Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Τελέστηκε ο αγιασμός για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά στο ΚΔΑΠ-μεΑ Γιαννιτσών του Δήμου Πέλλας

Χοροστατούντος του π. Νεκτάριου Παρασίδη και παρουσία των Αντιδημάρχων Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής Θεμιστοκλή Μάγγου και Οικονομικών Τζένης Δεντζίδου, τελέστηκε ο αγιασμός για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-μεΑ). Τα παιδιά, τους γονείς τους και το προσωπικό του Κέντρου χαιρέτισαν ο Αντιδήμαρχος κ. Μάγγος, η Διευθύντρια Μέριμνας, Παιδιού, Εφήβου & Τρίτης Ηλικίας Φωτεινή Γιαλαμπούκη και η Προϊσταμένη Δόμνα Ανδρίκου.
Για την φετινή χρονιά υπάρχουν αρκετές αλλαγές αφού πλέον η δομή ανήκει εξ ολοκλήρου στην Διεύθυνση Μέριμνας, Παιδιού, Εφήβου & Τρίτης Ηλικίας του Δήμου Πέλλας, μετά την κατάργηση του νομικού προσώπου της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.Π. «Ο Δήμος Πέλλας σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και το Σύλλογο Γονέων θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και θα παρέχουμε αυξημένη υποστήριξη στο έργο του ΚΔΑΠ-μεΑ προς όφελος των παιδιών», σημείωσε ο κ. Μάγγος.
Φέτος το ΚΔΠΑ-μεΑ Γιαννιτσών κλείνει 22 χρόνια από την χρονιά (2002) που εντάχθηκε στην χρηματοδότηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και ανήκει στις πιο επιτυχημένες από άποψη λειτουργίας και παροχών, δομές της Κεντρικής Μακεδονίας. Φιλοξενεί καθημερινά 25 παιδιά με προβλήματα νοητικής και κινητικής υστέρησης προσφέροντας τους εκπαίδευση, υποστήριξη και δημιουργική απασχόληση και μέχρι σήμερα έχει κερδίσει την αγάπη του κοινωνικού συνόλου του Δήμου Πέλλας.
Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων «Ανατολή» Δημήτρης Καρατσαλιώτης, όπως και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, Κοινωνικός Λειτουργός, Μάκης Ασταρτζής, οι οποίοι ευχήθηκαν με την σειρά τους καλή σχολική χρονιά.



Δεν υπάρχουν σχόλια: