Νέα στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια για τις συνθήκες εργασίας στις υποδομές του Κατάρ ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα φιλοξενηθεί στη χώρα το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2022.
Όπως αναφέρει το γερμανικό δίκτυο ZDF και επιβεβαιώνεται από στοιχεία της Διεθνούς Αμνηστίας, περίπου 15.000 ξένοι εργάτες έχουν χάσει τη ζωή τους στα εργοτάξια που υπάρχουν στη χώρα από το 2010, όταν και η FIFA της ανέθεσε τη διοργάνωση του Μουντιάλ.
Χιλιάδες άνθρωποι μετανάστευσαν στο Κατάρ από φτωχότερες γύρω χώρες, προκειμένου να βρουν εργασία προσφέροντας φτηνά εργατικά χέρια στους διοργανωτές. Ωστόσο οι συνθήκες στα διάφορα εργοτάξια είναι απάνθρωπες, με τους εργάτες να δουλεύουν υπερωρίες (προκειμένου να παραδοθούν έγκαιρα τα έργα), κάτω από άθλιες συνθήκες, με πολύ υψηλές θερμοκρασίες και με ελλιπή σίτιση.
Oι εργάτες «στοιβάζονται» σε κοντέινερ όπου διαμένουν ο ένας πάνω στον άλλο, προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα για να τα στείλουν στις πάμπτωχες οικογένειές τους πίσω στις πατρίδες τους.
Διάφοροι οργανισμοί για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν αντιδράσει με πολλούς τρόπους για την εκμετάλλευση των εργατών και τις συνθήκες δουλείας στις οποίες προσπαθούν να βιοποριστούν, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.
Nach @ZDF-Informationen: rund 15.000 Gastarbeiter sind in Katar seit der WM-Vergabe 2010 ums Leben gekommen. Das belegen neue Daten von Amnesty International. @NcGeehan @MarkusHarm #wm2022 pic.twitter.com/UfWil1oci6
— ZDF sportstudio (@sportstudio) December 12, 2021
Πηγή: sport-fm.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου