Οι τελικοί της Basket League είναι σε εξέλιξη, με τον Παναθηναϊκό να ισοφαρίζει τη σειρά (1-1) με τον Ολυμπιακό, το βράδυ της Πέμπτης 8/6.
Όπως κάθε άλλος αγώνας ‘αιωνίων’ που ‘σέβεται’ τον εαυτό του, έτσι κι αυτός είχε ‘τρίτο ημίχρονο’. Που δεν αφορούσε το σπορ, υπό τον όποιον τρόπο.
Γιατί;
Πολύ καλή ερώτηση.
Ενδεχομένως γιατί δεν υπάρχουν αυτοί οι όροι στη λίστα με όσα ‘βγάζουν’ το σύνολο ενός πρόστιμου, για απρεπή συμπεριφορά φιλάθλων.
Ίσως πάλι, να βρήκαν αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο οι καθ’ ύλην αρμόδιοι (συγγραφείς της ανακοίνωσης), για να διασκεδάσουν ή προκαλέσουν εντυπώσεις, που πάντα έχουν περίοπτη θέση στις συναντήσεις των ‘αιωνίων’.
Σε κάθε περίπτωση, το νερό έχει αναφερθεί στη χημεία με πολλούς τρόπους.
- Ο χημικός όρος για το νερό είναι H2O.
- Αποτελείται από δύο άτομα υδρογόνου (Η) συνδεδεμένα με ένα άτομο οξυγόνου (Ο).
- Ο τύπος "H2O" αντιπροσωπεύει την αναλογία των ατόμων σε ένα μόριο νερού, όπου ο δείκτης "2" υποδεικνύει δύο άτομα υδρογόνου συνδεδεμένα με ένα μόνο άτομο οξυγόνου.
Στην IUPAC (International Union of Pure and Applied Chemistry) μπορείς να διαβάσεις πως οι άλλες εκδόσεις είναι α) οξείδιο του υδρογόνου, β) υδροξικό οξύ, γ) υδροξυλικό οξύ κα δ) υδροξείδιο του υδρογόνου. Καμία δεν κατάφερε να κερδίσει τις προτιμήσεις, στο βαθμό που να επικρατήσει.
Αυτό συνέβη και με τον όρο μονοξείδιο του διυδρογόνου ή (μον)οξειδάνιο. Είναι ένας επιστημονικός όρος που χρησιμοποιείται χιουμοριστικά σε αναφορές στο νερό (H2O). Ένα σατιρικό όνομα που χρησιμοποιείται μερικές φορές για να τονίσει τη σημασία της κριτικής σκέψης και του επιστημονικού γραμματισμού, καθώς μπορεί να παρερμηνευτεί ότι ακούγεται επικίνδυνο ή τοξικό όταν είναι απλώς νερό.
Ατυχώς, στην περίπτωση των τελικών της ελίτ των ελληνικών μπασκετικών λιγκών είναι ξεκάθαρη η ουσία.
Τώρα, σε ό,τι αφορά το γιαούρτι, ‘κυκλοφορεί’ και παγκοσμίως με διάφορα ονόματα -ανάλογα με τις μεθόδους παρασκευής, την πολιτιστική σημασία και τη συνοχή.
Εν τούτοις, πρόκειται πάντα στο ίδιο γαλακτοκομικό προϊόν που έχει υποστεί ζύμωση. Για πρώτη φορά, αναφέρθηκε και ως ‘κρεμώδης τροφή’, κατηγορία στην οποία ανήκουν πολλά προϊόντα (από ντρέσινγκ, σάλτσες έως τις παιδικές κρέμες).
Νίκη Μπάκουλη
Πηγή: news247.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου