Θυμάμαι μόνο ότι πέρσι ήταν έξαλλος γιατί στο ιδιωτικό σχολείο του παιδιού του τα τμήματα είχαν 24 μαθητές καθώς δεν πείστηκε από τα «συγκλονιστικά» γραφήματα του Γκίκα Μαγιορκίνη περί μεγαλύτερης πιθανότητας μετάδοσης του κορονοϊού σε τάξη με 15 μαθητές, αντί 25. Ισως γιατί ο κεντροδεξιός φίλος είναι ιατρός στο επάγγελμα…
«Σε αυτούς που ψήφισες να τα πεις, μην τα λες σε εμένα», του είπα και μου ανταπάντησε ότι η Κεραμέως φταίει.
Του θύμισα ότι κάθε βλακώδη δήλωση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ –από αψύ πρώην υπουργό μέχρι και απλό μέλος του συλλόγου φίλων ΣΥΡΙΖΑ Ανω Παναγιάς– τη χρεώνουν στον Τσίπρα. «Ε, δεν γίνεται κοτζάμ νόμος να είναι απλώς ο νόμος της Κεραμέως και όχι της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και του επιτελικού κράτους».
Και κάπως έτσι καταλήξαμε στο κοινό συμπέρασμα: Κανέναν νόμο δεν τον φέρνει μόνος του στη Βουλή και δεν ψηφίζει μόνος του κανένας υπουργός, αλλά η κυβέρνηση. Ενίοτε και η αντιπολίτευση.
Τώρα, λοιπόν, θα ήθελα να τον ρωτήσω πώς αισθάνεται που ο πρωθυπουργός επέλεξε για υπουργό Υγείας τον ακροδεξιό Αθανάσιο Πλεύρη. Πώς αισθάνεται ένας γιατρός, ένας νοσηλευτής που έχει περιθάλψει ασθενείς σε δημόσια νοσοκομεία χωρίς να ρωτάει αν έχουν «χαρτιά», αν είναι Εβραίοι, ομοφυλόφιλοι, χριστιανοί, μουσουλμάνοι ή άθεοι;
Στα αυτιά ενός κεντροδεξιού πολίτη, ενός γιατρού ακούγεται πολύ… αριστερή η κριτική του Ευκλείδη Τσακαλώτου στη Βουλή.
«Αυτός ο άνθρωπος μπορεί να είναι υπουργός Υγείας; Δεν υπάρχει ανθρωπισμός; Δεν υπάρχει ο όρκος του Ιπποκράτη; Δεν υπάρχουν διεθνείς συμβάσεις; Και αισθάνεστε ότι οι πολίτες θα αισθάνονται ασφάλεια με αυτό τον υπουργό Υγείας;», διερωτήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.
«Δεν μπορεί να είναι υπουργός Υγείας σε ευρωπαϊκό κράτος. Για την ακρίβεια δεν μπορεί να είναι υπουργός σε κανένα κράτος δικαίου». Αν υπάρχει διαφορετική απάντηση από αυτήν που έδωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, είμαστε έτοιμοι να την ακούσουμε.
Άρτεμις Σπηλιώτη
Πηγή: efsyn.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου