Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Φιλικός Αγώνας Προετοιμασίας | Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας - Πάικο Γουμένισσας (0 - 1)0 - 2

Σ' ένα αρκετά δυνατό φιλικό αγώνα προετοιμασίας που κατά μεγάλα διαστήματα θύμισε σε ένταση και πάθος αγώνα πρωταθλήματος, το πολύ καλύτερο σήμερα για 60-65 λεπτά φιλοξενούμενο Πάικο Γουμένισσας, έφτασε δίκαια στην φιλική νίκη.

Μονόλογος το πρώτο ημίχρονο των φιλοξενουμένων, που με καθολική κατοχή, άριστες τοποθετήσεις, διαρκή κίνηση, καλή κυκλοφορία, διατήρησαν τον απόλυτο έλεγχο αναγκάζοντας σε παθητικό ρόλο τους γηπεδούχους, έστω κι αν στο δημιουργικό κομμάτι ευκαιριών, δεν τα κατάφερναν ιδιαίτερα καλά, εκτός της φάσης του πρώτου γκολ στο 35', που μετά από οργανωμένη επιθετική προσπάθεια και εκτελεστή τον Λοΐζο Διδασκάλου πήραν κεφάλι στο σκορ, ενώ αναλώθηκαν κυρίως σε αρκετά άστοχα σουτ από μακρινή και μέση απόσταση. Οι γηπεδούχοι σ' αυτό το πολύ μέτριο γι' αυτούς πρώτο μέρος, δεν κατάφεραν ούτε μια τελική επιθετική προσπάθεια!
Το δεύτερο μέρος ήταν πιο ισορροπημένο με τον Μέγα Αλέξανδρο να παίρνει κάποια μέτρα στο γήπεδο και την μπάλα περισσότερες φορές στην κατοχή του και κερδισμένες πιο πολλές μονομαχίες σε σχέση με το πρώτο, όμως ανούσια και πάλι χωρίς να βρίσκει λύσεις επιθετικά για να απειλήσει άμεσα το αντίπαλο τέρμα, με το Πάικο και πάλι περίπου για ένα 20λεπτο να πατά καλύτερα, βγαίνοντας πιο οργανωμένα στην επίθεση και στο διάστημα αυτό να δημιουργεί και τις καλύτερες 3-4 ευκαιρίες του στο παιχνίδι. Οι καλές ευκαιρίες δεν έγιναν γκολ, το γκολ όμως ήρθε σχεδόν από τα κεραμίδια περίπου στο 75', όταν σε μία φαινομενικά χαμένη μπαλιά, με επιμονή και την βοήθεια της τύχης, ο Τόλης Μαυρόπουλος εκμεταλλεύτηκε την συγκυρία της ασταθούς απόκρουσης από τον τερματοφύλακα της Πέλλας και με πλασέ στην κενή εστία, διπλασίασε τα τέρματα για το Πάικο Γουμένισσας. Κάποιες καλές φάσεις για τον Μέγα Αλέξανδρο Πέλλας που προσπάθησε να αντιδράσει στην συνέχεια και προς το τέλος δεν ευοδώθηκαν, κι έτσι το δίκαιο 0 - 2, έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα της φιλικής αναμέτρησης.
Θα γίνει προσπάθεια επαναπρογραμματισμού του τελευταίου φιλικού αγώνα προετοιμασίας για φέτος ή αλλαγή αντιπάλου για την Πέλλα, αφού στον αρχικό προγραμματισμό προέκυψε πρόβλημα με την έναρξη των επίσημων διοργανώσεων σε ΕΠΣ Πέλλας και ΕΠΣΜ.
Για την Πέλλα ξεκίνησαν οι Παναγιωτόπουλος, Γιαλατζής Π., Φυτανίδης, Petriti, Πρίντζιος, Εμμανουηλίδης, Μπουράκης Δ., Αμανατίδης, Παναγιωτέλης, Μπάτζιος, Καρασμάνης, ενώ αγωνίστηκαν και οι Βασίλας, Μπουράκης Ε., Πιτσάρης Ν., Αλμπάνης, Μπιτσιάκης, Γιαλατζής Α., Ηλιάδης, Τζαφτάνης, Ζηματίκας, Τζάκρης. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: