Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Inside Story και Άρτεμις Σίφορντ απαντούν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Inside Story και Άρτεμις Σίφορντ αποδομούν με συγκεκριμένα στοιχεία το πόρισμα του Αρείου Πάγου για το σκάνδαλο των υποκλοπών, που - ω του θαύματος! - ταυτίζεται με το κυβερνητικό αφήγημα
Με μια μακροσκελή ανάρτηση, όπου παραθέτει σημεία μόνο από τη δική της ιστορία, η Άρτεμις Σίφορντ, πρώην μάνατζερ πολιτικής κυβερνοασφάλειας του Facebook και επιβεβαιωμένο θύμα παρακολούθησης από ΕΥΠ και Predator, διαλύει κάθε αμφιβολία για την «ανεξάρτητη και ικανή δικαιοσύνη στην Ελλάδα», μία ημέρα μετά το με «αρεοπαγίτικη βούλα» κουκούλωμα του σκανδάλου των υποκλοπών, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων εντός κι εκτός Βουλής, για τις σκοπιμότητες πίσω από την αρχειοθέτηση της καραμπινάτης εμπλοκής του κατασκοπευτικού Predator με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ).
Μεταξύ άλλων, η Σίφορντ αναφέρεται στην υποτυπώδη εξέτασή της ως μάρτυρα - κατόπιν δικής της πρωτοβουλίας - από την εισαγγελία για την υπόθεση, στη γνώση μεταξύ πολλών του «κοινού μυστικού» για την εμπλοκή Δημητριάδη, προτρέποντας στο τέλος, τους νέους να φύγουν μακριά από μια χώρα που βουλιάζει στη διαφθορά και την ανικανότητα και τους γονείς να διώξουν τα παιδιά τους από αυτήν.
 
Ακόμα πιο κατατοπιστικοί, Τάσος Τέλλογλου και Ελίζα Τριανταφύλλου, από το Inside Story, εξηγούν γιατί η απαλλακτική για την κυβέρνηση απόφαση στον ανώτατο βαθμό της Δικαιοσύνης πόρρω απέχει από την πραγματικότητα.
Από τη σπουδή με την οποία η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διάβασε τις 300 σελίδες από το πόρισμα του Αντεισαγγελέα Αχιλλέα Ζήση, ως τις πρώτες μέρες αποκάλυψης του σκανδάλου και τη διστακτική έως καθυστερημένη αντίδραση των εισαγγελικών αρχών.
Από την ύποπτη αποφυγή διερεύνησης του βασικού εμπλεκόμενου στο σκάνδαλο, πρωθυπουργικού ανιψιού και γ.γ. της κυβέρνησης, Γρηγόρη Δημητριάδη, μέχρι την απουσία ουσιωδών μαρτύρων από τον κατάλογο των καταθέσεων και την επιφανειακή εξέταση κάποιων κομβικών άλλων που δεν μπορούσαν να αποφύγουν.
Από τον καθυστερημένο έλεγχο της ΑΔΑΕ στο Κέντρο Τεχνολογικής Υποστήριξης, Ανάπτυξης και Καινοτοµίας (ΚΕΤΥΑΚ) της ΕΥΠ, όπου κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες είχε εγκατασταθεί αρχικά το σύστημα του Predator ως την αργοπορία που σημειώθηκε στην αντιπαραβολή της λίστας των στόχων του κακόβουλου λογισμικού με τον κατάλογο των νόμιμων άρσεων απορρήτου, με το πρόσχημα της εθνικής ασφάλειας.
Από την πορεία του χρήματος που δεν ακολούθησε κανείς ως τον προγραμματιστή του Predator που ξέρει τα πάντα αλλά δεν τον αναζήτησε κανείς και δε ρωτήθηκε ποτέ και για τίποτα.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: