Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

ΑΣ Εδεσσαϊκός | «Σεβασμό στον Εδεσσαϊκό και στον Ηρακλή Έδεσσας και στην ιστορία τους!»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΑΣ Εδεσσαϊκός σχετικά με την χρήση του δημοτικού σταδίου Έδεσσας από τις ακαδημίες των ομάδων της πόλης και ειδικότερα της «νεοσύστατης ομάδας» όπως την αναφέρει δηκτικά και χαρακτηριστικά, αποφεύγοντας να την ονοματίσει...
«Με μεγάλη μας έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι νεοσύστατη ομάδα της πόλης, ανακοίνωσε χθες ότι στο εξής όλες οι προπονήσεις των ακαδημιών της θα διεξάγονται στο δημοτικο γήπεδο της πόλης.
Καταρχάς χρησιμοποιούμε τον όρο νεοσύστατη καθώς δεν θα μπορούσαμε να αναφέρουμε την ονομασία που χρησιμοποιεί ο εν λόγω σύλλογος, καθώς θα αποτελούσε ύβρις στην ιστορία του ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΥ, στην προσφορά και τις συγκινήσεις που εχει προσφέρει και στον ιδρώτα και την προσπάθεια που έχει δαπανηθεί εδώ και 64 χρόνια με γνώμονα τον Εδεσσαϊκό αθλητισμό και το όφελος της πόλης.
Προς ενημέρωση του φίλαθλου κοινού λοιπόν ,να αναφέρουμε ότι υπήρξε προ μηνός συμφωνία μεταξύ των 3 συλλόγων, του Εδεσσαϊκού της άλλης ιστορικής ομάδας της πόλης Ηρακλή Έδεσσας και της νεοσύστατης ομάδας, σχετικά με το θέμα της χρήσης γηπέδων για τις προπονήσεις των ακαδημιών. Η συμφωνία (και παραχώρηση μας ως έμπρακτο δείγμα καλής διάθεσης και συνεργασίας) όριζε ότι την φετινή χρονιά η εκμετάλλευση των γηπεδικών εγκαταστάσεων θα γινόταν κυκλικά. Κατ' ουσίαν κάθε σύλλογος θα προπονούνται για 2 εβδομάδες στο δημοτικό στάδιο και την 3η θα μεταφέρονταν στο πασά τσαιρ... Μια δίκαιη συμφωνία που επικυρώθηκε με την παρουσία και σύμφωνη γνώμη όλων των εκπροσώπων των συλλογών καθώς και του αντιδημάρχου κ. Τρυψιανη. Έτσι κύλησε το πρόγραμμα εδώ και 2 εβδομάδες. Και φτάσαμε στο σήμερα... Χθες λοιπόν έγινε μια ΣΥΖΗΤΗΣΗ (οχι συμφωνία) σχετικά με την μεταφορά όλων των προπονήσεων, όλων των τμημάτων, όλων των ακαδημιών στο δημοτικό στάδιο! Στην συζήτηση να σημειωθεί ότι ΕΛΕΙΠΕ ο εκπρόσωπος του ΗΡΑΚΛΗ ΕΔΕΣΣΑΣ .Άρα καμία συγκατάθεση δεν δόθηκε και από το δεύτερο ιστορικό σωματείο της πόλης. Το αποτέλεσμα της συζήτησης ήταν να μεταφερθεί για την ερχόμενη εβδομάδα, παρόντος και του εκπροσώπου του Ηρακλη Έδεσσας, δεδομένου τις δικές μας αντιρρήσεις και την μη συγκατάθεση του Ηρακλη Έδεσσας (ο οποίος φυσικά διαφωνεί και αυτός). Και ο νεοσύστατος σύλλογος όλο αυτό το μετάφρασε με τις ευλογίες των αρμοδίων σύμφωνα με τα δικά του συμφέροντα, ότι δόθηκε το οκ για να πραγματοποιούνται όλες οι προπονήσεις όλων των τμημάτων στο δημοτικό γήπεδο. Να θυμίσουμε ότι στο δημοτικό γήπεδο πραγματοποιούνται οι προπονήσεις της πρώτης ομάδας του ΕΔΕΣΣΑΪΚΌΥ, όπως έχει ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ.
Είναι αδιανόητο να πραγματοποιείται ποιοτική προπόνηση και χωρίς τραυματισμούς, σε έναν χώρο που καθημερινά θα αθλούνται περί τα 200 παιδιά ταυτόχρονα, (*να ενημερώσουμε πως την περσινή περίοδο η μοναδική ομάδα και πρωταθλήτρια της πόλης αναγκαζόταν να προπονείται μέσα στον χειμώνα στο πάσα τσαιρ για 3 ολόκληρους μήνες.... χωρίς αποδυτήρια, με πρόφαση να μην επιβαρυνθεί ο αγωνιστικός χώρος του κεντρικού γηπέδου στο οποίο δεν αγωνιζόταν κανείς!!!!! και τώρα προτείνει να μπει στο ίδιο γήπεδο με μεγάλο αριθμό ατόμων καθημερινά)
Ήδη έχουμε καταντήσει νομάδες, έχοντας στερηθεί την φυσική μας έδρα εδώ και πολλά χρόνια. Δεν θα μπορούσαμε ποτέ να συναινέσουμε σε τέτοια καταπόνηση ενός ηδη προβληματικού γηπέδου το οποίο είναι χειρότερο από πέρυσι ήδη!!!!! Καθημερινά δίνεται μάχη για την αναγέννηση του ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΥ, σε όλα τα επίπεδα. Έχουμε επενδύσει με μόνο γνώμονα το καλό του ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΥ και του αθλητισμού της πόλης και οποιοσδήποτε για ιδία ωφέλη ή για άλλον λόγο πάει να βλάψει τον σύλλογο της πόλης θα μας βρει μπροστά του.
Τέλος καλο θα ήταν το κάθε αξίωμα να τηρεί τις συμφωνίες και να λαμβάνει υπόψιν όλες τις φωνές και όχι μόνο αυτές που είναι φίλα προσκείμενοι, όπως δείχνουν τα γεγονότα και επιβεβαιώνοντας τις υποψίες που εκφράσαμε στον Δήμαρχο στην συνάντηση μας.
Στηρίζουμε κάθε νέα προσπάθεια που είναι υγιείς με ειλικρινή "ανταγωνισμό", μη ανεχώμενοι καμία υπονόμευση της προσπάθειάς μας, από όπου και αν προέρχεται.
Σεβασμό στον ΕΔΕΣΣΑΪΚΟ και στον ΗΡΑΚΛΗ ΕΔΕΣΣΑΣ και στην ιστορία τους.»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: