Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

Υποκλοπές: Ειρωνικό σχόλιο από τον διευθυντή του Citizen Lab – «Γιατί δεν μας ρωτάει ο Άρειος Πάγος για το Predator;»

Και διεθνές ενδιαφέρον έχει προκαλέσει το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές και, μάλιστα, όχι απαραίτητα καλό για τη χώρα.
Για παράδειγμα, ο καθηγητής Ρον Ντάιμπερτ, του πανεπιστημίου του Τορόντο, όπου έχει την έδρα του το περίφημο Citizen Lab, ασχολήθηκε με το θέμα, καθώς δημοσιοποιήθηκε το πλήρες κείμενο του πορίσματος σχετικά με τις επισυνδέσεις της ΕΥΠ, αλλά και την επιμόλυνση κινητών τηλεφώνων διαφόρων πολιτών με το παράνομο κατασκοπευτικό λογισμικό Predator.
Υπενθυμίζεται ότι το Citizen Lab ήταν το εργαστήριο που είχε διαπιστώσει ότι είχε επιχειρηθεί η μόλυνση με Predator του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, και άλλων προσώπων που απευθύνθηκαν στην ομάδα του καθηγητή Ντάιμπερτ.
Εν πάση περιπτώσει, ο καθηγητής σχολιάζοντας το πόρισμα του Αρείου Πάγου, σημείωσε σε ανάρτησή του στο X/Twitter: «Κι άλλα νέα για το Predator από την Ελλάδα. Η εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου (σ.σ. Άρειος Πάγος) λέει ότι μόνο 2 από τα 116 άτομα που στοχοποιήθηκαν, πάτησαν (σ.σ. το ψευδές link) και τα κινητά τους μολύνθηκαν. Όμως δεν παρέχονται αποδείξεις περί αυτού. Εν τω μεταξύ, το Citizen Lab και άλλοι ανεξάρτητοι φορείς είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν. Γιατί δεν μας ρώτησε;».


Πηγή: topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: