«Γιατί απεργούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, αφού το εργασιακό νομοσχέδιο, δεν τους αφορά;» αναρωτιόταν ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων, κ. Χατζηδάκης, βλέποντας χιλιάδες απεργούς δημοσίους υπαλλήλους, να διαδηλώνουν, κατά του αντεργατικού «νόμου Χατζηδάκη»(ν.4808/2021), του νόμου που θεσμοθέτησε την απλήρωτη υπερωρία, δηλαδή την «απλήρωτη δουλειά».
Είναι ο ίδιος νόμος, που με το άρθρο 63 κατήργησε την κυριακάτικη αργία, για χιλιάδες εκπαιδευτικούς των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, αφού ορίζει ότι, επιτρέπεται η εργασία την Κυριακή …«Σε περιπτώσεις νόμιμων εξωσχολικών δράσεων ιδιωτικών σχολείων, όπως σε ημερίδες, διημερίδες, σεμινάρια, συνέδρια…».
«Μα και πάλι δεν αφορά τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα», θα απαντούσε με στόμφο σήμερα, ο κ. Υπουργός.
Όμως, στο άρθρο 84 του νομοσχεδίου για την παιδεία, που έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση η Υπουργός Παιδείας, κ. Κεραμέως, ορίζεται ότι: «Με απόφαση του Διευθυντή ή του Προϊσταμένου της σχολικής μονάδας των δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων δύναται να αποφασίζεται η συγκρότηση και λειτουργία εκπαιδευτικών ομίλων, μετά τη λήξη του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος διδασκαλίας….». Και συνεχίζει, η παρ. 2 στο ίδιο άρθρο: «Ο χρόνος που οι Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικών Ομίλων αφιερώνουν στην οργάνωση και λειτουργία των εκπαιδευτικών ομίλων δεν προσμετράται στο εργασιακό τους ωράριο, αλλά συνεκτιμάται κατά την ατομική αξιολόγησή τους, καθώς και κατά την επιλογή τους ως στελεχών εκπαίδευσης…».
Δηλαδή οι εκπαιδευτικοί, του δημοσίου τομέα παρακαλώ, θα εργάζονται δωρεάν, εκτός ωραρίου τους και αντί για μισθό, θα παίρνουν μόρια (!) για να αξιολογηθούν, δηλαδή να επιβραβευτούν, που δούλεψαν τσάμπα!
Πέρα από τον εκπαιδευτικό κανιβαλισμό, η ρύθμιση είναι ή δεν είναι ο ορισμός της απλήρωτης δουλειάς;
Στην αρχή θα μας πληρώνουν με ρεπό, μετά με μόρια και στο τέλος με αέρα κοπανιστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου