Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

ΕΠΣΜ: Τι θα πρέπει να προσέξουν οι ομάδες, τι θα ισχύσει τη νέα αγωνιστική περίοδο

Η ηλεκτρονική σύνταξη Φύλλου αγώνα και από τις ομάδες της Α' κατηγορίας της ΕΠΣ Μακεδονίας αλλά και η δυνατότητα ορισμού τέταρτου διαιτητή στην Α1 είναι δύο καινούργια στοιχεία τη νέα αγωνιστική περίοδο. Αναλυτικά τι ισχύει αλλά και τι θα πρέπει να προσέξουν οι ομάδες.
1. Oι προπονητές σε όλες τις κατηγορίες σύμφωνα και με τον Νόμο, θα πρέπει να έχουν δίπλωμα ΟΥΕΦΑ Β και άνω.
2. Εγκρίθηκε η ηλεκτρονική σύνταξη του Φύλλου Αγώνα από τα σωματεία της Α1 και της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας
3. Εγκρίθηκε η θέσπιση «Μπάλα διοργάνωσης» για την Α1 Ερασιτεχνική κατηγορία
4. Στην Α1 και σε αγώνες κατάταξης (play off, play out, μπαράζ), η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣΜ μπορεί να ορίζει και 4ο διαιτητή.
5. Στην τρίτη (γ’) φάση διεξαγωγής των αγώνων Κυπέλλου εντάσσονται οι ομάδες της Α1 και στην τέταρτη φάση οι ομάδες της Γ’ Εθνικής. Από την 3η φάση θα αγωνίζονται μαζί οι ομάδες όλων των κατηγοριών, χωρισμένες σε ομίλους.
6. Οι επανεγγραφές δελτίων που έληξαν στις 30/6 και είχαν επανεκδοθεί την περίοδο 2021-2022, και μόνο αυτές, θα πρέπει να κατατεθούν στο τμήμα μητρώου δελτίων της ΕΠΣ Μακεδονίας από τις 01/07/2024 έως τις 31/07/2024.
7. Τα σωματεία οφείλουν, υποχρεωτικά, να δηλώσουν ως έδρα τους γήπεδο με φυσικό ή πλαστικό χλοοτάπητα, προσκομίζοντας απαραίτητα το παραχωρητήριο από την αρχή που ανήκει το γήπεδο αλλά και εναλλακτική έδρα.
8. Στους αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε ομάδας και καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα εννέα (9) ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται σε ελληνικές εθνικές ομάδες ή που έχουν την ελληνική ιθαγένεια (ελληνική ταυτότητα ή διαβατήριο). Στους ίδιους αγώνες επιτρέπεται η αναγραφή στο Φ.Α. και η συμμετοχή τους στον αγώνα μέχρι τεσσάρων (4) αλλοδαπών ποδοσφαιριστών που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες και η συμμετοχή στον αγώνα μέχρι δύο καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.
9. Θα πρέπει να προσέξουν οι ομάδες το υπόλοιπο των ποινών της περασμένης περιόδου.
10. Οι ερασιτεχνικές ομάδες των Π.Α.Ε. που αγωνίζονται στη Super League 1, θα χρησιμοποιούν παίκτες γεννηθέντες από 1.1.2009 και μετέπειτα (Κ 16) και μέχρι τρεις συνολικά, γεννηθέντες το 2008 και 2007.
Oι ερασιτεχνικές ομάδες των Π.Α.Ε. που αγωνίζονται στη Super League 2, θα χρησιμοποιούν παίκτες γεννηθέντες από 1.1.2007 και μετέπειτα (Κ 18) και μέχρι τρεις (3) ποδοσφαιριστές Κ 19 (γεν. 2006) και Κ 20 (γεν. 2005).
Οι δεύτερες ομάδες των σωματείων θα χρησιμοποιούν ποδοσφαιριστές που κατά την 1η Ιανουαρίου του ημερολογιακού έτους μετά την έναρξη του πρωταθλήματος δεν έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους.
Μέχρι πέντε (5) ποδοσφαιριστές θα μπορούν να μετακινούνται και να αγωνίζονται ελεύθερα από την Κύρια στη Β’ Ομάδα και αντίστροφα. Πριν από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου θα πρέπει να τους δηλώνουν, ενώ κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο το αρχικό σωματείο θα μπορεί να τροποποιεί τη λίστα. Απαγορεύεται σε ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί είτε στην αρχική ενδεκάδα είτε ως αλλαγή σε δύο (2) αγώνες της Κύριας και της Β’ Ομάδας, αν μεταξύ της λήξης του πρώτου και της έναρξης του δευτέρου αγώνα δεν έχουν παρέλθει τουλάχιστον σαράντα οκτώ (48) ώρες.
11. Eγγραφή στο μητρώο μέχρι 31 Αυγούστου.
12. Το πρόγραμμα ορθοπεδικών επεμβάσεων καλύπτει ποδοσφαιριστές που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα (τα σωματεία που θα συμμετάσχουν και θα πρέπει να το κάνουν θα πρέπει να καταθέσουν το ποσό των 150 ευρώ.
Εγκρίθηκε επίσης η συνεργασία με τον Τομέα Ιατρικής και Άθλησης του Εργαστηρίου Αθλητιατρικής του ΣΕΦΑΑ του ΑΠΘ για την έκδοση «Κάρτας Υγείας Αθλητή» στους ποδοσφαιριστές των σωματείων της δύναμης της ΕΠΣΜ.

Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: