Στο πιστοποιητικό θα αναφέρεται το όνομα και το επίθετο του εμβολιασμένου, η ημερομηνία γέννησης, ο ΑΜΚΑ, η ημερομηνία που χορηγήθηκε η πρώτη δόση του εμβολίου, καθώς και η ημερομηνία της αναμνηστικής δόσης. Επίσης, ο τύπος εμβολίου που χορηγήθηκε και αν αυτό απαιτούσε μία ή δύο δόσεις για να φέρει ανοσία.
Σύμφωνα με δηλώσεις ανώτερων κυβερνητικών αξιωματούχων τις προηγούμενες μέρες, αλλά και του ίδιου του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, το πιστοποιητικό αυτό θα χορηγείται για ιδία χρήση.
Πιστοποιητικό εμβολιασμού και ως «διαβατήριο»
Ωστόσο, σύμφωνα με πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς την Κομισιόν, το πιστοποιητικό αυτό θα μπορούσε να διευκολύνει τα ταξίδια και τις μετακινήσεις των πολιτών, ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ. Αίτημα το οποίο διατύπωσε με επιστολή του σήμερα προς την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Σχεδόν όλες οι χώρες της Ευρώπης φαίνεται ότι συναινούν με τη χρήση του διαβατηρίου εμβολιασμού, στα αεροπορικά ταξίδια. Όπως έχει αναφερθεί, ο κάτοχος του πιστοποιητικού θα έχει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων σε τουριστικούς προορισμούς, αλλά και απαλλαγή από την υποχρέωση να υποβάλλεται σε τεστ ή σε υποχρεωτική καραντίνα στις χώρες τις οποίες επισκέπτεται. Για τους μη εμβολιασμένους πολίτες θα υπάρχουν διευρυμένα εργαλεία ελέγχου στα σύνορα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου