Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Στο Διαιτητικό Δικαστήριο προσέφυγε ο Αστέριος Αντωνίου λόγω του αποκλεισμού από τις εκλογές της ΕΠΟ!

Ένσταση του Αστέριου Αντωνίου, κατά της υπ’ αριθμ. πρωτ. 102/8-7-2024 απόφασης της Επιτροπής Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης της ΕΠΟ, που διαπίστωσε κώλυμα, βάσει νόμου, στην υποψηφιότητά του για μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, επειδή έχει συμπληρώσει το 70ο έτος την ηλικίας του, θα συζητηθεί στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ την Τρίτη 16/7.Στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, η επίδικη διάταξη, που “οδήγησε” στη διαπίστωση κωλύματος, τροποποιείται και θα πάψει να ισχύει.
Μάλιστα έχει γίνει γνωστό ότι θα έχει άμεση ισχύ, ήτοι από την ψήφιση του νομοσχεδίου και όχι από 1 Σεπτεμβρίου, όπως προβλέπεται στις μεταβατικές διατάξεις του.
Το νομοσχέδιο θα είναι σε διαβούλευση έως αύριο, ωστόσο είναι αμφίβολο αν θα ψηφιστεί πριν από τις 22/7, οπότε θα διεξαχθούν οι εκλογές της ΕΠΟ.
Ο Αντωνίου θα καταθέσει πληθώρα επιχειρημάτων στο Διαιτητικό Δικαστήριο, όπως γνωμοδοτήσεις συνταγματολόγων, δικαστικές αποφάσεις κ.α. ενώ ως νομικούς παραστάτες θα έχει του Λ. Σημαιοφορίδη και Β. Γκαγκάτση.

Πηγή: soccerplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: