Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Με λαμπρότητα τα εγκαίνια της αναβαθμισμένης Εμποροπανήγυρης Γιαννιτσών

Με κάθε επισημότητα, με λαμπρότητα και με πολλές καινοτομίες πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 06/09/2024, στις 8.30 το βράδυ, τα εγκαίνια της αναβαθμισμένης Εμποροπανήγυρης Γιαννιτσών από το Δήμαρχο Πέλλας, Στάθη Φουντουκίδη, παρουσία εκπροσώπων της εκκλησίας, πολιτικών και τοπικών αρχών και με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό χοροστατούντος του Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμό με σύντομες ομιλίες, ο Υφ.Α.Α.Τ. Διονύσης Σταμενίτης, οι Βουλευτές Λάκης Βασιλειάδης & Γιώργος Καρασμάνης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής, οι οποίοι δήλωσαν την στήριξή τους στο έργο της Δημοτικής Αρχής και εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους για την «φαντασμαγορική» έναρξη της φετινής Εμποροπανήγυρης.
Ο Δήμαρχος κ. Φουντουκίδης στον χαιρετισμό του, αφού καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους, είπε ότι «η ετήσια εμποροπανήγυρη Γιαννιτσών αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής της ευρύτερης περιοχής, προσαρμοσμένο πάντα στα ήθη και τα έθιμα κάθε εποχής. Ένας θεσμός υγιής που άντεξε στον χρόνο και σίγουρα ανταποκρίνεται στην ιστορική πορεία της πόλης. Δεν είναι απλώς ένας χώρος αγοραπωλησίας προϊόντων, είναι μια γιορτή της τοπικής μας παράδοσης, της δημιουργικότητας και της επιχειρηματικότητας», τόνισε. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις φετινές ποιοτικές αλλαγές στην εμποροπανήγυρη με την διαφορετική διάταξη των χώρων, με την έκθεση προϊόντων από τοπικές επιχειρήσεις σε ξεχωριστό χώρο, αλλά και σε ζητήματα ασφάλειας του λούνα παρκ και αισθητικής των περιπτέρων.
Ο Δήμαρχος Πέλλας αναφέρθηκε στην βαρύτητα που έδωσε η Δημοτική Αρχή σε ζητήματα της καθημερινότητας του πολίτη αλλά και σε έργα που βελτιώνουν το επίπεδο της ζωής μας, όπως ασφαλτοστρώσεις, συντήρηση δρόμων, διαχείριση των αδέσποτων, επιδιορθώσεις παιδικών χαρών, «ξήλωμα» των παλαιών περιπτέρων, περιποίηση σε κτίρια του Δήμου, στο ιστορικό παλαιό νοσοκομείο των Γιαννιτσών (πολύκεντρο), του οποίου, όπως είπε «διεκδικούμε την παραχώρηση της χρήσης», αλλά και στο πνευματικό κέντρο της Κρύας Βρύσης, που «ήταν παρατημένο στην τύχη του και μετατράπηκε σε στολίδι».
Επίσης, ο κ. Φουντουκίδης αναφέρθηκε σε έργα που είναι σε εξέλιξη όπως το πάρκο της Αγίας Παρασκευής και το ανοικτό Κέντρο Εμπορίου στα Γιαννιτσά, αλλά και που προγραμματίζεται να γίνουν, όπως η δημιουργία κυκλικών κόμβων (δημοπρατείται άμεσα ο κόμβος στην περιοχή των σφαγείων), ανάπλαση του πεζόδρομου και του πάρκου φιλαρμονικής, μελέτες για κλειστό κολυμβητήριο και πεζογέφυρα σε 2ο Γυμνάσιο & Λύκειο, προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών τύπου led, ενώ προχώρησε η διαδικασία να παραδώσει ο νέος ανάδοχος ένα σύγχρονο χώρο αναψυχής στο Φιλίππειο.
Ξεχωριστή ήταν η αναφορά του Δημάρχου στην ίδρυση του -μοναδικού σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία- Κέντρου Καινοτομίας της Εκπαίδευσης στην ιστορική έδρα του Δήμου, την Πέλλα, που διεκδίκησε και τελικά κατάφερε να κάνει πράξη ο Δήμος Πέλλας, ενώ σημείωσε ότι με το άνοιγμά τους τα οθωμανικά μνημεία στα Γιαννιτσά από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα επισκέφθηκαν 7.000 τουρίστες!
Κλείνοντας, ο κ. Φουντουκίδης ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην προετοιμασία της εμποροπανήγυρης αλλά και όλους τους επαγγελματίες που συμμετέχουν σε αυτή, στους οποίος ευχήθηκε καλές δουλειές.
Να σημειωθεί ότι πριν από τα εγκαίνια έγινε πατινάδα η οποία ξεκίνησε από την πλατεία Γκόνου Γιώτα και διέσχισε την οδό Χατζηδημητρίου, με χορευτικά τμήματα πολιτιστικών συλλόγων από το Δήμο Πέλλας που «πλημμύρισαν» με χορούς την κεντρική οδό, κατευθύνθηκαν στο Δημαρχείο, με τελικό προορισμό το Ανοιχτό Θέατρο όπου, αμέσως μετά τα εγκαίνια της εμποροπανήγυρης, παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς.
Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν επίσης: Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Πέλλας, Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γιαννιτσών, ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Φώτης Χατζόγλου, ο Δήμαρχος Αλμωπίας, Νίκος Παρούτογλου, ο Διευθυντής Αστυνομίας Πέλλας Ταξίαρχος Πέτρος Περδικάτσης, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιαννιτσών Αθανάσιος Παυλίδης, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.
Πλήθος εκθετών και χιλιάδες επισκεπτών δίνει το παρόν στην Εμποροπανήγυρη Γιαννιτσών, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024.





Δεν υπάρχουν σχόλια: