Το νομοσχέδιο του υπουργείου Αθλητισμού για την «αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου των αρχαιρεσιών των αθλητικών φορέων, διακρινόμενοι συνοδοί αθλητών ΑμεΑ, σύσταση Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας, Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Ο.Ε), Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Π.Ε.) και άλλες διατάξεις» επί της Αρχής ψηφίστηκε από τη Ν.Δ. ενώ όλα τα άλλα κόμματα καταψήφισαν. Το ίδιο συνέβη και στο επίμαχο άρθρο που αφορά τα όρια ηλικία και θητείας των διοικήσεων των αθλητικών Ομοσπονδιών και Συνομοσπονδιών.
Είχε προηγηθεί σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μιλούν για δημιουργία «κομματικού κράτους στον χώρο του αθλητισμού» και αντισυνταγματικότητα, και τον Λευτέρη Αυγενάκη να υποστηρίζει ότι «στην κυβέρνηση είμαστε οπαδοί της ανανέωσης και της διαφάνειας».
Να υπενθυμίσουμε ότι με απαντητική επιστολή τους στην ΕΠΟ για το θέμα του νέου αθλητικού νόμου, FIFA και UEFA δήλωναν απερίφραστα πως αν ψηφιστεί το σχετικό εδάφιο του αθλητικού νόμου, που θέλει να υποχρεώσει την ΕΠΟ σε εκλογές στο τελευταίο δίμηνο του 2020 και δεν επιτραπεί αυτές να γίνουν στις 9 Οκτωβρίου, τότε τα δικαιοδοτικά όργανα της FIFA θα συσκεφθούν με το ερώτημα της αναστολής της ιδιότητας της ΕΠΟ ως μέλους της. Δηλαδή ποδοσφαιρικό Grexit.
Οι δύο διεθνείς ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες θύμιζαν πως οι εκλογές στην ΕΠΟ είναι σύμφωνες με το καταστατικό και το δικό τους και το δικό της και πως επίσης ορίστηκαν σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου που είναι σε ισχύ. Συνεπώς, δεν αναγνωρίζουν στον υπουργό Αθλητισμού το δικαίωμα να τις αναβάλλει.
Πηγή: efsyn.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου