To βασικό σενάριο της άσκησης, που είναι η απόβαση και κατάληψη νησιού, περιγράφεται ως εξής:
Ολοκληρωμένη εκπαίδευση με πραγματικά πυρά αεροπορίας, αμφίβιες αποβάσεις, ταυτόχρονη παρουσία πυροβολικού και αναγνώριση με ελαφρά τεθωρακισμένα οχήματα στο πλαίσιο ενός γενικού σεναρίου. Οι στόχοι θα πλήττονται από οχήματα υποστήριξης επίγειων πυρών, πολεμικά αεροσκάφη, οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και επιθετικά ελικόπτερα. Επίσης θα εκτελούνται αποβατικές επιχειρήσεις των Ειδικών Δυνάμεων, ελιγμοί πλοίου προς στόχο, αερομεταφορά, έρευνα και διάσωση μάχης και μάχη σε κατοικημένη περιοχή.
Η… “απομονωμένη διεθνώς” Τουρκία, όπως υποστηρίζει η Ελληνική Κυβέρνηση, θα φιλοξενεί για τις ανάγκες της άσκησης στρατιωτικά πληρώματα και προσωπικό από 37 χώρες, όταν το 2016 συμμετείχαν 8 χώρες και 20 χώρες το 2018. Μερικές από τις συμμετέχουσες χώρες είναι η Αλβανία, το Αζερμπαϊτζάν, η Βοσνία- Ερζεγοβίνη, η Γαλλία, η Ιταλία, η Βόρεια Μακεδονία, το Καζακστάν και φυσικά οι ΗΠΑ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες μάλιστα συμμετέχουν για πρώτη φορά μετά το 2016 και για το σκοπό αυτό το αποβατικό USS Arlington και η 22η Μονάδα Πεζοναυτών θα έχουν μεταβεί στη Σμύρνη.
Η Γαλλία συμμετέχει για πρώτη φορά με Γάλλους αλεξιπτωτιστές, όπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσίευσε το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας. Ανώτατοι αξιωματικοί, αρχηγοί επιτελείων και πολιτικοί εκπρόσωποι υπουργείων από περισσότερες από 20 χώρες αναμένεται να είναι παρόντες κατά την Ημέρα Παρατήρησης της Άσκησης σε χώρο όπου 40 περίπου εταιρείες οπλών θα έχουν εκθεσιακό χώρο όπου θα εκθέτουν προϊόντα τους.
Πηγή: imerodromos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου