Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Ε.Κ. Π.Ε. Πέλλας - Γ.Σ.Ε.Ε. | Κάλεσμα σε εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους στο Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας στη Δ.Ε.Θ.

Η διοίκηση του εργατικού κέντρου Πέλλας συνεχίζοντας τον αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων του κόσμου που εκπροσωπεί, καλεί τους εργαζόμενους τους συνταξιούχους και τους ανέργους στο Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη, το οποίο διοργανώνει η ΓΣΕΕ από κοινού με το Εργατικό Κέντρο της πόλης, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα Βενιζέλου.
Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι της χώρας είναι αντιμέτωποι με μια άνευ προηγουμένου κρίση διαβίωσης. Η ακρίβεια, η κοινωνική φτώχεια, η στεγαστική κρίση, ο περιορισμός εργασιακών δικαιωμάτων, η επισφάλεια και η ανασφάλεια στους χώρους εργασίας και η αύξηση των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών είναι οι κυρίαρχες συνέπειες των εφαρμοζόμενων πολιτικών. Το κύμα ακρίβειας πλέον σαρώνει όλα τα εισοδήματα και εξανεμίζει την αγοραστική δύναμη εκατομμυρίων χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων. Η στεγαστική κρίση αποτελεί πλέον σημαντική κοινωνική και οικονομική πρόκληση, ισοδύναμη με τη δημογραφική κρίση και την αποθάρρυνση απόκτησης οικογένειας. Τα τελευταία χρόνια, οι τιμές των ενοικίων και των ακινήτων έχουν εκτοξευθεί, καθιστώντας την εύρεση προσιτής κύριας κατοικίας όλο και πιο δύσκολη για μεγάλο μέρος του πληθυσμού, κυρίως για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας.
Πρώτοι στην ακρίβεια, τελευταίοι στους μισθούς...
Δε μένουμε σιωπηλοί!
Απαιτούμε συλλογικές συμβάσεις εργασίας παντού, με δίκαιους μισθούς, αξιοπρέπεια στη δουλειά και δικαιώματα που δεν αμφισβητούνται.
Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τα πράγματα!
Όλοι στο Συλλαλητήριο των συνδικάτων στη Θεσσαλονίκη, το
Σάββατο 7 Σεπτέμβρη,
στις 6 το απόγευμα Άγαλμα Βενιζέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: