Το πρωτάθλημα της Super League2 όπως και αυτό της Football League διέκοψαν τον προηγούμενο Μάρτιο και από τότε οι εκατοντάδες ποδοσφαιριστές δεν έχουν δώσει κανέναν επίσημο αγώνα παρά μόνο κάποια φιλικά παιχνίδια. Αναγκαίο κακό θα σκεφτεί κανείς εάν έτσι θα προφυλαχτεί η δημόσια υγεία. Μόνο που δεν είναι ακριβώς έτσι, καθώς τα πρωταθλήματα θα μπορούσαν να επανεκκινήσουν με αυστηρά πρωτόκολλα στο πρότυπο της Super League1. Πλέον, δεν γίνεται να παραβλέψει κανείς – και κυρίως αυτοί που λαμβάνουν αποφάσεις - τις συνέπειες που έχει αυτή η πολύμηνη απραξία στους ίδιους και τις οικογένειές τους.
Το πρώτο βασικό ζήτημα αφορά την οικονομική τους επιβίωση καθώς μιλάμε για ποδοσφαιριστές που αμείβονται με μικρά συμβόλαια και δεν έχουν καμία σχέση με τις αμοιβές των μεγάλων. Εδώ πρέπει να συμπληρώσουμε πως στους περισσότερους οφείλονται χρήματα από προηγούμενους μήνες, πολύ πριν μπει η χώρα στη δίνη της πανδημίας και το lockdown έχει χειροτερέψει τα πράγματα. Δηλαδή μια ολόκληρη κατηγορία εργαζομένων δεν έχει κανένα απολύτως εισόδημα τους τελευταίους 7 μήνες και καμία απολύτως ενίσχυση από την κυβέρνηση πέρα από το… χαρτζιλίκι των 800 ευρώ.
Το δεύτερο επίσης πολύ σημαντικό ζήτημα αφορά τη φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών. Η πολύμηνη αποχή από τις προπονήσεις και την αγωνιστική δραστηριότητα, μπορεί απλώς να επιφέρει ανεπανόρθωτη βλάβη σε ένα ποδοσφαιριστή, ή να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς που θα του κοστίσουν την καριέρα του ή τη δουλειά του αν θέλετε.
Σήμερα ανοίγουμε τον φάκελο του συνεχόμενου lockdown στις μικρές κατηγορίες του ποδοσφαίρου, με επίκεντρο τον ποδοσφαιριστή και τον εργαζόμενο και συνομιλούμε με τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του ΠΣΑΠ, Σάκη Παντελιάδη, τον αθλητικό φυσιοθεραπευτή του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργο Πριόνα, τον ποδοσφαιριστή της ομάδας των Χανίων Χρήστο Γρομητσάρη και τον αντιπρόεδρο της FIFpro Europe και εκτελεστικό πρόεδρο του συνδέσμου ποδοσφαιριστών της Κύπρου Σπύρο Νεοφυτίδη.
Πηγή: stokokkino.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου