Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

ΕΠΟ: Mε ψήφους “3-2” διαπιστώθηκε κώλυμα στην υποψηφιότητα Αντωνίου για την Εκτελεστική Επιτροπή

Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της ΕΠΟ, ο Α' Αντιπρόεδρός της, Αστέριος Αντωνίου, βάσει της απόφασης, που έλαβε κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Ελέγχου Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης.
Με ψήφους 3-2 η Επιτροπή αποφάσισε ότι συντρέχει κώλυμα στην υποψηφιότητά του Αντωνίου επειδή έχει συμπληρώσει το 70ο έτος της ηλικίας του και εμπίπτει στην διάταξη του νόμου 4726/2020, που απαγορεύει τη συμμετοχή λόγω ηλικιακού ορίου στις εκλογές αθλητικών ομοσπονδιών.
Τα τρία μέλη της Επιτροπής, ενώ στο σκεπτικό τους θέτουν θέμα αντισυνταγματικότητας του νόμου που ψήφισε ο Ελ. Αυγενάκης, καταλήγουν στο ότι η Επιτροπή δεν μπορεί να κρίνει τη συνταγματικότητα του νόμου, κάτι που “είναι υποχρέωση των δικαστικών οργάνων που ασκούν κρατική εξουσία”. Επίσης υποστηρίζουν ότι οποιαδήποτε απόφασή τους αντιβαίνει το νόμο και το καταστατικό της ΕΠΟ είναι αυτομάτως άκυρη.
Στον αντίποδα τα άλλα δύο μέλη της Επιτροπής υποστηρίζουν ότι η υποψηφιότητα Αντωνίου πρέπει να γίνει δεκτή επειδή με την εν λόγω διάταξη του νόμου παραβιάζονται διατάξεις του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής Συνθήκης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που απαγορεύουν τις διακρίσεις λόγω ηλικίας…

Πηγή: soccerplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: