Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Φωτιά στον σκουπιδότοπο ανατολικά της Πέλλας

Φωτιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ξέσπασε ξαφνικά σήμερα, περίπου στις 3.30 το μεσημέρι, στον σκουπιδότοπο ανατολικά της Πέλλας, καίγοντας ως επί των πλείστων καλαμιές και ιδιαίτερα χαμηλή βλάστηση, ευτυχώς σε μικρή έκταση της περιοχής.

Ανακοίνωση του Φοίνικα Νικήτης σχετικά με την αποβολή του από το πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας της ΕΠΣ Χαλκιδικής

"Προς πλήρη αποκατάσταση της πραγματικότητας θα θέλαμε να ενημερώσουμε- διευκρινίσουμε κάποια γεγονότα τα οποία διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες μέρες και είχαν ως αποτέλεσμα την αποβολή της ανδρικής ομάδας από το πρωτάθλημα της Α κατηγορίας του Νόμου μας. Η Διοίκηση και όσοι ήταν επιφορτισμένοι με την συλλογή και υποβολή των δικαιολογητικών για την εγγραφή της ομάδας στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας ήταν έτοιμοι πριν τις προθεσμίες.

Άμεση εκκίνηση των Π.Α.γ.Ο – Ε.Α.γ.Ο, με 915 προσλήψεις Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής σε 100 Δήμους της χώρας

Γιάννης Βρούτσης: «Στόχος μας να μπει ο αθλητισμός σε κάθε σπίτι, με πολυτιμότερο εργαλείο μας σε αυτήν την προσπάθεια τα αναβαθμισμένα Προγράμματα – Εκδηλώσεις Άθλησης για Όλους»
Την πλήρη εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου του Υπουργείου Αθλητισμού «Βάζω τον αθλητισμό στη ζωή μου» υπηρετούν τα αναβαθμισμένα Προγράμματα Άθλησης για Όλους, που ήδη βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο υλοποίηση από τους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, με την δημοσίευση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την άμεση πρόσληψη 915 Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής σε 100 Δήμους της χώρας.

«Φιλικός» Αγώνας | Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας - Μέγας Αλέξανδρος Ν.Πέλλας (1 - 0)1 - 0. Φάσεις


Εγγραφές νέων μελών στη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Πέλλας

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Πέλλας (Φ.Ο.Δ.Π.) καλεί όσους αγαπούν τη μουσική και τον εθελοντισμό, να ενταχθούν στο έμψυχο δυναμικό και τις δράσεις της!!!

Κύπελλο Ελλάδας | Απόλλων 1960 Κρύας Βρύσης - ΠΑΕ Νίκη Βόλου 1924 2 - 1. Φάσεις, γκολ και δηλώσεις προπονητών


Αποτελέσματα φιλικών αγώνων

Ξεκίνησαν οι ερασιτεχνικές ομάδες κυρίως των όμορων και πλησιέστερων νομών και στην συνέχεια θα προστεθούν και οι υπόλοιπες και ειδικότερα της ΕΠΣ Πέλλας, τους φιλικούς αγώνες προετοιμασίας για την αγωνιστική περίοδο 2024/2025, κι εσείς θα ενημερώνεστε από δω για τα αποτελέσματα τους, με την ανάρτηση να ανανεώνεται καθημερινά με νέους αγώνες και αποτελέσματα...

«Φιλικός» Αγώνας Προετοιμασίας | Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας - Μέγας Αλέξανδρος Ν.Πέλλας (1 - 0)1 - 0

Αμφίρροποι αγώνες με αρκετή ένταση, πάθος και δύναμη, ανεξάρτητα σε ποια κατάσταση βρίσκονται και σε ποια κατηγορία αγωνίζονται οι δύο ομάδες, είναι αυτοί που διεξάγονται σχεδόν πάντα μεταξύ Μέγα Αλέξανδρου Πέλλας και Μέγα Αλέξανδρου Ν.Πέλλας, κι ένας τέτοιος ήταν κι αυτός που διεξήχθη χθες, που έστω κι αν στα... χαρτιά είχε τον χαρακτήρα φιλικού προετοιμασίας.

Κύπελλο Ελλάδας | Απόλλων 1960 Κρύας Βρύσης - ΠΑΕ Νίκη Βόλου 1924 2 - 1. Ολόκληρος ο αγώνας


Κύπελλο Ελλάδας | Τα αποτελέσματα της 3ης φάσης και οι ομάδες που προκρίθηκαν

Ολοκληρώθηκε η 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, με το Αιγάλεω να πετάει εκτός τον Ηρακλή στα πέναλτι και την Κρύα Βρύση τη Νίκη Βόλου!

Φιλικός Αγώνας | ΑΕ Αλεξάνδρειας - Απόλλων Καλαμαριάς 0 - 1


Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Back to the basics: Οι έξι προτάσεις της Νέας Αριστεράς για ένα Λαϊκό Μέτωπο απέναντι στη Δεξιά

«Επιστροφή στα βασικά» είναι το μήνυμα του Αλέξη Χαρίτση στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του.
«Πρέπει να κάνουμε τα βασικά, αυτά που παντού και πάντοτε κάνει η Αριστερά για να υπερασπιστεί τα λαϊκά συμφέροντα» σημειώνει με νόημα ο Αλέξης Χαρίτσης στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του.

Το σύνδρομο Burnout των εκπαιδευτικών

Πώς οι αντιπαιδαγωγικές πολιτικές επιδεινώνουν την εκπαιδευτική εξουθένωση;
Τον 21ο αιώνα όταν ορισμένοι καθηγητές ή μαθητές ενός σχολείου εμφανίζουν τα τυπικά συμπτώματα της πλήρους εξάντλησης λόγω υπερβολικού άγχους για τον φόρτο εργασίας και της έντονης δυσφορίας για τις εξουθενωτικές σχολικές πρακτικές, τότε η διάγνωση των ειδικών είναι ότι πρόκειται για το σύνδρομο του «εκπαιδευτικού Burnout». Μια ιδιαίτερη παθολογική κατάσταση πλήρους ψυχοσωματικής εξουθένωσης, που οφείλεται στην εσωτερίκευση των κοινωνικών-παιδαγωγικών παθολογιών από όσους ή όσες συμμετέχουν ενεργά σε μια υπερβολικά απαιτητική και ψυχοφθόρο σχολική ζωή. Αραγε, πώς αντιμετωπίζεται στην Ελλάδα αυτό το σύνδρομο; Τι συνέπειες έχει η αύξηση διεθνώς του «εκπαιδευτικού Burnout» και πότε η «από καθέδρας διδασκαλία» και οι υπερβολικά υψηλές εκπαιδευτικές απαιτήσεις μπορούν να γίνουν εξουθενωτικές και ψυχοφθόρες;

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Π.ΕΠΑ.Λ. Κρύας Βρύσης | «Δυναμική εκκίνηση της νέας σχολικής χρονιάς από το Σύλλογο»

  • Ο Σύλλογος ετοιμάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων
Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Πρότυπου Επαγγελματικού Λυκείου Κρύας Βρύσης βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για να στηρίξει τους μαθητές, τους γονείς και το σχολείο με δράσεις και πρωτοβουλίες που θα εμπλουτίσουν την εκπαιδευτική διαδικασία. Στην πρώτη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου συζητήθηκαν οι στόχοι για τη χρονιά και προγραμματίστηκαν οι δραστηριότητες του Συλλόγου.

Τιμήθηκε η Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά – 80 χρόνια από την ομαδική εκτέλεση

Εκδηλώσεις Μνήμης, με αφορμή την 80η επέτειο της Ομαδικής εκτέλεσης κατοίκων της πόλης των Γιαννιτσών τον Σεπτέμβρη 1944, διοργάνωσε το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024, ο Δήμος Πέλλας, στις οποίες παραβρέθηκε ο Δήμαρχος του (μαρτυρικού) Διστόμου- Αράχωβας- Αντίκυρας Γιάννης Σταθάς, προσκεκλημένος του Δημάρχου Πέλλας Στάθη Φουντουκίδη.

ΑΣ Εδεσσαϊκός | «Σεβασμό στον Εδεσσαϊκό και στον Ηρακλή Έδεσσας και στην ιστορία τους!»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΑΣ Εδεσσαϊκός σχετικά με την χρήση του δημοτικού σταδίου Έδεσσας από τις ακαδημίες των ομάδων της πόλης και ειδικότερα της «νεοσύστατης ομάδας» όπως την αναφέρει δηκτικά και χαρακτηριστικά, αποφεύγοντας να την ονοματίσει...

Έρχεται μεγάλη πτώση της τιμής ελαιολάδου

Η μέση τιμή χονδρικής για τα μέσης ποιότητας έξτρα παρθένα ελαιόλαδα εκτιμάται πως θα υποχωρήσει στα επίπεδα των 5 - 5,5 ευρώ το λίτρο
Ενώ οι συνεχείς ανατιμήσεις στο ελαιόλαδο ενισχύουν συνεχώς τις πληθωριστικές τάσεις στα τρόφιμα, οι προβλέψεις για αυξημένη παραγωγή φέτος σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές χώρες και ειδικά στην Ισπανία, δημιουργούν "ιδανική" συνθήκη για μεγάλη μείωση των τιμών. Ενδεχόμενη πτώση της λιανικής τιμής του ελαιόλαδου, θα συμπασύρει προς τα κάτω και τον πληθωρισμό στα τρόφιμα, που αποτελεί τον μεγάλο βραχνά των νοικοκυριών.

Ενα πονηρούτσικο ΥΠΠΟ που ψεύδεται ασυστόλως

Στο ενημερωτικό δελτίο Τύπου του υπουργείου Πολιτισμού «Εγκατάσταση εναέριου αναβατορίου και διαμόρφωση δικτύου διαδρομών περιήγησης στην Ανω Πόλη της Μονεμβασίας» (10/9/24), η λέξη τελεφερίκ έχει, εσκεμμένα, απαλειφθεί, όπως και από τις δηλώσεις της υπουργού Πολιτισμού, από τις αναφορές στο έργο και από όλα τα επίσημα έγγραφα του ΥΠΠΟ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρότι το σχέδιο που δρομολογείται είναι τελεφερίκ φαραωνικού τύπου, το οποίο θα αλλοιώσει διά παντός την αυθεντικότητα του φυσικού τόπου. Προδόθηκαν, όμως, γιατί η λεζάντα της μίας εκ των δύο φωτογραφιών, που συνόδευαν το ενημερωτικό δελτίο του ΥΠΠΟ, έγραφε «Με κόκκινο σημειώνεται η περιοχή επέμβασης για την κατασκευή τελεφερίκ. Με κίτρινο η περιοχή διαδρομών» («Εφ.Συν.», 12/9/24), η οποία, προφανώς, πάρθηκε από τις μακέτες των κατασκευαστών. Η αλήθεια –ή ο διάβολος, που λέμε– κρύβεται στις λεπτομέρειες.

Ο οίκος Moody’s διατήρησε την Ελλάδα κάτω από την επενδυτική βαθμίδα

Επιβεβαίωσε το αξιόχρεο στο επίπεδο Ba1, ενώ αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
Για ακόμα μια φορά, ο οίκος αξιολόγησης Moody’s διατήρησε το αξιόχρεο της Ελλάδας μία βαθμίδα κάτω από την επενδυτική (Ba1). Πάντως, ο οίκος αναβαθμίσει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας σε θετικές.

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Εμπειρία προσθέτουν στο ρόστερ τους οι Μαύροι Αετοί Παραλίμνης

Εμπειρία προσθέτουν στο ρόστερ τους οι Μαύροι Αετοί Παραλίμνης, με ποδοσφαιριστή που έχει τιμήσει με πολλές συμμετοχές στο παρελθόν την φανέλα του συλλόγου...

Συνεδρίασε η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Έδεσσας

Η Έδεσσα Προχωρά Δυναμικά: Μαζί Δημιουργούμε το Μέλλον του Τουρισμού μας!
Με ενθουσιασμό και αίσθημα ευθύνης, συνεδρίασε για πρώτη φορά την Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Έδεσσας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δρόμος Θυσίας 2024 - 6 Οκτωβρίου 2024: O χρόνος μετρά αντίστροφα…

O χρόνος μετρά αντίστροφα για την εκκίνηση του «Δρόμου Θυσίας 2024» στο Δήμο Πέλλας, που θα γίνει την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024. Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους, δρομείς και περιπατητές, να δώσετε το βροντερό παρών, κάνοντας την ημέρα αυτή, ξεχωριστή, γεμάτη ενέργεια και αθλητική δράση.

Αττική Οδός: Τα στοιχεία μιας διαχρονικής «κλοπής» κατά του λαού – Υπεγράφη η νέα σκανδαλώδης σύμβαση

Πολλά «πανηγύρια» είχαμε σήμερα από την κυβέρνηση και συστημικά ΜΜΕ με αφορμή την υπογραφή σύμβασης παραχώρησης της Αττικής Οδού στον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για 25 χρόνια (!) έναντι 3,27 δισ. ευρώ. Ο υπουργός Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας, Κ. Χατζηδάκης υπερθεμάτισε για τη συγκεκριμένη σύμβαση λέγοντας ότι θα μπορέσει έτσι να μειωθεί το «δημόσιο χρέος σχεδόν κατά 1,5 μονάδα του ΑΕΠ». Συμπλήρωσε, δε, ότι ο λαός θα βγει ωφελημένος αφού «η σύμβαση προβλέπει τη μείωση των διοδίων προς όφελος εκατομμυρίων κατοίκων της πρωτεύουσας που χρησιμοποιούν καθημερινά την Αττική οδό»! Μιλάμε για απίστευτη κοροϊδία.

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Συγχαρητήρια Δημάρχου Πέλλας και Γεν. Γραμματέα για την εκλογή του νέου Προέδρου στην Πανελλήνια Ένωση Γ.Γ.

Εκφράζουμε δημόσια τα θερμά μας συγχαρητήρια στον Παναγιώτη Γρηγοράκο, για την εκλογή του στο αξίωμα του νέου Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης– ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ, που έγινε ομόφωνα στη συνεδρίαση του 15μελούς Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, στο Δημαρχείο του Αιγάλεω.

Ακόμα και το νερό

Δεν είχαμε καμιά αμφιβολία ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα έδειχνε την παραμικρή αυτοσυγκράτηση στη νεοφιλελεύθερη παρόρμησή της να ανοίξει στους ιδιώτες την πόρτα για να κερδοσκοπήσουν ακόμα και στα πιο βασικά μας ένστικτα, στην πείνα και στη δίψα μας.

Δεν είναι αύξηση, είναι... αναπροσαρμογή, λέει ο Μητσοτάκης για το νερό

«Δεν θα πειράξουμε τα τιμολόγια, το μάξιμουμ το οποίο συζητάμε είναι η αναπροσαρμογή στο επίπεδο του πληθωρισμού, κανείς δεν πρόκειται να το προσέξει στο λογαριασμό του» δήλωσε στο Talk Radio 98.9.
Πουλάει τρέλα ο πρωθυπουργός σχετικά με τις επικείμενες αυξήσεις στα τιμολόγια του νερού, που ανακοίνωσε χθες ο αρμόδιος υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Θ. Σκυλακάκης.

Η εξειδίκευση των μέτρων για τις οικογένειες - Τι αλλάζει στα επιδόματα

Στην εξειδίκευση των μέτρων που προανήγγειλε στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι υπουργοί Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, Εργασίας Νίκη Κεραμέως, Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, αναπληρώτρια Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη και υφυπουργός Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς.

Φιλικός Αγώνας | Α.Ε. Aλεξάνδρειας - Α.Ε. Σκύδρας 4 - 2


Ποιες εφημερίδες αποκλείστηκαν από τις ερωτήσεις προς τον Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Καταγγέλλει η ΠΟΕΣΥ…
Στον αποκλεισμό δημοσιογράφων και ΜΜΕ, με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ, αναφέρεται με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ...

Στα δικαστήρια σέρνουν τον ΕΛΓΑ οι ροδακινοπαραγωγοί για την άρνηση αποζημίωσης

Καταβολή αποζημιώσεων, ειδάλλως προσφυγή στη Δικαιοσύνη, γράφει το… τελεσίγραφο, που αποφάσισαν να στείλουν στον ΕΛΓΑ οργανώσεις ροδακινοπαραγωγών από την Πέλλα και την Ημαθία, οι οποίες σηκώνουν τους τόνους και ταυτόχρονα θέτουν προ των ευθυνών τους και τους τοπικούς βουλευτές.

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Δημήτρης Αλιατίδης στο τιμόνι του Ερμή Αμυνταίου

Ο Δημήτρης Αλιατίδης ανέλαβε το τιμόνι του Ερμή Αμυνταίου σύμφωνα με πληροφορίες του monobala.gr.

Σε Αγιασμούς σχολείων ο Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι Πέλλας - Παρεμβάσεις και δράσεις της Δημοτικής Αρχής

Στις τελετές Αγιασμών τριών σχολικών μονάδων παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πέλλας Στάθης Φουντουκίδης, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ο Δήμαρχος αρχικά επισκέφθηκε το 1ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών (σχολείο που αποφοίτησε και ο ίδιος) και το 1ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών, όπου παραβρέθηκαν επίσης η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Τζένη Δεντσίδου και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Σπύρος Λιάβας. Αμέσως μετά ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το Π.ΕΠΑ.Λ Κρύας Βρύσης, όπου στον Αγιασμό παραβρέθηκαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Κώστας Δεληγιαννίδης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κώστας Βασιλειάδης.
Να σημειωθεί ότι ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Θέμης Μάγγος παρέστη στον Αγιασμό του 1ου Νηπιαγωγείου Γιαννιτσών, του 8ου Δημοτικού Σχολείου και του 4ου Γυμνασίου Γιαννιτσών.

ΚΤΕΛ Αστικών Γιαννιτσών Α.Ε. | Από Τετάρτη 11/9 θα ξεκινήσει το χειμερινό πρόγραμμα δρομολογίων

Από το ΚΤΕΛ Αστικών Γιαννιτσών ανακοινώνεται ότι από Τετάρτη 11/9 θα ξεκινήσει το χειμερινό πρόγραμμα δρομολογίων. Για περισσότερες πληροφορίες στο 2382022848.

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Μήνυμα για τη νέα σχολική χρονιά από τον Δήμαρχο Πέλλας

Με το άνοιγμα των σχολείων για τη νέα εκπαιδευτική περίοδο ανοίγει παράλληλα ένας νέος δρόμος στη ζωή των μαθητών, των γονιών τους και των εκπαιδευτικών.

Πρόσκληση για τα 80 χρόνια από την εκτέλεση των 120 Γιαννιτσιωτών

Ζητείται κυρία για φροντίδα ηλικιωμένου στην Πέλλα

Ζητείται κυρία για φροντίδα ηλικιωμένου με σοβαρό πρόβλημα υγείας στην Πέλλα, αποκλειστικά για πρωινή 5ωρη απασχόληση.

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΠΣ Πέλλας | Η κλήρωση της πρώτης φάσης του Κυπέλλου και των πρωταθλημάτων Α1 και Α' Ερασιτεχνικής

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών, οι κληρώσεις τόσο της 1ης Φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, όσο κι αυτές των πρωταθλημάτων Α1 και Α' Ερασιτεχνικής Κατηγορίας της ΕΠΣ Πέλλας για την αγωνιστική περίοδο 2024/2025.

Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 17/08-09-2024), με ισχύ από σήμερα Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024.

Αποχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών την Δευτέρα 16-09-2024

Απίστευτο… μπέρδεψαν τα εισιτήρια στον Απόλλωνα Ευπαλίου!

Απίστευτο και όμως ελληνικό. Ο Απόλλων Ευπαλίου θα πετούσε το πρωί από την Αθήνα για τη Μυτιλήνη. Όμως τα εισητήρια του ήταν λάθος και έτσι ο Αιγέας πιθανότατα θα πάρει ξεκούραστα την πρόκριση.

Φιλικός Αγώνας Προετοιμασίας | Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας - Πάικο Γουμένισσας (0 - 1)0 - 2. Φάσεις και γκολ


Πέρασε η πρόταση μομφής κατά του Κασσελάκη

«Οι αποφάσεις μου θα ανακοινωθούν εκεί που λογοδοτώ πάντα, δηλαδή στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο Στ. Κασσελάκης, μετά το αποτέλεσμα.

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Φιλικός Αγώνας Προετοιμασίας | Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας - Πάικο Γουμένισσας (0 - 1)0 - 2

Σ' ένα αρκετά δυνατό φιλικό αγώνα προετοιμασίας που κατά μεγάλα διαστήματα θύμισε σε ένταση και πάθος αγώνα πρωταθλήματος, το πολύ καλύτερο σήμερα για 60-65 λεπτά φιλοξενούμενο Πάικο Γουμένισσας, έφτασε δίκαια στην φιλική νίκη.

Κύπελλο Ελλάδας | Απόλλων 1960 Κρύας Βρύσης - Αστραπή Μεσοποταμίας 5 - 1


Κλάπηκαν τα δελτία και οι κάρτες υγείας του Κεραυνού Κολχικού

Ο πρόεδρος του Κεραυνού Κολχικού, Παναγιώτης Παναγιωτίδης, διαπίστωσε χθες (7/9) το βράδυ ότι κλάπηκαν τα 14 δελτία των ποδοσφαιριστών της ομάδας. Όλα αυτά κι ενώ σήμερα (8/9) ήταν προγραμματισμένος ο αγώνας Κυπέλλου της ΕΠΣΜ με αντίπαλο τον Μακεδονικό Λητής εκτός έδρας.

«Παροχές χωρίς αντίκρισμα, ημίμετρα, ψίχουλα και μπαλώματα»

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αποδοκίμασαν τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ, ο οποίος επιχείρησε με ψίχουλα και κινδυνολογία να κάνει επανεκκίνηση στην κυβέρνηση που βλέπει να ποσοστά της να μειώνονται και αντίθετα τη δυσαρέσκεια του κόσμου να αυξάνεται.

«Επανεκκίνηση» με... ψίχουλα και κινδυνολογία

Αποσπασματικά και ανεπαρκή μέτρα, παρεμβάσεις που έρχονται με μεγάλη καθυστέρηση, καταφυγή ξανά σε έκτακτα επιδόματα. Το αφήγημα για τη σπουδαιότητα η χώρα να μείνει δημοσιονομικά συνεπής και το ψαλίδισμα των προσδοκιών των πολιτών.

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Καμπανάκι για το δημογραφικό: Με λιγότερες από 10 γεννήσεις ετησίως μία στις τρεις Δημοτικές Ενότητες

Η μείωση των γεννήσεων τις τελευταίες δεκαετίες είναι γεγονός. Σε εθνικό επίπεδο, θα διαπιστώσουμε ότι αυτές μειώθηκαν κατά 37% ανάμεσα στο 1979-1983 και το 2014-19, ενώ αναμένεται να μειωθούν ακόμη κατά 13% την εξαετία 2020-25.

Στη χαμηλότερη επενδυτική βαθμίδα κράτησε την Ελλάδα ο οίκος DBRS

Ο υπουργός Οικονομικών πανηγυρίζει για την αναβάθμιση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας.
Ο καναδικός οίκος αξιολόγησης DBRS Morningstar διατήρησε την Ελλάδα στο επίπεδο BBB (low), δηλαδή στη χαμηλότερη επενδυτική βαθμίδα, ωστόσο αναβάθμισε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας σε θετικές από σταθερές.
Υπενθυμίζεται ότι ο οίκος DBRS ήταν αυτός που είχε δώσει πριν από έναν χρόνο (στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2023) επίπεδο επενδυτικής βαθμίδας στην Ελλάδα.

Έμπειρο μεσοαμυντικό ανακοίνωσε ο Εδεσσαϊκός

Ο Α.Σ Εδεσσαϊκός προσθέτει εμπειρία στην φετινή του προσπάθεια, με την απόκτηση του Τάσου Παπουλίδη, ποδοσφαιριστή που επί σειρά ετών είχε τιμήσει την φανέλα του συλλόγου, φορώντας μάλιστα και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Παρέλαβε το κύπελλο ήθους ο Διγενής Λακκώματος από την ΕΠΣ Χαλκιδικής!

Έπαθλα δεν κατακτάς μόνο με πρωταθλήματα και ανόδους, αλλά και για το ήθος, όπως εν προκειμένω ο Διγενής Λακκώματος στη Χαλκιδική.

Με λαμπρότητα τα εγκαίνια της αναβαθμισμένης Εμποροπανήγυρης Γιαννιτσών

Με κάθε επισημότητα, με λαμπρότητα και με πολλές καινοτομίες πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 06/09/2024, στις 8.30 το βράδυ, τα εγκαίνια της αναβαθμισμένης Εμποροπανήγυρης Γιαννιτσών από το Δήμαρχο Πέλλας, Στάθη Φουντουκίδη, παρουσία εκπροσώπων της εκκλησίας, πολιτικών και τοπικών αρχών και με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου.

Λαϊκή βραδιά διοργανώνει σήμερα ο Μέγας Αλέξανδρος Ν.Πέλλας

Κολαστήριο ψυχών με επίσημα στοιχεία

Έκθεση ντροπής για την Ελλάδα σύμφωνα με τη RSA
Βάσει των στατιστικών του υπουργείου Μετανάστευσης, από τους 15.100 πρόσφυγες που στις 30 Ιουνίου διέμεναν σε καμπ μόνο οι 6.505 (το 43%) λάμβαναν το οικονομικό βοήθημα που δικαιούνται. ● Σοβαρότατες ελλείψεις στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη καθώς σε όλες τις προσφυγικές δομές εργάζονται μόλις 29 γιατροί, ενώ σε κάποιες από αυτές δεν υπάρχει ούτε ένας.

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Οι διεργασίες της σωματικής γήρανσης δεν είναι γραμμικές

Η γήρανση των ανθρώπων επιταχύνεται όταν γίνονται 44 και 60 ετών.
Σύμφωνα με τα δεδομένα μιας πολύ πρόσφατης και εκτενούς αμερικανικής έρευνας, οι διεργασίες της γήρανσης του ανθρώπινου σώματος δεν είναι ούτε γραμμικές ούτε και ομοιόμορφες στον χρόνο. Η συγκεκριμένη έρευνα, που δημοσιεύτηκε τον Αύγουστο στο επιστημονικό περιοδικό «Nature Aging», υποστηρίζει ότι το ανθρώπινο σώμα -τόσο το γυναικείο όσο και το ανδρικό- γερνά με πιο επιταχυνόμενους ρυθμούς όταν γίνεται 44 και 60 ετών. Και πρόκειται όντως για τα δύο αποφασιστικά χρονικά «σημεία καμπής», επειδή τότε πρωτοεμφανίζονται κάποιες μεταβολικές ανεπάρκειες στην αφομοίωση του καφέ και του αλκοόλ. Επίσης, σε αυτές τις ηλικίες, τείνει να μειώνεται η ζωτικότητα του δέρματος και ο τόνος των μυών, ενώ υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να εμφανιστούν κάποιες σοβαρές ασθένειες.

Ιδρυτική Διακήρυξη του Συνδυασμού «Πέλλα Συν-Επιχειρείν»

Συμπολίτες και συμπολίτισσες,
Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για την επιχειρηματικότητα και είναι ανάγκη να ενώσουμε δυνάμεις και να βγούμε από τα βαλτόνερα του χθες. Ο Νομός Πέλλας από παραγωγική οντότητα κινδυνεύει από κύκλους αλλεπάλληλης ύφεσης. Οι προκλήσεις είναι συνεχείς και δεν αντιμετωπίζονται με αδράνεια και απάθεια.
Η νέα επιμελητηριακή κίνηση Πέλλας «ΠΕΛΛΑ ΣΥΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» θέλει να βάλει ψηλά την ατζέντα της βιώσιμης επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης. 

Ανοιχτές τιμές και λειψές αποζημιώσεις φέρνουν τα μπλόκα μαζικά στη ΔΕΘ

Το επεκτεινόμενο φαινόμενο των ανοιχτών τιμών και το εντεινόμενο καθεστώς αβεβαιότητας για αποζημιώσεις φυτικής και ζωικής παραγωγής, έρχονται να προστεθούν πάνω σε μια σειρά από γνωστά προβλήματα που καθιστούν όλο και πιο δύσκολη τη συνέχιση της καλλιεργητικής δραστηριότητας, με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων (ΠΕΜ) να απευθύνει κάλεσμα σε Ομοσπονδίες, τους Αγροτικούς, Κτηνοτροφικούς, Μελισσοκομικούς Συλλόγους, και τις Επιτροπές Αγώνα να συμμετέχουν μαζικά και μαχητικά στην μεγάλη συγκέντρωση το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στην πλατεία ΧΑΝΘ στην Θεσσαλονίκη στις 5.30 το απόγευμα.

Νεαρό μεσοεπιθετικό ανακοίνωσε το Πάικο Γουμένισσας

Και νέο μεταγραφικό απόκτημα ανακοίνωσε το Πάικο Γουμένισσας, αυτή την φορά ενέταξε στο δυναμικό της νεαρό μεσοεπιθετικό, με το βλέμμα στο μέλλον του συλλόγου...

Φιλικός Αγώνας | Ιωνικός Ν.Ιωνίας - Μακεδονικός Γέφυρας (0 - 1)1 - 2


Επίσκεψη Δημάρχου Πέλλας στις εγκαταστάσεις της Εμποροπανήγυρης Γιαννιτσών - Ικανοποίηση των εκθετών για την αναβάθμισή της

Τους χώρους και τις εγκαταστάσεις της Εμποροπανήγυρης Γιαννιτσών επισκέφθηκε, ενόψει των εγκαινίων της (Παρασκευή 6.9.2024, 8.30 μ.μ.), ο Δήμαρχος Πέλλας Στάθης Φουντουκίδης μαζί με τους Αντιδημάρχους Τεχνικής Υπηρεσίας Κώστα Δεληγιαννίδη, Ανάπτυξης Νίκο Δόντση, υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, την Δημοτική Αστυνομία και στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να εξεταστεί η τήρηση της νομιμότητας σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους χώρους.

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Με πατινάδα 18 πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Πέλλας ξεκινά η Εμποροπανήγυρη Γιαννιτσών

Στα πλαίσια της έναρξης και λειτουργίας της ετήσιας Εμποροπανήγυρης (6-13 Σεπτεμβρίου 2024), ο Δήμος Πέλλας και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού διοργανώνουν πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους του Δήμου.

Α.Ε. Σκύδρα | Ημέρα Αλλεγγύης το επόμενο Σάββατο 14/9

Το Σάββατο 14/09, η ΑΕΣ ενώνει τις δυνάμεις της για έναν σκοπό που μας αφορά όλους! Ελάτε στο γήπεδο και γίνετε μέρος αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας, όπου ο αθλητισμός συναντά την προσφορά. Με την παρουσία σας, δεν ενισχύετε μόνο την ομάδα μας, αλλά και όσους έχουν ανάγκη. Όλα τα έσοδα από τον αγώνα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.