Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Οι εργαζόμενοι στην Π.Κ.Μ. δικαιούνται δωρεάν θέσεις στάθμευσης

Η παράταξη “ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας” στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων στην Περιφέρεια για δωρεάν θέσεις στάθμευσης. Εδώ και ένα μήνα έχουν αρχίσει οι διαμαρτυρίες των εργαζομένων στο νέο κτήριο της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, στην περιοχή του ΦΙΞ στη Θεσσαλονίκη, για τους περιορισμούς που επρόκειτο να τεθούν στην πρόσβασή τους στον υπόγειο χώρο στάθμευσης. Την προηγούμενη εβδομάδα αιφνιδιαστικά πληροφορήθηκαν πως οι μισοί και πλέον εργαζόμενοι δεν θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στον υπόγειο χώρο στάθμευσης. Γι’ αυτό και προέβησαν σε κινητοποιήσεις, τόσο στην είσοδο του χώρου στάθμευσης, όσο και σε γραφεία αρμόδιων αντιπεριφερειαρχών, που είχαν ως αποτέλεσμα την προσωρινή αναστολή των μέτρων.
Επειδή οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν τα ΙΧ τους σε μεγάλο βαθμό, για την εκτέλεση υπηρεσιακών αναγκών.
Επειδή η έλλειψη τακτικής ιδιαίτερης γραμμής λεωφορείου που να τους μεταφέρει, τους καθιστά υπόχρεους να χρησιμοποιούν ΙΧ.
Επειδή η πρόβλεψη θέσεων δωρεάν στάθμευσης αποτελούσε προαπαιτούμενο για τη μετακίνηση όλων των υπηρεσιών στο κεντρικό κτίριο της ΠΚΜ.
Για όλους αυτούς τους λόγους, στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας και ζητούμε από τη διοίκηση να τους ακούσει και να δεχθεί τις προτάσεις τους.
Ο επικεφαλής της παράταξης, καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος, δήλωσε:
«Είναι απολύτως λάθος η πολιτική της διοίκησης που βάζει τους περιφερειακούς συμβούλους απέναντι στο δίκαιο αίτημα των εργαζομένων. Δεν είναι δυνατόν για κάποιες μέρες το μήνα που γίνονται συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου να δεσμεύονται οι αντίστοιχες θέσεις στάθμευσης για ολόκληρο το μήνα. Αν όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι ακολουθούσαν το παράδειγμα κάποιων από εμάς που συνεννοηθήκαμε με εργαζομένους να διαθέσουμε σε αυτούς τις θέσεις στάθμευσης τις μέρες που εμείς δεν τις χρησιμοποιούμε, μεγάλο μέρος του προβλήματος θα είχε λυθεί. Λύσεις υπάρχουν…»

Δεν υπάρχουν σχόλια: