-Η πρώτη ερώτηση και η οποία απασχολεί την τοπική κοινότητα όλης της χώρας, έχει να κάνει με την πρεμιέρα των πρωταθλημάτων σας, όπου με απόφασή σας, δεν ξεκίνησαν ποτέ! Ποιο ήταν το σκεπτικό σας;
«Πρωτίστως να σας εξηγήσω, πως σαφέστατα και δεν ήμασταν από εκείνους που δεν ήθελαν να παιχτεί ποδόσφαιρο! Αντίθετα… Θέλαμε να ξεκινήσουμε, αλλά να τεθεί ένα πλαίσιο και ότι είναι να γίνει, να γίνει με ασφάλεια και να έχει συνέχεια. Δυστυχώς δεν πήραμε αυτές τις εγγυήσεις. Από την άλλη, ήταν φρέσκια η μνήμη μας και η εικόνα από την χρονιά που πέρασε, όπου το τοπικό ποδόσφαιρο… «πόνεσε» πάρα πολύ, με όλα όσα έγιναν!
Αναγκαστήκαμε και πιεστήκαμε να πάρουμε αποφάσεις και να κάνουμε πράγματα που δεν έπρεπε και ήταν αντίθετα με την ποδοσφαιρική λογική και το «ευ αγωνίζεσθαι». Ήρθαμε σε ρήξη με την ηθική μας υπόσταση, αλλά και με τις ομάδες μας. Για να μην δυσαρεστήσουμε κανέναν, αλλά και να ικανοποιήσουμε και κάποιες ομάδες που είχαν δικαίωμα στην άνοδο, προβήκαμε σ’ αυτό που δεν ήθελε κανείς. Αυτό είχε σαν συνέπεια η Ένωσή μας, να τραυματιστεί!
Επειδή δεν θέλαμε να ξανασυμβούν αυτά, προτιμήσαμε την υπομονή και το σχεδιασμό, όπως τον έχουμε κάνει. Δηλαδή να δημιουργήσουμε μικρούς ομίλους αποτελούμενους από δέκα ομάδες, ούτως ώστε, ακόμη και σήμερα, αν μας ζητούσαν να ξεκινήσουμε τα πρωταθλήματα, θα το κάναμε ευχαρίστως».
-Θα συμφωνήσω απόλυτα, με τον τρόπο διαχείρισης. Από την άλλη ήσασταν εκείνος που έκανε την πρόταση για μείωση των ομάδων στη Γ’ εθνική!
«Ναι ναι… Ισχύει. Και δεν έγινε τυχαία. Αλλά με δεδομένη την ήδη υπάρχουσα εικόνα, που δεν μπορώ να πω, πως είναι η καλύτερη για μια ποδοσφαιρικά προηγμένη χώρα, όπως η Ελλάδα, θεώρησα καλό και πρέπον, να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία αυτή, να μην ανέβει καμία ομάδα από το τοπικό, ενώ αντίθετα να μειωθούν οι όμιλοι στη Γ’ εθνική! Έτσι θα λύνονταν το τεράστιο πρόβλημα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και θα νοικοκυρεύονταν ο χώρος, που το έχει τόση μεγάλη ανάγκη(!), αλλά και παράλληλα θα πηγαίναμε στην πολυπόθητη νέα χρονιά με χαμόγελα».
-Το ότι δεν έγινε ούτε ένα παιχνίδι, δεν ενόχλησε τα σωματεία σας;
«Από το Δεκέμβρη βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους. Και ότι γίνονται και όποιες αποφάσεις και αν παίρνουμε, είναι σε συνδυασμό και σε συζητήσεις που έχουν προηγηθεί. Μέσω τηλεδιασκέψεων, ζητήσαμε την άποψή τους για την επόμενη μέρα. Και την επόμενη μέρα, την έχουμε προγραμματίσει βάσει όλων όσα ακούστηκαν από τους πρωταγωνιστές μας. Σε εκείνο που καταλήξαμε και συμφωνήσαμε ήταν πως σε καμία περίπτωση δεν θα γινόταν επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων μας, αν αυτά (πρωταθλήματα), δεν ολοκληρώνοντας κανονικά σε δυο γύρους! Μεσοβέζικα πράγματα και λύσεις αντιποδοσφαιρικές, εμείς ως Ένωση δεν θα τις δώσουμε ούτε και θα τις εφαρμόσουμε. Από τη στιγμή που εισπράττουμε σεβασμό είμαστε υποχρεωμένοι να προσφέρουμε το καλύτερο. Η επαφή μας με τα σωματεία είναι καθημερινές και κάθε στιγμή έχουμε την άποψή τους, που των περισσοτέρων είναι ξεκάθαρη».
-Και ποια είναι;
«Οι περισσότεροι πρόεδροι έχουν δηλώσει αδυναμία να συμμετάσχουν. Κι έχουν δίκιο, αφού ύστερα από πέντε μήνες αδράνειας και χωρίς καμία ενδιάμεση δράση, να ερχόμαστε σήμερα και να τους ζητάμε, με τα όποια προβλήματα υπάρχουν, οικονομικά, επαγγελματικά, ακόμη και κοινωνικά, να τα ξεχάσουν όλα και να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο. Δεν γίνεται αυτό. Όμως δεν σας κρύβω πως υπάρχουν κάποιες λίγες ομάδες, που θέλουν την επανεκκίνηση. Απέναντι σ’ αυτές δεν είμαστε αρνητικοί. Γι αυτό περιμένουμε με αγωνία κι εμείς τις όποιες αποφάσεις παρθούν. Πάντως να διευκρινίσω πως μέχρι τα μέσα του Γενάρη όλες οι ομάδες ήταν θετικές, όμως όσο πέρναγε ο καιρός, τόσο και ο αριθμός αυτός έπεφτε με συνέπεια σήμερα να μην θέλει κανείς το άνοιγμα! Εκείνο που πρέπει να κοιτάξουμε είναι η επόμενη μέρα και να σχεδιάσουμε τη νέα χρονιά, με πολλούς και ευέλικτους ομίλους, ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις όποιες επίσης δυσκολίες μας παρουσιαστούν».
-Την ίδια άποψη έχετε και για τις υποδομές;
«Εννοείται πως όχι. Εδώ τα πράγματα αλλάζουν. Είμαστε από τους θερμούς υποστηρικτές των μικρών ηλικιών κι εκείνοι που ήδη στο διάστημα αυτό, έχουμε έτοιμο το σχέδιο μας. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε δημιουργήσει ένα διαδικτυακό κανάλι, ακριβώς για να μπορούν οι μικροί υποψήφιοι ποδοσφαιριστές, να παρακολουθούν πράγματα που αφορούν την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στις μικρές ηλικίες, με μια τεράστια θεματολογία, που είμαι σίγουρος πως θα αρέσει, αλλά και επιστήμονες που θα βοηθήσουν! Πιστεύω πως είναι μια καινοτομία, που θα βοηθήσει τα παιδιά και θα τους αποσπάσει την προσοχή από άλλα θέματα. Παράλληλα τα φέρνουμε κοντά μας και τους αλλάζουμε προς το καλύτερο τη ψυχολογία τους, που δεν είναι και η καλύτερη».
-Είστε η πρώτη Ένωση της χώρας σε αριθμό τμημάτων υποδομής;
«Ακριβώς. Πάνω από 1.000 τμήματα συμμετέχουν στα πρωταθλήματα και τουρνουά που κάνουμε κάθε χρόνο. Αρκεί να σας πω, πως τρεις υπάλληλοί μας ασχολούνται κάθε μέρα με το κομμάτι αυτό, στο οποίο ως Ένωση δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία. Παράλληλα το διάστημα αυτό, κάνουμε μεγάλη προσπάθεια και σχεδόν έχουμε εξασφαλίσει τη συνεργασία μας το Δήμο Θεσσαλονίκης, ώστε να ανακατασκευαστούν δέκα με δώδεκα γήπεδα, ούτως ώστε να δώσουμε την ευκαιρία σε περισσότερα παιδιά να μπουν και να παίξουν μπάλα. Είμαστε χαρούμενοι πως βλέπουμε όλους αυτούς τους μπόμπιρες να κατακλύζουν τα γήπεδα κάθε Σαββατοκύριακο και με τις φωνούλες τους, να μας ενθαρρύνουν να τα υποστηρίξουμε ακόμη περισσότερο. Και θα το κάνουμε με όποιο κόστος κι αν είναι αυτό…»
Πηγή: insports.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου