Στη μελέτη τους για τις επιπτώσεις του lockdown σε 11 χώρες, κυρίως για τον μήνα Μάρτιο, οι επιστήμονες του Imperial College διαπιστώνουν ότι είχε «σημαντική επίπτωση», βοηθώντας στη μείωση της διασποράς. Η ομάδα των ερευνητών υπολόγισε ότι μέχρι τις αρχές Μαΐου, 12 έως 15 εκατομμύρια άνθρωποι στην Αυστρία, το Βέλγιο, τη Βρετανία, τη Δανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Νορβηγία, την Ισπανία, τη Σουηδία και την Ελβετία είχαν μολυνθεί από τον ιό.
Συγκρίνοντας τους αριθμούς των θανάτων που έχουν ανακοινωθεί με αυτούς που προβλέπει το μοντέλο της έρευνας τους για το σενάριο που δεν είχαν επιβληθεί μέτρα, διαπίστωσαν ότι αποτράπηκαν 3,1 εκατομμύρια θάνατοι.
Μια δεύτερη μελέτη από Αμερικανούς επιστήμονες, που δημοσιεύτηκε ταυτόχρονα με τη βρετανική στην επιθεώρηση Nature, έδειξε ότι τα μέτρα απέτρεψαν ή καθυστέρησαν περίπου 530 εκατομμύρια κρούσματα στην Κίνα, τη Νότια Κορέα, την Ιταλία, το Ιράν, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ.
Επικεντρώνοντας σε αυτές τις έξι χώρες οι Αμερικανοί επιστήμονες συνέκριναν τους ρυθμούς αύξησης των κρουσμάτων πριν και μετά την επιβολή των μέτρων από 1.700 τοπικές, περιφερειακές και εθνικές αρχές.
Αυτό που διαπίστωσαν είναι ότι χωρίς το lockdown, τα αρχικά κρούσματα θα αυξάνονταν με ρυθμούς 68% ημερησίως στο Ιράν και 38% στις άλλες πέντε χώρες.
Πηγή: efsyn.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου