Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών: Εκατοντάδες δηλώσεις συμμετοχής από δρομείς, περιπατητές, μαθητές και εθελοντές!

Η εκκίνηση (9.00΄ π.μ.) του Δρόμου Θυσίας Γιαννιτσών (Κυριακή 6 Οκτωβρίου) θα δοθεί στην αψίδα PELLA HALF MARATHON 2024 στην πλατεία ΕΠΟΝ. Οι δρομείς διασχίζουν όλο το κέντρο της πόλης, Βενιζέλου- πλατεία Γκόνου Γιώτα- Χατζηδημητρίου και περνώντας έξω από τον Ομαδικό Τάφο, το Δημαρχιακό μέγαρο, το Πνευματικό κέντρο και το Φιλίππειο, συνεχίζουν στην οδό Μακεδονομάχων με τις μακεδονικές κατοικίες, έχοντας δεξιά τον Ιερό ναό της Μητροπόλεως. Μετά το μνημείο του Μακεδονικού Αγώνα, διασχίζουν τις Αμπελειές, τον Ν. Μυλότοπο, με την μοναδική θέα του Πάϊκου και των γύρω ορεινών όγκων και την Αξό. Μέσω της οδού 20ης Οκτωβρίου επιστρέφουν και τερματίζουν στον πεζόδρομο, όπου θα γίνουν οι απονομές, στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης.
Οι δρομείς - περιπατητές του δρόμου «ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΡΟΝΤΖΟΣ» (9.15΄ π.μ.), έχοντας την ίδια εκκίνηση, μετά το μνημείο του Μακεδονικού Αγώνα και μέσω της οδού Κολοκοτρώνη φθάνουν στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών. Στην συνέχεια περνούν από τον Ομαδικό Τάφο όπου τους υποδέχεται η φιλαρμονική του Δήμου Πέλλας και μέσω της Χατζηδημητρίου – πλατείας Γκόνου Γιώτα- Βενιζέλου τερματίζουν στον πεζόδρομο, εκεί από όπου ξεκίνησαν.

Δρόμοι μαθητών θα πραγματοποιηθούν στον πεζόδρομο Γιαννιτσών, στις Αμπελειές, στον Ν.Μυλότοπο και στην Αξό. Τα παιδιά Δ΄, Ε΄ & ΣΤ΄ δημοτικού συμμετέχουν ομαδικά με το σχολείο τους, ενώ τα μικρότερα παιδιά, καθώς και τα παιδιά των νηπιαγωγείων συνοδεύονται από τους γονείς τους.
Το μετάλλιο του αγώνα
Το μετάλλιο του 11ου Ημιμαραθωνίου - PELLA HALF MARATHON είναι εμπνευσμένο από ψηφιδωτό δάπεδο Ελληνιστικής οικίας της Πέλλας, με θέμα το Κυνήγι του λιονταριού. Χρονολογείται στο 325-300 π.Χ. και εικάζεται ότι η παράσταση παραπέμπει σε μία ιστορία διάσωσης του Αλέξανδρου από τον στρατηγό και φίλο του Κρατερό, κατά τη διάρκεια κυνηγιού.
Πρόκειται για ένα τρίπτυχο του οποίου, η δεύτερη εικόνα του Λέοντα θα δοθεί φέτος στον 11ο Ημιμαραθώνιο Πέλλας, η τρίτη θα δοθεί στην διοργάνωση 2025, ενώ η πρώτη εικόνα είχε δοθεί στον περσινό αγώνα, έτσι ώστε οι συμμετέχοντες σταδιακά να συνθέσουν την παράσταση.
Αξίζει να σημειωθεί πως το τρίπτυχο αποτελεί πρόταση της Ομάδας Μαραθωνίου Γιαννιτσών.
Οι δρομείς – περιπατητές και οι μαθητές θα λάβουν το μετάλλιο του Δρόμου Θυσίας, δίπλωμα συμμετοχής καθώς και το αναμνηστικό μπλουζάκι.
Υποστηρικτές - χορηγοί

Στους Υποστηρικτές της διοργάνωσης προστέθηκαν : Α.Α.ΝΕΤΟΣ.0.Ε., MODERN DRUMS SCHOOL babino Αθλητικός Ποδηλατικός Όμιλος Γιαννιτσών, ΠΑΝΤΟΣ πυροσβεστικός εξοπλισμός, ΧΥΜΟΙ POM STAR, ΒΙΟΑΓΡΟΣ, ΛΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ/ΑΤΛΑΣ, ΛΕΡΟΣ ΤΑΣΟΣ/ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΟ, ΜΙΤΑΚΙΔΗΣ- ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΓΛΟΥ/ ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΑ Κ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, LAMDA FOODS, DEMIS BAKERY, ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ ΣΑΜΠΟΣ, ΠΑΤΣΩΝΗΣ ΒΑΛΣΑΜΗΣ/ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ, ΤΡΙΑΝΤΗΣ/ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ, ΠΟΥΠΑΣ/ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ.
Συμμετοχές εθελοντών- εγγραφές - πληροφορίες:
Δήμοs Πέλλας / Γραφείο Αθλητισμού, τηλ 2382084379, email: aodig@giannitsa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: