Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΠΣ Πέλλας - Α1 Ερασιτεχνική | Νίκη Καλής - ΠΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας (1 - 1)2 - 1

Ένα πολύ δυνατό και αρκετά ισορροπημένο παιχνίδι διεξήχθη σήμερα στην Καλή και μάλιστα με χιτσκοκικό φινάλε, αφού το τελικό του αποτέλεσμα κρίθηκε στο 8ο από τα συνολικά 9 λεπτά των καθυστερήσεων που υπέδειξε ο ρέφερι!
Οι δύο ομάδες Νίκη Καλής και Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας είχαν τα διαστήματα και τις στιγμές τους που θα μπορούσαν να αλλάξουν την εξέλιξη και να γείρουν την πλάστιγγα στη μία ή την άλλη πλευρά, όμως η ομάδα που απαίτησε περισσότερο το τρίποντο με πίστη και πάθος στο τελευταίο χρονικό κομμάτι του αγώνα με αρκετά περιφερειακά στημένα, ήταν αυτή των γηπεδούχων, παρότι αγωνίστηκε για περισσότερο από μια ώρα αγώνα, με αριθμητικό μειονέκτημα (αποβολή Μωυσίδη στο 42').
Πολλές καθαρές ευκαιρίες το παιχνίδι δεν είχε, άσχετα αν σε αρκετές περιπτώσεις οι επιθετικές προϋποθέσεις ήταν ευνοϊκές, αλλά αυτές οι λίγες που δημιουργήθηκαν, έδωσαν χρώμα στη αναμέτρηση, που στο μεγαλύτερο της χρονικό διάστημα σύμφωνα με την παρουσία των δύο ομάδων, συνηγορούσε προς το πιο «δίκαιο» ισόπαλο τελικό αποτέλεσμα. Την δικαιοσύνη όμως σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι, την απονέμει κυρίως η μπάλα και οι ποδοσφαιριστές, που είτε ορθόδοξα, είτε ανορθόδοξα προσπαθούν να την προωθήσουν στο αντίπαλο τέρμα, κι αυτή έκανε τα δικά της στην σχετικά και φαινομενικά πιο ακίνδυνη φάση, από πλευράς προϋποθέσεων του αγώνα. Μια στιγμιαία έμπνευση ύστερα από ένα πολύ πλάγιο στημένο στο προτελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ένα τυφλό τακουνάκι του Ανδρίτσου που αιφνιδίασε την μέχρι τότε άψογη άμυνα των φιλοξενουμένων, με την μπάλα να μην ακουμπάει καν στα δίχτυα του Παναγιωτόπουλου περνώντας εκατοστά την γραμμή τέρματος, έδωσαν την νίκη στην γηπεδούχο Νίκη Καλής.
Σκόραραν για την νικήτρια Νίκη Καλής οι Γκότσης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (40') και Ανδρίτσος με τον τρόπο που αποτυπώθηκε παραπάνω η περιγραφή της φάσης (98'), ενώ για τον Μέγα Αλέξανδρο Πέλλας που είχε ισοφαρίσει άμεσα ο Μπουράκης (45').
Οι γηπεδούχοι χωρίς την πολύ καλή απόδοση, ήταν τουλάχιστον απαιτητικοί στον βαθμό που τους επιτρέπονταν και τολμηροί και ότι κι αν κέρδιζαν στην αναμέτρηση, έψαχναν επίμονα με κάθε τρόπο να το μετουσιώσουν σε προϋποθέσεις, ευκαιρίες και απειλές. Ακόμη κι όταν η εξέλιξη δεν ήταν με το μέρος τους... Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη παρά την γενικότερη ανταγωνιστική παρουσία σε μια καλή καλή και δυνατή έδρα, μ' έναν φιλόδοξο αντίπαλο, μάλλον έδειξαν πιο πιεστικοί και πειστικοί 11 εναντίον 11, παρά όταν είχαν το αριθμητικό πλεονέκτημα, που φαίνονταν πιο «χαλαροί», πιο παθητικοί και λιγότερο απαιτητικοί στις μονομαχίες και στην εκδήλωση συχνότερων απειλητικών επιθέσεων...
Να σημειωθεί ότι η Πέλλα παρουσιάστηκε στο γήπεδο χωρίς τον προπονητή της, λόγω προσωπικών ανειλημμένων υποχρεώσεων.
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η διαιτητική τριπλέτα με σωστές αποφάσεις στην πλειοψηφία των περιπτώσεων (εξαίρεση ίσως το αυστηρό έμμεσο μπροστά από το τέρμα της Πέλλας δευτερόλεπτα πριν το νικητήριο γκολ των γηπεδούχων στην εξέλιξη και οι υπερβολικές καθυστερήσεις που υποδείχθηκαν), σ' ένα παιχνίδι με καλό ρυθμό κατά αρκετά χρονικά διαστήματα.
Την επόμενη αγωνιστική η Πέλλα υποδέχεται την Σκύδρα, ενώ η Καλή φιλοξενείται από τον Πανεδεσσαϊκό.
Η μεγάλη «ήττα» όμως για την Πέλλα δεν ήταν αυτή στο γήπεδο της Καλής, αλλά η αποκαρδιωτική εικόνα του γηπέδου της Πέλλας που αντίκρυσε κατά την επιστροφή της η αποστολή... Σκουπίδια διάσπαρτα στο γήπεδο, πεταμένα πλαστικά καθίσματα και πλαστικά μπουκάλια, αναποδογυρισμένοι κάδοι απορριμάτων, ματωμένα χαρτομάντιλα, ζημιές στην κερκίδα, τίποτα στην κυριολεξία θέση του! Και ακόμη δυστυχέστερα οι υπεύθυνοι αυτής της εικόνας, είναι σύμφωνα με μαρτυρίες νεαροί πρώην ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας, που θα κληθούν να λογοδοτήσουν μαζί με τους κηδεμόνες τους και φυσικά ειλημμένη πλέον απόφαση, η απαγόρευση χρήσης των γηπεδικών εγκαταστάσεων από τους συγκεκριμένους νεαρούς ποδοσφαιριστές!
 
Οι συνθέσεις:









Βίντεο με φάσεις και γκολ, αργότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: