«Δεν μπορώ να μην εκφράσω την ανησυχία μου, διότι η αναπόφευκτη ακύρωση της φετινής διοργάνωσης της ΔΕΘ θα δημιουργήσει τεράστια οικονομικά προβλήματα στην περιοχή μας» Απ. Τζιτζικώστας περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ● «Πλήγμα από το οποίο πολύ δύσκολα θα συνέλθει η περιοχή μας» Μιχ. Ζορπίδης πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου.
Χασούρα ακόμη 50 εκατομμυρίων ευρώ για τη Θεσσαλονίκη από την... ανέξοδη απόφαση της κυβέρνησης να ματαιώσει τη φετινή ΔΕΘ. Η απόφαση, που υποτίθεται ότι επρόκειτο να ληφθεί μετά τον Δεκαπενταύγουστο, αλλά σερβιρίστηκε αιφνίδια χθες, έχει προκαλέσει αντιδράσεις «φίλων και εχθρών» στην πόλη που αναμφίβολα θα πληρώσει και πάλι το μάρμαρο.
Η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτίνα Α’ Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, υποστήριξε ότι «η ακύρωση της φετινής 85ης ΔΕΘ, όπως τα κατάφερε η κυβέρνηση, αποτελεί βαρύ πλήγμα για την οικονομία της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους του τουρισμού. Υστερα από ένα δύσκολο καλοκαίρι, οι όποιες ελπίδες ανάκαμψης πνίγηκαν στο Βατερλό της κυβερνητικής ανεπάρκειας».
Ομως αυτό είναι το λιγότερο για την κυβέρνηση, που δεν περιμένει χάδια από την αντιπολίτευση, ούτε ωστόσο βέλη εξ οικείων. Δυστυχώς για τον κ. Μητσοτάκη, όταν κάνει τη ζημιά στους επιχειρηματίες, θα πρέπει να αντιλαμβάνεται ότι το χρήμα έχει τον πρώτο λόγο και όχι οι πολιτικές συμπάθειες... Και πρώτα πρώτα το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο αναφέρει πως «οι συνέπειες για την οικονομία, ειδικά της Θεσσαλονίκης, έχουν πολλαπλασιαστικό και σωρευτικό χαρακτήρα, καθώς η πόλη όχι μόνο στερείται από το μείζον πολιτικοοικονομικό γεγονός που τη χαρακτηρίζει εδώ και πολλές δεκαετίες, αλλά θα σημειωθούν άμεσες και έμμεσες απώλειες πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ».
«Πλήγμα από το οποίο πολύ δύσκολα θα συνέλθει η περιοχή μας», χαρακτήρισε τη ματαίωση της ΔΕΘ και ο «γαλάζιος» πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, Μιχάλης Ζορπίδης, ξεκαθαρίζοντας ότι «η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της αρχής που λέει ότι όποιος θίγεται θα πρέπει να ενισχύεται, είναι υποχρεωμένη απέναντι στον λαό της Θεσσαλονίκης και τους φορείς να βρει άλλους τρόπους, με τους οποίους θα μπορεί να ισοφαρίσει το χτύπημα αυτό».
Ανάστατοι είναι όμως και οι ξενοδόχοι που ήδη έχουν πληγεί πολύ σοβαρά όλο το προηγούμενο διάστημα.
«Ηταν το τελικό χτύπημα. Η ακύρωση της ΔΕΘ θα κάνει πολλά ξενοδοχεία να αναστείλουν τη λειτουργία τους προκειμένου να μείνουν βιώσιμα. Δεν έχουμε προκρατήσεις, δεν έχουμε κάποια κίνηση», τόνισε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Μανδρίνος. «Δεν μπορώ να μην εκφράσω την ανησυχία μου, διότι η αναπόφευκτη ακύρωση της φετινής διοργάνωσης της ΔΕΘ θα δημιουργήσει τεράστια οικονομικά προβλήματα στην περιοχή μας», τόνισε σε συνέντευξή του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας ζητά από την κυβέρνηση τη λήψη μέτρων στήριξης της οικονομίας στην πόλη, λόγω της ακύρωσης της ΔΕΘ.
«Η ακύρωση της έκθεσης σημαίνει απώλεια πάνω από 50 εκατ. ευρώ για την οικονομία της πόλης. Και όχι μόνο για τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα, αλλά και όλους τους επαγγελματίες που απασχολούνται στο στήσιμο των περιπτέρων», επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Helexpo-ΔΕΘ, Κυριάκος Ποζρικίδης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου