«Επιστρέφουμε στο προ του 2018 καθεστώς η υπερεργασία να μην δηλώνεται πουθενά», επισημαίνει με ανάρτησή του ο πρώην ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), Πάνος Κορφιάτης.
Όπως επισημαίνει «το πλαίσιο ελέγχου του ωραρίου ξαναγίνεται διάτρητο αφού η ώρα λήξης του οχταώρου στην πράξη θα επιμηκύνεται κατά μία ώρα χωρίς να μπορεί το ΣΕΠΕ καν να ελέγξει. Προφανώς και ο εργαζόμενος δεν θα παίρνει ούτε καν ρεπό για τις επιπλέον ώρες που θα δουλεύει» σημειώνει ο ίδιος».
Υπενθυμίζει ότι με την υποχρέωση ηλεκτρονικής προαναγγελίας της υπερεργασίας από το 2018, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνονταν κατά μέσο όρο 1 εκατομμύριο ώρες τον μήνα που πριν ήταν αδήλωτες και στην πλειοψηφία τους απλήρωτες. «Σήμερα ξαναγυρνάμε σε αυτό το καθεστώς, αυτή την φορά με την κυβέρνηση να δίνει έναν ακόμα τρόπο για την παραβίαση των στοιχειωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων».
«Σαν τον κλέφτη και χωρίς ίχνος ντροπής, ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου, ο υπουργός Εργασίας -με ένα απογευματινό δελτίο Τύπου με άσχετο τίτλο- καταργεί την υποχρέωση των εργοδοτών να δηλώνουν την υπερεργασία των εργαζομένων τους» σχολιάζει η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Έφη Αχτσιόγλου.
Όπως σημειώνει, «ο κ. Χατζηδάκης κάνει ένα ακόμη δώρο στους εργοδότες που παρανομούν, για να μπορούν ανενόχλητοι να κλέβουν εργάσιμο χρόνο και χρήματα από τους εργαζομένους τους, δίνει ένα ακόμη όπλο στην εργοδοτική παραβατικότητα.
Την ώρα που δεκάδες χιλιάδες νέοι διαδηλώνουν για το σύγχρονο μήνυμα του Πολυτεχνείου, για δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς, για μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιβεβαιώνει το πραγματικό της πρόσωπο.
Εχθρική και επιθετική απέναντι στους εργαζόμενους και τους νέους, ταγμένη στην υπηρεσία των λίγων χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Αν νομίζουν ότι θα περάσει στα ψιλά, αυταπατώνται» καταλήγει η Έφη Αχτσιόγλου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου