Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022

Τραγωδία είναι το ίδιο το κυνήγι: Γιατί συνεχίζει να το επιτρέπει η Πολιτεία;

Το μόνο που προσφέρει το κυνήγι είναι απώλειες ζωών, ανθρώπων και ζώων
"Με φυσίγγια για αγριογούρουνα στο όπλο, το παιδί ακολούθησε τον αγαπημένο του θείο. Κάτι πήγε λάθος. Τράβηξε τη σκανδάλη και ο θάνατος ήταν ακαριαίος. Ο πατέρας του παιδιού έντρομος έτρεξε να δει τι συνέβη. Είδε τον αδερφό του νεκρό, άκουσε το παιδί ξεψυχισμένα να λέει «τον σκότωσα», δεν είδε το όπλο να γυρίζει στον αέρα, δίπλα του και να σημαδεύει την καρδιά και το λαιμό του γιού του."
Χιλιάδες οπλοφόροι με άδεια κυνηγιού ή και χωρίς, τριγυρνούν τα βουνά και τα λαγκάδια της χώρας δολοφονώντας ανυπεράσπιστα ζώα που δεν ευθύνονται για τίποτα. Ο κάθε ασυνείδητος (γιατί περί αντρών πρόκειται στο 99%) έχει το δικαίωμα ζωής ή θανάτου απέναντι σε αισθανόμενα όντα που το μόνο που κάνουν είναι να κοσμούν την βιοποικιλότητα του τόπου μας, απαραίτητης όσο και η μείωση των εκπομπών άνθρακα για την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής.
Οι άνθρωποι αυτοί, κατέχουν όπλα μετά από μια αμφιλεγόμενη διαδικασία ψυχολογικού ελέγχου. Χιλιάδες όπλα. Μπορεί στην χώρα μας να απαγορεύεται η οπλοκατοχή, αλλά όπλα υπάρχουν σχεδόν σε κάθε σπίτι της επαρχίας. Αποτέλεσμα; Να σκοτώνονται συχνά μεταξύ τους οι κυνηγοί, νόμιμοι και παράνομοι, να βρίσκονται όπλα για αντεκδίκηση σε οικογενειακές ή κτηματικές διαφορές αλλά και όπλα για γυναικοκτονίες, όπως μας δείχνουν τα στοιχεία.
Η αφαίρεση της ζωής πουλιών και ζώων για διασκέδαση είναι μια ανήθικη δραστηριότητα που απαγορεύεται σε πολιτισμένες χώρες. Κανείς δεν πεινάει ώστε να βγαίνει στα βουνά προς αναζήτηση τροφής – δεν βρισκόμαστε στο 1800 αλλά στην ανθρωπόκαινο, και η ανθρώπινη δραστηριότητα είναι ζημιογόνα σε πολλά επίπεδα, εδώ στην πολύτιμη βιοποικιλότητα.
Η φυσική αλυσίδα που συνδέει τα όντα έχει χτισθεί σε εκατομμύρια χρόνια και κανείς κομάντο με επαναληπτικές καραμπίνες δεν έχει το δικαίωμα να την κάνει κομμάτια. Υπάρχουν βέβαια εκείνοι που κερδίζουν από αυτήν την δραστηριότητα: βιομηχανίες όπλων, κυνηγετικού ρουχισμού και εξοπλισμού. Ποιοι χάνουν; Η βιοποικιλότητα, τα ζώα και οι άνθρωποι – μια καθημερινή τραγωδία που το κράτος επιτρέπει για ψηφοθηρικούς και οικονομικούς λόγους: “ανάπτυξη” μέσω φόνων…
Το τελευταίο τραγικό συμβάν παρουσιάζεται ως “τραγωδία στο κυνήγι”. Ένας 16χρονος χαροπαλεύει αφού έχει σκοτώσει τον θείο του “περνώντας τον για θήραμα” και μετά προσπαθώντας να αυτοκτονήσει από ενοχές…
Όχι, τραγωδία είναι το ίδιο το κυνήγι και όλα τα άλλα αναμενόμενα αποτελέσματα μιας ηθικά παράνομης δραστηριότητας που εκμαυλίζει νεαρά παιδιά εκπαιδεύοντάς τα στον φόνο αθώων ψυχών αντί στην προστασία του περιβάλλοντος και του πολιτισμού.
Αν δεν καταργηθεί τώρα το κυνήγι, πότε θα καταργηθεί;
Ποια είναι η διαφορά αυτής της εγκληματικής δραστηριότητας από την άλλη, εκείνη του ρατσισμού και της ναζιστικής καταδίωξης αθώων ανυπεράσπιστων ανθρώπων;
ΥΓ Είχε καν άδεια ο πιτσιρικάς που έγινε υπεύθυνος για την διάλυση δυο οικογενειών; Το θύμα; Υπάρχουν καν θηροφύλακες να ελέγχουν ποιοι τριγυρνούν οπλισμένοι στη φύση;

του Γιώργου Παπασπυρόπουλου
Πηγή: hotshot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: