Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024

Βλακεία και αναλγησία

Κρεσέντο βλακείας και αναλγησίας αποτέλεσε η προχθεσινή πολυδιαφημισμένη συζήτηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Ιλον Μασκ στο Χ, την οποία παρακολούθησαν πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι.
Οι δύο ομιλητές έδωσαν τα ρέστα τους στο καυτό θέμα της κλιματικής αλλαγής. Μεταξύ άλλων ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι η άνοδος της στάθμης της θάλασσας –εξαιτίας της υπερθέρμανσης και του λιώσιμου των πάγων– δεν αποτελεί πρόβλημα καθώς θα δημιουργήσει απλά «περισσότερη παραθαλάσσια ιδιοκτησία μπροστά στον ωκεανό».
Πρόκειται για μεγάλη μπούρδα και μάλιστα από το στόμα ενός πρώην πλανητάρχη. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς επιστήμονας για να γνωρίζει ότι όταν το νερό ανεβαίνει, η γη που το περιβάλλει βυθίζεται σε αυτό, μειώνεται. Ενας ανερχόμενος ωκεανός κάνει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που είπε ο Τραμπ, μειώνει την ποσότητα της ιδιοκτησίας μπροστά στον ωκεανό, δεν την αυξάνει.
Οι δύο δισεκατομμυριούχοι δεν δίστασαν φυσικά να εκτοξεύσουν το δηλητήριό τους εναντίον των εργαζομένων. Ο Τραμπ επαίνεσε τον Μασκ για την ευκολία με την οποία απολύει απεργούς και συνδικαλιστές, αποκαλώντας τον ως τον «μεγαλύτερο (πετσο)κόφτη». «Κοιτάζω τι κάνεις. Μπαίνεις μέσα και απλά λες: “Θέλεις να παραιτηθείς;”. Κατεβαίνουν σε απεργία –δεν θα αναφέρω το όνομα της εταιρείας–, αλλά απεργούν. “Δεν πειράζει, έχετε φύγει όλοι”» είπε ο υποψήφιος πρόεδρος στον Μασκ, ο οποίος ευάρεστα γελούσε.
Ας σημειωθεί ότι η ομοσπονδιακή νομοθεσία των ΗΠΑ απαγορεύει την απόλυση εργαζομένων επειδή απήργησαν, ενώ και η απειλή με απόλυση από έναν εργοδότη είναι παράνομη… Ψιλά γράμματα για δύο δισεκατομμυριούχους που έχτισαν επί χρόνια την τεράστια περιουσία τους με κομπίνες, εκμετάλλευση των εργαζομένων και κλοπή δημόσιου πλούτου… Απληστοι και αδίστακτοι.

Μπάμπης Μιχάλης
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: