Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Επίσημη συνεργασία του Αιολικού με τον Απόλλωνα Βουναρακίου - Σταύρος Γριππιώτης: «Δεν μπορώ να τραβήξω την πρίζα από έναν σύλλογο 50 ετών»

Ο Αιολικός θα αγωνιστεί τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά στις τοπικές κατηγορίες της Λέσβου, σε συνεργασία με τον Απόλλωνα Βουναρακίου όπως αποφάσισε η γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 26/8.
Μετά την απόσυρση του ενδιαφέροντος από τον ομογενή επιχειρηματία που είχε ως αποτέλεσμα τη μη συμμετοχή της ομάδας στη Γ' Εθνική, ο Αιολικός όπως αποφάσισε η Τακτική Γενική Συνέλευση θα αγωνιστεί στις τοπικές κατηγορίες της ΕΠΣ Λέσβου. Παράλληλα μέσω του συλλόγου φίλων Αιολικού, θα προχωρήσει η εξόφληση μέρους των οφειλών από τη στιγμή που οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Ερασιτέχνη παραμένουν δεσμευμένοι από το δημόσιο.
Εκτός όμως από την παραπάνω πρόταση, τέθηκαν προς συζήτηση και άλλες δύο, οι οποίες ωστόσο δεν βρήκαν σύμφωνη την πλειοψηφία του σώματος της συνέλευσης.
Η πρόταση Βερρή
Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου Παντελέων Βερρής πρότεινε την παύση της λειτουργίας της ποδοσφαιρικής ομάδας για μια αγωνιστική σεζόν, ώστε να υπάρξει καλύτερη οργάνωση, να τρέξουν οι διαδικασίες ταυτόχρονα για την διευθέτηση μέρους του χρέους, να βρεθούν οικονομικοί πόροι και η ομάδα να ξεκινήσει σε στέρεες βάσεις τη νέα χρονιά από την Β' ΕΠΣΛ και σταδιακά κάθε χρόνο να διεκδικεί την άνοδο μέχρι την επιστροφή της στη Γ Εθνική. Η συγκεκριμένη πρόταση δεν έγινε αποδεκτή.
Δημιουργία νέας ομάδας
Η τρίτη πρόταση που ακούστηκε από φίλους της ομάδας, ήταν η δημιουργία νέου συλλόγου με νέο ΑΦΜ και υποχρεωτικά επίσης νέα ονομασία, ώστε να απαλλαγεί ο σύλλογος από τα χρέη και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Ούτε όμως αυτή η πρόταση προχώρησε, συγκεντρώνοντας μόλις 3 ψήφοι.
«Δεν μπορώ να τραβήξω την πρίζα από έναν σύλλογο 50 ετών»
Ο Σταύρος Γριππιώτης με τη σειρά του ανέφερε ότι σε καμία περίπτωση δεν έκανε σκέψεις για να «τραβήξει την πρίζα» από τον Αιολικό και γι' αυτό πρότεινε ως λύση τη συνεργασία με τον Απόλλωνα. Ωστόσο σημείωσε ότι όποια πρόταση προχωρήσει θα την στηρίξει.
Επιθυμία του Απόλλωνα Βουναρακίου η Β' ΕΠΣ Λέσβου και προπονητής ο Θεαγένης Διονυσάτος
Ο Γιάννης Βόϊκος είπε γι άλλη μια φορά ότι αποτελεί τιμή η συνεργασία με τον Αιολικό και ότι οι 25 περίπου νεαροί παίκτες θα πάρουν μεταγραφή στον σύλλογο, τονίζοντας ότι επιθυμία του Απόλλωνα είναι να αγωνιστούν στη Β Κατηγορία Λέσβου και όχι στην Α. Κι αυτό γιατί η διαφορά δυναμικότητας στην Α' ΕΠΣΛ είναι μεγάλη και η ομάδα αποτελείται από παίκτες που έως τώρα έχουν παραστάσεις μόνο από τα πρωταθλήματα υποδομών και πιθανόν να μην καταφέρουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της μεγάλης κατηγορίας. Στη Β κατηγορία η ομάδα θα είναι πιο ανταγωνιστική, ενώ όπως ειπώθηκε στη συνέχεια η κατηγορία που θα λάβει μέρος τελικά ο Αιολικός θα αποφασιστεί κατόπιν συναντήσεως εκπροσώπων του σωματείου με την προσωρινή διοίκηση του Αιολικού. Ακόμη, βούληση του Απόλλωνα είναι να αναλάβει την τεχνική ηγεσία ο Θεαγένης Διονυσάτος που είναι ήδη προπονητής στις ακαδημίες του Απόλλωνα.
Να αναλάβει τις ευθύνες της η παλιά διοίκηση
Ιδιαίτερη σημασία έχει όμως πέρα από την απόφαση για τη συμμετοχή της ομάδας στις τοπικές κατηγορίες και την διατήρηση της, το γεγονός ότι η προσωρινή διοίκηση εξουσιοδοτήθηκε από τη συνέλευση να διερευνήσει σε μεγαλύτερο βάθος το ύψος των οφειλών κυρίως σε ιδιώτες με δεδομένο ότι υπάρχουν αγωγές και να κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να ζητηθεί με κάθε μέσο από την παλιά διοίκηση να πληρώσει το μέρος των χρεών που της αναλογεί.
Τέλος, πριν ολοκληρωθεί η συνέλευση αυτό που τόνισε ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης Γιάννης Φλωρίδης είναι ότι στο εξής πρέπει να υπάρχει στήριξη και ομόνοια για να έχει ο σύλλογος σταθερή πορεία και να παραμείνει ζωντανός.

Πηγή: sportlesvos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: