Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

Hταν δέκατη και αναδείχθηκε πρώτη

Πόσο νόμιμη είναι η διαδικασία για τον ορισμό της υπηρεσιακής γραμματέως στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας;
Σοβαρές καταγγελίες για την ανάδειξη συγκεκριμένης υπαλλήλου στη θέση της υπηρεσιακής γραμματέως στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, χωρίς, ωστόσο, να πληροί τα κριτήρια, που συνδέονται με τη μοριοδότηση και την ανάλογη θέση στην κατάταξη του πίνακα επιλογής, καταγγέλλει η Ενωση Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.
Επί της ουσίας, στο υπόμνημά της προς την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σ. Ζαχαράκη, η ΕΝΑΠ-ΕΣΔΑ περιγράφει ένα βιαστικό και κακοσχεδιασμένο «μαγείρεμα» διαδικασίας υποβοηθούμενο και από περίεργες εξαιρέσεις υποψηφίων, από την πλευρά της Επιτροπής Επιλογής. Διαδικασία η οποία έχει τα πάντα: αποκλεισμούς, παραβίαση της ιεραρχίας και μη συμπερίληψη υποψηφίων στην πρόσκληση, που είχαν ως συνέπεια όχι μόνο την ανάδειξη της υποψήφιας Βασιλικής Καραούλη, η οποία, όπως επισημαίνεται, δεν τηρούσε τους όρους της ίδιας της πρόσκλησης, αλλά και την αρνητική επίδραση αυτών των «σφαλμάτων» στη νομιμότητα των προσκλήσεων και σε άλλα δύο υπουργεία, και ειδικότερα στο υπουργείο Δικαιοσύνης και Αγροτικής Ανάπτυξης.
«Η πρώτη υποψηφία στην κατάταξη δεν επελέγη ως Υπηρεσιακή Γραμματέας, ενώ η δέκατη στην κατάταξη έγινε έκτη και στη συνέχεια τέταρτη. Οι τελικοί πίνακες κατάταξης δεν δημοσιεύτηκαν, ούτε τέθηκαν σε γνώση των υποψηφίων και το ΑΣΕΠ προέβη στη δημοσίευση ανακοινώσεων επιλογής Υπηρεσιακών Γραμματέων χωρίς τη συνοδεία πινάκων τελικής κατάταξης». Αυτά είναι ορισμένα από τα περίεργα του διαγωνισμού, όπως αναφέρονται στο υπόμνημα.
Αυτό που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αμφισβητηθεί είναι ότι η επιλεγείσα υποψήφια κατείχε την τελευταία, (10η) θέση στην τελική κατάταξη του πίνακα για τη θέση του υπηρεσιακού γραμματέα (βαθμολογία 1.787,04 μόρια).
«Μετά την τοποθέτηση υποψηφίων σε θέσεις Υπηρεσιακών Γραμματέων στα υπ. Εργασίας, Εσωτερικών, Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, η κ. Καραούλη κατατάχτηκε στην 6η θέση, δηλαδή εκτός των πρώτων 5 υποψηφίων που έπρεπε να κληθούν σε συνέντευξη από την Επιτροπή. Ωστόσο η Επιτροπή μη περιλαμβάνοντας τα ονόματα δύο υποψηφίων, ως όφειλε να κάνει βάσει της διαδικασίας (Κεφάλαιο Γ της πρόσκλησης 1ΥΓ/2024 του ΑΣΕΠ), καλεί 4 υποψήφιους σε συνέντευξη με την εν λόγω στην 4η θέση», αναφέρεται στο υπόμνημα προς την υπουργό, η οποία καλείται να αποφασίσει, αφού διασταυρώσει τα στοιχεία, εάν θα υπογράψει την έκδοση της απόφασης για τον ορισμό της κ. Καραούλη ως υπηρεσιακής γραμματέως νομιμοποιώντας τις ενέργειες και την κρίση της Επιτροπής.

Χριστίνα Κοψίνη
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: