Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Φρέσκο Ανανεωμένο και Δροσερό το Πολιτιστικό Καλοκαίρι της Έδεσσας - Η ζακετούλα το βραδάκι είναι ... απαραίτητη!

Το Ορεινό Πολιτιστικό Καλοκαίρι της Έδεσσας είναι θεσμός. Εξάλλου όσοι ψάχνουν δροσιά είναι γνωστό ότι κυνηγάνε τα βουνά, τις λίμνες, τα ποτάμια και τους καταρράκτες. Το Εδεσσαϊκό Καλοκαιράκι είναι δροσερό. Με ένα πλήθος προτάσεων τόσο οι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες μπορούν να χαρούν την δροσιά και την ηρεμία της Εδεσσαϊκής φύσης ακόμη και τις πιο ζεστές ημέρες της θερινής περιόδου.
Κέντρο των πολιτιστικών δράσεων είναι η πόλη της Έδεσσας και οι υπαίθριοι χώροι πολιτισμού, όπου οι περισσότεροι από αυτούς είναι κυριολεκτικά μέσα στην φύση.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται το θέατρο Γαβαλιώτισσας, ένα από τα μεγαλύτερα στη Βόρεια Ελλάδα. Κατά τους μήνες του καλοκαιριού, προσφέρει προγράμματα που περιλαμβάνουν παιδικές παραστάσεις, συναυλίες και μουσικά σχήματα, δημιουργώντας μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα στην περιοχή «Χίλια Πεύκα». Το συγκεκριμένο μέρος είναι πολύ κοντά στην πόλη και προσβάσιμο μέσω ενός πεζοδρομημένου μονοπατιού, βρίσκεται δε μέσα στο ομώνυμο δάσος. Καθημερινά ο θερινός δημοτικός κινηματογράφος με επιλεγμένες ταινίες με την αμέριστη υποστήριξη του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Έδεσσας Μ. Αλέξανδρος αποτελεί μια όαση πολισμού με απεριόριστη θέα στις χρωματιστές κοιλάδες της Πέλλας.
Κοντά σε όλα αυτά, τα παραδοσιακά γλέντια στα χωριά της περιοχής της Έδεσσας & της Βεγορίτιδας με πρωταγωνιστές τους ανθρώπους των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων, μας καλούν να συμμετέχουμε και να γλεντήσουμε με την ψυχή μας. Παράλληλα πολλά είναι τα τοπικά θρησκευτικά πανηγύρια που συνδέονται με προσκυνήματα και εξελίσσονται επίσης σε ευκαιρίες δροσιάς και αναψυχής. Δίπλα σε όλα αυτά και οι πολλές εκδηλώσεις των επιχειρήσεων της περιοχής. Σε κάθε περίπτωση ... η ζακετούλα το βραδάκι είναι απαραίτητη. #EdessaCultureSummer
Ο Δήμαρχος Έδεσσας Γιάννης Τσεπκεντζής τόνισε ότι ο πολιτισμός και η φύση είναι η καρδιά και η ψυχή μας. Έχει έρθει η ώρα της εξωστρέφειας όπου όλοι μαζί θα επιδιώξουμε να έχουμε τον καλύτερο δυνατό συντονισμό για την διευκόλυνση και την υποστήριξη όσο το δυνατόν περισσότερων αλλά και ποιοτικά άρτιων εκδηλώσεων με χρονική και χωρική διασπορά σε όλο το εύρος του Δήμου Έδεσσας ενώ παράλληλα φροντίζουμε να έχουν πρόσβαση τα παιδιά και οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Περισσότερες πληροφορίες για το πλήρες αναλυτικό πρόγραμμα του Πολιτιστικού Καλοκαιριού Έδεσσας θα βρείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με #EdessaCultureSummer, με έντυπο στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Έδεσσας (2381020300) και στον δικτυακό τόπο www.edessacity.gr 



Δεν υπάρχουν σχόλια: