Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Γιατί απουσιάζει η Χαλκιδική από το συντονιστικό συμβούλιο για το Fly Over;

Κ. Χατζηασημίδης: Το έργο του Fly Over μας επηρεάζει όλους και οι φορείς της Χαλκιδικής πρέπει να έχουν συμμετοχή στους σχεδιασμούς
Την ώρα που η Χαλκιδική βιώνει έντονα τις επιπτώσεις των κατασκευαστικών εργασιών του Fly Over, κυβερνητικό κλιμάκιο σε επίπεδο υπουργών και υφυπουργών, μαζί με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας συγκαλούν ένα συντονιστικό συμβούλιο για να διαβουλευτούν επι του θέματος με τους φορείς και τους εκπροσώπους της Θεσσαλονίκης. “Δεν θα υπήρχε καμία αντίρρηση για αυτή την πρωτοβουλία, εάν είχαν κληθεί κι οι φορείς της Χαλκιδικής” δηλώνει ο συντονιστής Χαλκιδικής της παράταξης “ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας”, κ. Κ. Χατζηασημίδης.
Η Χαλκιδική υφίσταται τις επιπτώσεις του έργου, τα Σαββατοκύριακα η μετάβαση από την Δυτική Θεσσαλονίκη μέχρι την Νέα Ηράκλεια μπορεί να ξεπερνά τις δύο ώρες, ενώ σοβαρό αντίκτυπο έχει η εικόνα αυτή και στον εμπορικό κόσμο, στις τουριστικές επιχειρήσεις, αλλά και στο σύνολο της κοινωνικής κι οικονομικής δραστηριότητας.
Και επαναλαμβάνουμε το ερώτημα: γιατί δεν έχουν κληθεί στη σύσκεψη αυτή κι οι φορείς της Χαλκιδικής και συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι των Δήμων, οι εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας, το Επιμελητήριο της Χαλκιδικής, οι εμπορικοί σύλλογοι, οι εκπρόσωποι των υγειονομικών δομών, όπως ακριβώς κλήθηκαν οι αντίστοιχοι φορείς της Θεσσαλονίκης;
Η πρόταση μας : Με δεδομένο ότι η σύσκεψη αυτή προγραμματίζεται για την Τετάρτη το πρωί καλούμε τον κύριο Τζιτζικώστα να πάρει πρωτοβουλία και να επικοινωνήσει με τον Υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης που θα φιλοξενήσει τη σύσκεψη, ζητώντας του να κληθούν κι οι εκπρόσωποι των φορέων της Χαλκιδικής.
Το έργο του Fly Over μας επηρεάζει όλους και οι φορείς της Χαλκιδικής πρέπει να έχουν συμμετοχή στους σχεδιασμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: