Σάββατο 3 Αυγούστου 2024

Έδεσσα Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024: "Ο Ιούλιος έκλεψε την παράσταση, και ο Αύγουστος Έρχεται Δυναμικά!"

Μέσα στον Ιούλιο ο κόσμος της Έδεσσας κ οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία απολαύσουν ένα πολυμορφικό πολιτιστικό καλοκαίρι. Οι ποικίλες πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Θέατρο Γαβαλιώτισσας αλλά και σε διάφορα χωριά του Δήμου, προσέλκυσαν πλήθος κόσμου, ενισχύοντας την τοπική κοινωνία και την τουριστική κίνηση της περιοχής. Ο Δήμαρχος Έδεσσας, Γιάννης Τσεπκεντζής τόνισε την υποστήριξή του τόσο στις σύγχρονες όσο και στις παραδοσιακές μορφές πολιτισμού, αναδεικνύοντας τη σημασία της διατήρησης και προώθησης της πολιτιστικής μας ταυτότητας.
Τέσσερις θεατρικές παραστάσεις στο Θέατρο της Γαβαλιώτισσας, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρίσκονταν στην Έδεσσα τον Ιούλιο. "Ο Θάνατος του Ιβάν Ιλίτς" και οι “Μπαμπάδες με ρούμι”, δύο υπέροχα θεατρικά, που διασκέδασαν το κοινό με τις εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών, και δύο παιδικές παραστάσεις, ο "Ηρακλής & Οι Δώδεκα Άθλοι" καθώς και οι "Μικροί Κύριοι Μικρές Κυρίες", που έδωσαν χαρά στους μικρούς μας φίλους.
Ο πολιτιστικός Ιούλιος όμως ντύθηκε και μουσικά, με τρεις εξαιρετικές συναυλίες που έλαβαν χώρα επίσης στο Θέατρο Γαβαλιώτισσας. Η πολύ αγαπημένη Νατάσσα Μποφίλιου, που μας ταξίδεψε με τις μελωδίες και με την εξαιρετική της ερμηνεία, η συναυλία της Χορωδίας του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Έδεσσας, Μέγας Αλέξανδρος, “Η ηχώ των Καταρρακτών” που ήταν αφιερωμένη στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Έδεσσας και Περιχώρων αλλά και η υπέροχη συναυλία – μουσικοχορευτική παράσταση του Project Synδesis με τον Εδεσσαίο καλλιτέχνη, Νεδέλκο Αλέξανδρο που μας μύησε στo rudimental Drumming με μια σύνδεση της Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής με την σύγχρονη μουσική αλλά και την τεχνολογία AI. Ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα, μέχρι Ξαρχάκο, Σαββόπουλο και Χατζιδάκι ήταν η συνταγή για αυτήν την μαγική βραδιά
Δεν θα μπορούσαν βέβαια να λείψουν τα παραδοσιακά γλέντια στα χωριά της περιοχής της Έδεσσας & της Βεγορίτιδας με πρωταγωνιστές τους ανθρώπους των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων, που έβαλαν τα δυνατά τους και δημιουργήσαν μια παρέα που γλέντησε και χόρεψε με την ψυχή της. Γιορτή Κερασιού στον Άγρα, γιορτή Ροδάκινου στην Φλαμουριά, Πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής στην Πλατάνη αλλά και την Σωτήρα, η Γιορτή Καραβίδας στο Νησί, η παραδοσιακή εκδήλωση του Πρ. Ηλεία στα Ξανθόγεια τα Τσεγανιώτικα αλλά και το πανηγύρι της Ζέρβης, αποτέλεσαν την νούμερο ένα επιλογή για διασκέδαση στην Έδεσσα και την Ορεινή Πέλλα.
Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις αποτελούν πνοή ζωής για την πόλη μας και προσφέρουν μοναδικές στιγμές χαράς και διασκέδασης. Μέσα από το θέατρο, τη μουσική, και τις παραδοσιακές γιορτές, ο πολιτισμός μας γίνεται η γέφυρα που ενώνει τις γενιές και αναδεικνύει την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά. Η συμμετοχή του κόσμου σε αυτές τις εκδηλώσεις, όχι μόνο ενδυναμώνει τον κοινωνικό ιστό αλλά και γεμίζει τις καρδιές μας με αισιοδοξία και ελπίδα για το μέλλον. Όπως δήλωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ελένη Λαζάρου, "καλούμε τον κόσμο να αγκαλιάσει τις εκδηλώσεις, να αγκαλιάσει τον πολιτισμό που αποτελεί την ψυχή της έκφρασης της περιοχής μας".

Το πρόγραμμα του πολιτιστικού καλοκαιριού συνεχίζεται και τον Αύγουστο με εξίσου ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Περισσότερες πληροφορίες για το πλήρες αναλυτικό πρόγραμμα του Πολιτιστικού Καλοκαιριού Έδεσσας θα βρείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με #EdessaCultureSummer, με έντυπο στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Έδεσσας (2381020300) και στον δικτυακό τόπο www.edessacity.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: