Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

Η Ιταλίδα πυγμάχος βάζει τα πράγματα στη θέση τους: «Η Ιμάνι είναι μία γυναίκα σαν εμένα»

Η Άντζελα Καρίνι επέμενε πως «είναι άδικος» ο αποκλεισμός της. Τι εννοούσε, όμως; Σίγουρα όχι ότι την έβαλαν να αγωνιστεί με «βιολογικό άντρα».
Από χθες, όλοι μιλούν για την Ιμάνι Κελίφ, την Αλγερινή πυγμάχο που αγωνίζεται στο Παρίσι και νίκησε την Ιταλίδα αντίπαλό της, Άντζελα Καρίνι, σε 46 δευτερόλεπτα.
Η Καρίνι αποχώρησε κλαίγοντας. Στα σόσιαλ, βλέπουμε να γίνεται λόγος για «νομιμοποίηση της έμφυλης βίας», «βιολογικό άνδρα» που δέρνει γυναίκες στους Ολυμπιακούς, «τρανς αθλήτρια» -πράγματα που, το μόνο που κάνουν, είναι να εκθέτουν την άγνοια του ανθρώπου που τα αναπαράγει.
Η Ιμάνι δεν είναι άντρας, σε καμία περίπτωση. Ούτε τρανς είναι. Είναι μία intersex γυναίκα, η οποία γεννήθηκε γυναίκα, μεγάλωσε ως κορίτσι, μπορεί να κυοφορήσει κανονικά. Μία αθλήτρια που έχει ηττηθεί από άλλες -το 2019, στη Ρωσία, για παράδειγμα, βρήκε 33η και στο Τόκιο, το 2021, τη νίκησε η Κέλι Χάρινγκτον στους προημιτελικούς.
Η Άντζελα Καρίνι, μετά την ήττα της, έλεγε πως «δεν είναι δίκαιο». Κι όλοι έσπευσαν να τη στηρίξουν, να ανεβάσουν το στόρι τους για τον βίαιο άνδρα που του επέτρεψαν να τη δείρει. Τώρα, η πυγμάχος από την Ιταλία βάζει τα πράγματα στη θέση τους και εξηγεί τι ακριβώς εννοούσε.
«Δεν είναι δίκαιο να αποκλείομαι από μία Ολυμπιάδα που ήταν η δική μου Ολυμπιάδα (…). Αλλά δεν μπορώ να κρίνω την Ιμάνι. Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρουμε τίποτα για την αντίπαλό μου πέρα από το εξής: Δεν έχει να απολογηθεί για τίποτα. Είναι μία γυναίκα που είναι εκεί για τους Αγώνες, όπως εγώ. Ποια είμαι εγώ για να την κρίνω;»
Γιατί δεν τη χαιρέτησε, λοιπόν, ως είθισται; «Έκανα ένα λάθος», είπε, σύμφωνα με το Le Figaro. «Κατέβηκα από το ρινγκ έξαλλη. Ποτέ δεν έχω ολοκληρώσει αγώνα χωρίς να χαιρετήσω τον αντίπαλό μου. Ζητώ συγγνώμη από την Ιμάνι που δεν τη χαιρέτησα».

Πηγή: rosa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: