήτητα καλή παρουσία της σημερινής διαιτητικής τριπλέτας και στο αγωνιστικό και στο πειθαρχικό κομμάτι του αγώνα, που δεν είχε τις σοβαρές και συζητήσιμες αμφισβητούμενες φάσεις.
Άριστη η φιλοξενία των γηπεδούχων! 
Την επόμενη αγωνιστική οι γηπεδούχοι υποδέχονται τον Πανεδεσσαϊκό, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα εκτίσουν το ρεπό τους...
Οι συνθέσεις:

Φάσεις και γκολ από τον αγώνα, αργότερα...
 









Δεν υπάρχουν σχόλια: