Πανδημία, καθεστώς έκτακτης κατάστασης, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, λίστα Πέτσα, σκανδαλολογία με σκελετούς από το ντουλάπι, Μεγάλος Περίπατος με αφορμή τον Covid-19, «ανάπλαση»- εξευγενισμός κέντρου, δημόσιος α-φιλόξενος χώρος (διώξιμο προσφύγων από πλατεία Βικτωρίας), εξαγγελίες για ανοιχτό mall σε Πλάκα, Μοναστηράκι, νόμος απαγόρευσης διαδηλώσεων.
«Δεν χρειάζεται να είσαι μετεωρολόγος (ή δημοσιογράφος) για να ξέρεις προς τα πού φυσάει ο άνεμος». Ηταν δεδομένο πως θα υπάρξει άγρια καταστολή το απόγευμα της Πέμπτης των μαζικών διαδηλώσεων την ώρα της ψήφισης του χουντικής εμπνεύσεως νομοσχεδίου. Οσοι βρεθήκαμε στους δρόμους γνωρίζουμε πως ήταν θέμα τύχης πως δεν υπήρξε σοβαρά τραυματίας ή και νεκρός από τις συντονισμένες εγκληματικές ενέργειες της ΕΛΑΣ του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Μέσα σε όλα στην Πανεπιστημίου οι μισοξεραμένοι φοίνικες, οι μεταλλικές ζαρντινιέρες και τα παγκάκια δεν μας αφήναν πολλούς τρόπους διαφυγής την ώρα που οι άνδρες της ομάδας Δράση πετούσαν μολότοφ στους διαδηλωτές εφορμώντας εγκληματικά εναντίον όλων μας. Λίγη ώρα αργότερα στο βήμα της Βουλής με πλήθος ψευδών αναφορών ο υπουργός της καταστολής «υπερασπίστηκε» τη... Δημοκρατία. Η κυβέρνηση επιδίωξε συνειδητά να κάνει μια καλή πρόβα εφαρμογής του νόμου. Με την εξαίρεση του ΚΚΕ τα μπλοκ των διαδηλωτών διασπάστηκαν μάλλον εύκολα.
Σε μια ζαρντινιέρα με κόκκινο σπρέι έγραψαν «ακριβότερη από τον κατώτατο μισθό». Πολύ γρήγορα τα συνεργεία του δήμου έσβησαν τα συνθήματα, όμως η ανάμνηση της προχθεσινής μέρας μένει και η σιωπή δεν μπορεί να γίνει νόμος. Τα γεγονότα θύμισαν σε πολλούς την 12η Φεβρουαρίου του 2012, το καλοκαίρι του 2011 και κυρίως την πρώτη επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2009. Είναι γνωστό τι επακολούθησε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου