Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο: Το όραμα που έγινε πραγματικότητα

Σε συνέχεια της απόφασης της Έκτακτης Καταστατικής Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ για την καταστατική θεσμοθέτηση της Επιτροπής Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας προχώρησε, κατά την τελευταία συνεδρίασή της, στη στελέχωση της εν λόγω Επιτροπής.

ΕΔ/ΕΠΣ Πέλλας | Οι διαιτητές των αγώνων 5, 6 και 9/10/2024 (Ορθή Επανάληψη)

Ευχαριστήριο από τον Σύλλογο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ν. Πέλλας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Παραπληγικών και κινητικά Αναπήρων Ν.Πέλλας ευχαριστεί θερμά τους εθελοντές κύριο Λάμπη Μπουράκη και τον κύριο Μουρούνογλου Γιάννη που πρόσφεραν πλαστικά καπάκια από την Πέλλα όπου και έχουν αναλάβει την συγκομιδή και την μεταφορά τους στο χώρο συγκέντρωσης του Συλλόγου μας.

ΠΕ/ΕΠΣ Πέλλας | Ποινές ποδοσφαιριστών

Δείτε τις ποινές των ποδοσφαιριστών που τιμωρήθηκαν από την Πειθαρχική Επιτροπή για τις αποβολές τους την πρώτη αγωνιστική των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Πέλλας:

Επιχειρηματίες στο απόσπασμα: Δάνεια δισ. σε servicers με υποθήκες σε σπίτια

Κατά 80% τα δάνεια των servicers αφορούν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και πολλά έχουν ως εξασφάλιση κατοικίες
Άκρως επώδυνη για χιλιάδες μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες θα αποδειχθεί η διαδικασία διαχείρισης του τεράστιου αποθέματος κόκκινων δανείων που άφησε πίσω της η μεγάλη οικονομική κρίση, καθώς οι servicers θα έχουν τον πρώτο λόγο και τα περισσότερα επιχειρηματικά δάνεια που διαχειρίζονται αφορούν μικρομεσαίους επιχειρηματίες, ενώ οι εξασφαλίσεις των δανείων είναι σε πολύ υψηλό ποσοστό κατοικίες.

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Κράτα το χέρι μου και πάμε αστέρι μου

Τα τραγούδια είναι όλων, αλλά όχι όλα τα τραγούδια. Τα χρόνια περνούν, η ιστορία ξεθωριάζει, και ένα τραγούδι-σύμβολο μπορεί να τραγουδιέται και να χορεύεται παντού, ακόμα και σε «πριγκιπικούς γάμους». Τους ευχόμαστε από καρδιάς να ζήσουν και να ευτυχήσουν. Ομως, όσοι θυμούνται, όσοι γνωρίζουν, είναι αδύνατον να μη χαμογελάσουν πικρά. Η «Δραπετσώνα», βλέπετε, δεν είναι μόνο ένα τραγούδι. Είναι ένα τραγούδι-σύμβολο που ο λαός σέβεται. Θυμάμαι ότι όταν στα χρόνια της οικονομικής κρίσης και της μεγάλης ανέχειας παιζόταν στα μαγαζιά, νέοι και μεγαλύτεροι τραγουδούσαν όρθιοι αυτό το αδικαίωτο «εμείς θα ζήσουμε κι ας είμαστε φτωχοί» σαν σύνθημα απέναντι στην εξουσία, στη μοίρα, στον Θεό. Είναι λογικό, τώρα, βλέποντας να το χορεύουν έτσι, να θλίβονται, να οργίζονται, να πικραίνονται. Ας χόρευαν το «Bamboleiro», θα το χόρευαν σωστά.

Greenpeace: το 31% των αγροκτημάτων στην Ελλάδα έχει χαθεί

Η άνιση κατανομή των δημόσιων επιδοτήσεων καταστρέφει τα αγροκτήματα μικρής κλίμακας • Η οικονομική ισχύς στη γεωργία εξακολουθεί να είναι συγκεντρωμένη στα χέρια ελάχιστων
Νέα μελέτη της Greenpeace, που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, υποστηρίζει πως οι αγρότες της Ε.Ε. πιέζονται να βιομηχανοποιηθούν, εφαρμόζοντας τις πιο καταστρεπτικές γεωργικές πρακτικές, προκειμένου να παραμείνουν στο επάγγελμα και να μην σταματήσουν τις δραστηριότητές τους.

Δήμος Πέλλας | Πρόσκληση στο "Δρόμο Θυσίας 2024"

Να συμβάλουμε στη μείωση της απώλειας και σπατάλης τροφίμων

Η 29η Σεπτεμβρίου, ορίστηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών (United Nations General Assembly, UNGA), ως η ΄΄Διεθνής ημέρα Ενημέρωσης για την Απώλεια και Σπατάλη φαγητού΄΄ (International Day of Awareness of Food Loss and Waste, IDAFLW), με σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τον παγκόσμιο πληθυσμό, αναφορικά με την επίπτωση που προκαλείται από τους τόνους φαγητού που απορρίπτονται, σε οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο. Κύριος στόχος της είναι μέχρι το 2030 να μειωθεί η απώλεια και η σπατάλη τροφίμων κατά 50%, σύμφωνα με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Οι 4 στους 10 Έλληνες δαπανούν περισσότερα από όσα δηλώνουν!

Εκτεταμένη φοροδιαφυγή αποκαλύπτουν τα στοιχεία των Εθνικών Λογαριασμών που ανάλυσε το ΚΕΠΕ
Εκτεταμένη φοροδιαφυγή αποκαλύπτουν τα στοιχεία των καταναλωτικών δαπανών, καθώς 4 στους 10 Έλληνες εμφανίζονται να δαπανούν περισσότερα χρήματα, από όσα δηλώνουν στην Εφορία.

ΕΠΣ Πέλλας - Α1 Ερασιτεχνική | ΠΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας - ΑΕ Σκύδρα

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Διακήρυξη ανοικτού διαγωνισμού του έργου "Ανάπλαση των οδών Αναγεννήσεως, Ακροπόλεως και κατασκευή πάρκου επί του Ο.Τ. 52 στον οικισμό της Πέλλας"

Ο Δήμος Πέλλας διενεργεί ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου για την εκτέλεση του έργου «Ανάπλαση των οδών Αναγεννήσεως, Ακροπόλεως και κατασκευή πάρκου επί του Ο.Τ. 52 στον οικισμό της Πέλλας του Δήμου Πέλλας» στο πλαίσιο της Πράξης του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας Πράσινο Ταμείο στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου 2020 συνολικού προϋπολογισμού 1.186.184,00 € με Φ.Π.Α. με το σύστημα προσφοράς με «Επιμέρους ποσοστά έκπτωσης» (άρθρο 95 2α Ν. 4412/2016) και κριτήριο ανάθεσης πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής. 

Προσθήκες στο Πρόγραμμα ιατρών Π.Π.Ι. Πέλλας μηνός Οκτωβρίου 2024

Δείτε το πρόγραμμα των ιατρών του Π.Π.Ι. Πέλλας για τον μήνα Οκτώβριο 2024.

Προπονήσεις – Προεπιλογές των Μικτών Ομάδων Κ-14 & Κ-16

Θα πραγματοποιηθούν Προπονήσεις – Προεπιλογές των Μικτών Ομάδων Κ-14 & Κ-16 της ΕΠΣ Πέλλας, εν΄ όψει του επερχόμενου πανελληνίου πρωταθλήματος μικτών ομάδων περιόδου 2024/2025.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Πέλλας | Μέχρι και τις 11 Οκτωβρίου οι εγγραφές για να υπάρχει δικαίωμα ψήφου στις εσωκομματικές διαδικασίες

Στην τελική ευθεία έχει μπει η διαδικασία των κομματικών διεργασιών μέχρι το Συνέδριο και στην συνέχεια μέχρι την εκλογή του νέου Προέδρου για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος, οι άνθρωποι που δίνουν καθημερινά τον αγώνα στους χώρους δουλειάς και στους δρόμους, βρίσκονται σήμερα και πάλι στην πρώτη γραμμή παλεύοντας για την ενότητα και την δυναμική επιστροφή της Αριστεράς στο προσκήνιο.

Οι φετινές μεταγραφές του Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας

Και την φετινή μεταγραφική περίοδο, υπήρξαν αποχωρήσεις και προσθήκες ποδοσφαιριστών στον Π.Α.Σ. Μέγα Αλέξανδρο Πέλλας. Παρά τις αναπάντεχες «στραβές» που προέκυψαν όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και κατά την περίοδο της προετοιμασίας και η αλήθεια είναι όχι και με πολύ ορθόδοξο ποδοσφαιρικά τρόπο και όχι αριθμητικά λίγες, η ομάδα βρήκε τις αναγκαίες και ικανές εν πολλοίς απαντήσεις και λύσεις, σε όσα εμπόδια και προβλήματα της παρουσιάστηκαν και κατεβαίνει για ακόμη μία χρονιά στις επίσημες διοργανώσεις της ΕΠΣ Πέλλας, όπως πάντα φιλόδοξη και ανταγωνιστική... 

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

ΕΠΣ Πέλλας | Πρόγραμμα Αγώνων 5, 6 και 9/10/2024

Το πρόγραμμα των αγώνων ΕΠΣ Πέλλας Ποδοσφαιρικής Περιόδου 2024/2025 για το ερχόμενο ΣΚ, αλλά και την ερχόμενη Τετάρτη με τους εξ αναβολής αγώνες της 1ης αγωνιστικής.
Υποχρέωση των γηπεδούχων σωματείων για ύπαρξη Απινιδωτή πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα.

Γ' Εθνική - 1ος Όμιλος | Σχολιάζει ο Σάκης Καραμπάσης

Συνεχίστηκε το πρωτάθλημα του ομίλου με τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής.
Σιγά σιγά αρχίζει και σχηματίζεται μια εικόνα για τις 18 διαγωνιζόμενες ομάδες.
Άξιο αναφοράς το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος του Νομού μας Απόλλων Κ. Βρύσης, έπειτα από 180 λεπτά είναι η μοναδική ομάδα που έχει πετύχει το απόλυτο.