Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης | Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη, 6.00μμ, Καμάρα - 11 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

11 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Σόλτς και Μητσοτάκης ανοίγουν το δρόμο στην ακροδεξιά!
  • Μπορούμε να τους σταματήσουμε!
  • Δεν θα περάσουν! No Passaran!
  • Ολοι στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη, 6.00μμ, Καμάρα
Στα 11 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το αντιφασιστικό κίνημα βρίσκεται αντιμέτωπο με την ανατριχιαστική εξέλιξη στην Γερμανία, με την κυβέρνηση Σόλτς να στρώνει το δρόμο στην ακροδεξιά,. Στη γερμανική Βουλή ακούστηκαν κραυγές ότι οι πρόσφυγες χρειάζονται μόνο”ψωμί, κρεβάτι και σαπούνι” φέρνοντας στην μνήμη το ολοκαύτωμα των ναζί του Χίτλερ.
Η απόφαση του καγκελάριου Σόλτς να αναστείλει την συμφωνία Σένγκεν και να κλείσει τα σύνορα της Γερμανίας για 6 μήνες αποτρέποντας την είσοδο προσφύγων που ζητάνε άσυλο είναι μιά σκανδαλώδης υπόκυψη στη ρατσιστική ατζέντα της ακροδεξιάς, της Εναλλακτικής για την Γερμανία-AfD μετά την άνοδο της στις τοπικές εκλογές της Θουριγγίας και της Σαξονίας και μπροστά στις επερχόμενες εκλογές στο Βραδεμβούργο.
Ο ρατσισσμός, η ισλαμοφοβία στρώνει τον δρόμο για την άκρα δεξιά και τις επιθέσεις των φασιστών σε περίοδο που οι κυβερνήσεις προχωράνε σε σκληρές περικοπές στην πρόνοια, τα επιδόματα για τους φτωχούς, τις δαπάνες για την δημόσια υγεία και παιδεία ενώ σπαταλάνε δισεκατομύρια για εξοπλιστικά προγράμματα και για τον πόλεμο του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.
Οι κατατρεγμένοι πρόσφυγες στα ανατολικά σύνορα της ΕΕ στοχοποιούνται ως “ ισλαμιστές εισβολείς του υβριδικού πολέμου του Πούτιν” και θα βρεθούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης εκτός συνόρων. Πρόσφυγες, ανάπηροι και φτωχοί θα υποστούν περικοπές επιδομάτων και απελάσεις, ιδιαίτερα όσοι πήραν άσυλο σε άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Μάλτα, η Ισπανία, η Αυστρία. Φορτώνουν στους μετανάστες τις δικές τους ευθύνες για τη ακρίβεια και την φτώχεια την ώρα που οι μεγαλοκαρχαρίες του πλούτου και οι έμποροι όπλων πλουτίζουν.
Ο Μητσοτάκης παρέα με τον Όρμπαν έρχεται να απαιτήσει κλιμάκωση της ρατσιστικής εκστρατείας στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, ζητώντας να ενισχυθούν οι φράχτες και να γενικευτούν οι επαναπροωθήσεις, “η ενεργητική αποτροπή” όπως βάφτισαν τελευταία την δολοφονική πολιτική τους. Είναι υποκριτικό να μιλάνε για “ευρωπαϊκό κεκτημένο της ελεύθερης μετακίνησης “ που παραβιάζει ο Σολτς όταν πίσω από αυτό δηλώνουν ότι δεν θα δεχτούν κανένα πρόσφυγα στην χώρα. Θέλουν μιά Ευρώπη λευκών, χριστιανών χωρίς πρόσφυγες και μετανάστες ιδαίτερα από ασιατικές μουσουλμανικές χώρες όπως απαιτεί η άκρα δεξιά. Είναι οι πολιτικές που κατάργησαν πλήρως το δικαίωμα στο άσυλο και οδήγησαν στον πνιγμό 600 προσφύγων στο ρατσιστικό έγκλημα της Πύλου σε μιά Μεσόγειο υγρό τάφο, την εκτέλεση δεκάδων προσφύγων στον φράχτη της Μελίγια, την εξόντωση στο κρύο δεκάδων άλλων στα σύνορα με την Λευκορωσσία, τον πνιγμό προσφύγων στην Μάγχη.
Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι ο μεγαλύτερος χορηγός της άκρας δεξιάς με την ρατσιστική και αντεργατική της πολιτική, την προτεριαότητα στους εξοπλισμούς στο πλευρό του Ζελένσκι και του Νετανιάχου, την ώρα που διαλύουν το ΕΣΥ, σπέρνουν την φτώχεια με την ακρίβεια, ανακοινώνουν ακόμη ότι και το νερό θα ακριβοπληρώνεται όπως το ρεύμα.
Στις 18 Σεπτέμβρη, διαδηλώνουμε μαζικά στο Κερατσίνι, στη Θεσσαλονίκη για να στείλουμε το μήνυμα ότι το αντιφασιστικό κίνημα, το κίνημα αλληλεγγύης στην προσφυγιά έχει τη δύναμη να φράξει το δρόμο στα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ που στρώνει το δρόμο στους φασίστες, με την συγκάλυψη του εγκλήματος της Πύλου και την κλιμάκωση του ρατσισμού. Να απαιτήσουμε στην δίκη στο Εφετείο να τιμωρηθούν με ακόμη σκληρότερες ποινές οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι της Πύλου, να αποζημιωθούν τα θύματα και οι οικογένειες των ναυαγών της Πύλου, ανοιχτά σύνορα, άσυλο και χαρτιά για την προσφυγιά! Να πάρουν χαρτιά άμεσα όλοι οι επιζώντες και όχι να απελαθούν με απόρριψη του αιτήματος ασύλου.
Μαζί μας θα διαδηλώσουν οι επιζώντες πρόσφυγες του ναυαγίου της Πύλου αλλά και οι εργάτες της Υγείας που συγκρούονται με τις δολοφονικές πολτικές του Γεωργιάδη, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές που βρίσκονται ανυτιμέτωποι με τις συγχωνεύσεις, οι φοιτητές που τα πανάκριβα νοίκια τους πετάνε έξω από τις σχολές.
Ολοι μαζί ενωμένοι να φράξουμε το δρόμο στην νέα ρατσιστική εκστρατεία της ΕΕ, του Σόλτς και του Μητσοτάκη κατά των προσφύγων που ανοίγει το δρόμο στην ακροδεξιά.
Δεν θα περάσουν! No Passaran!

Δεν υπάρχουν σχόλια: